Από τη συγκέντρωση ενάντια στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ στις 24/3/22

«Η φρεγάτα «Κίμων», μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα».

«Είναι χαρά και τιμή που βρίσκομαι πάνω στο κατάστρωμα της φρεγάτας “Κίμων” της νέας υπερσύγχρονης φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό, τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στο Λοριάν της Γαλλίας.

Παρά τις αναμενόμενες τυμπανοκρουσίες και τις εθνικές κορώνες περί υπεράσπισης της πατρίδας πρέπει να δούμε για άλλη μια φορά το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, τον δανεισμό για να παρθούν οι φρεγάτες που τον φορτώνεται η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός (μιλάμε για 3 δις) και το βασικότερο: την εμπλοκή της χώρας μας ως «ιδιαίτερη» λόγχη (μέσα στην ΕΕ) των πολεμικών επιδιώξεων του γαλλικού ιμπεριαλισμού. Οι φρεγάτες με την ανώτερη τεχνογνωσία της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας Naval Group θα είναι κατ’ όνομα ελληνικές γιατί ανά πάσα στιγμή θα χρειάζεται ο «κατασκευαστής» για να αναβαθμίζει και να πουλάει «εξαρτήματα» αλλά και να επιδιορθώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες που μονοπωλεί, να μοιράζεται πληροφόρηση πάνω σε συνδυαστικές λειτουργίες αντιαεροπορικών πυραύλων/ραντάρ  κλπ…

Στο πού και πώς θα χρησιμοποιηθούν οι φρεγάτες δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Αυτό το έχει υπογράψει με το ελληνογαλλικό σύμφωνο πολέμου το πολιτικό προσωπικό της ντόπιας αστικής τάξης. Το οποίο λέει ρητά και το υπενθύμισε ο υπουργός άμυνας Δένδιας περιχαρής: «Η παρουσία μου όμως εδώ αποδεικνύει και τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα αλλά και την αμοιβαία δέσμευση των δύο χωρών για συνεργασία και αμοιβαία συνδρομή στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός καταφέρνει να μεγεθύνει τον στόλο του πληρώνοντας η Ελλάδα και ο λαός της στο όνομα της «άμυνας και ασφάλειάς» της την πολεμική διεύρυνση του πρώτου με ότι συνεπάγεται αυτό. Για το εσωτερικό της χώρας και το πόπολο αυτά όλα βαφτίζονται τεράστιες επιτυχίες που στολίζονται με πατριωτικές κορώνες από τους αστούς πολιτικούς. Όμως σε μια συνθήκη ξαναμοιράσματος του πλανήτη από τους ιμπεριαλιστές και πολεμικών συγκρούσεων για τα συμφέροντά τους τον πρώτο λόγο (μεταξύ άλλων πατρώνων) έχουν οι γάλλοι ιμπεριαλιστές και μετά η ντόπια αστική τάξη. Ποιοι θα βγάλουν και στο όνομα ποιών τα κάστανα από τη φωτιά σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης στην ΝΑ Μεσόγειο είναι που πρέπει να προβληματίσει τον ελληνικό λαό, που ξέρει ότι μάτωσε και καταστράφηκε από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.