Ζήτω η επίθεση της Χαμάς – Ενιαίο δημοκρατικό κράτος στην Παλαιστίνη

Ζήτω η χωρίς προηγούμενο επίθεση της Χαμάς – το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ισραηλινής κατοχής και των φιλοδοξιών του παλαιστινιακού απελευθερωτικού κινήματος!

Να σταματήσουν οι βάρβαρες επιθέσεις από αέρος στη Γάζα από το Ισραήλ, το αποικιακό κράτος-μαριονέτα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού!

Να καταδικαστεί σφόδρα η φιλοϊσραηλινή στάση της βραχμανικής ινδουιστικής φασιστικής ινδικής κυβέρνησης του Μόντι!

18 Οκτώβρη 2023

***

Η ΚΕ του ΚΚΙ (Μαοϊκού) χαιρετίζει τις χωρίς προηγούμενο επιθέσεις στο Ισραήλ από τη Χαμάς, οι οποίες είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης και των φιλοδοξιών του παλαιστινιακού λαού για την απελευθέρωσή του. Με πρόσχημα την επίθεση της Χαμάς, ο διαβόητος ισραηλινός στρατός πολιόρκησε τη Γάζα από κάθε πλευρά και έκοψε την προμήθεια σε τρόφιμα, ηλεκτρικό, καύσιμα, ακόμα και φάρμακα, επιφέροντας έτσι μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Συνεχείς επιθέσεις από αέρος στη Γάζα λαμβάνουν χώρα από τις 7 Οκτώβρη, κατά τις οποίες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμη περισσότεροι έχουν σοβαρά τραυματιστεί. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη εκτοπιστεί από τα σπίτια τους. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, το Ισραήλ σχεδιάζει μια ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στον παλαιστινιακό λαό.

Το κόμμα μας καταδικάζει σφόδρα και απαιτεί τον τερματισμό των βάρβαρων επιθέσεων από αέρος στη Γάζα τις τρεις τελευταίες μέρες από το Ισραήλ, το αποικιακό κράτος-μαριονέτα και προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός όχι μόνο καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς ως τρομοκρατική, ήδη από τις 7 Οκτώβρη, αλλά άμεσα ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια και, χωρίς καθυστέρηση, άρχισε να στέλνει όπλα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στο Ισραήλ, το λυσσασμένο επιθετικό σκυλί του. ΗΠΑ, ΗΒ, Γερμανία και Ιταλία εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν υποστηρίζοντας το Ισραήλ. Αυτή η ειδεχθής δράση των ιμπεριαλιστών πρέπει να καταδικαστεί από κάθε πιθανή γωνιά του κόσμου.

Ο ινδός πρωθυπουργός Μόντι, ακολουθώντας τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά του, ιδίως τις ΗΠΑ, ξεδιάντροπα εξέφρασε αλληλεγγύη με το Ισραήλ. Στεκόμαστε εντελώς αντίθετοι με τη φιλοϊσραηλινή στάση της βραχμανικής ινδουιστικής φασιστικής ινδικής κυβέρνησης του Μόντι.

Το κόμμα μας έχει την άποψη ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος είναι υπεύθυνοι για τον σημερινό άδικο από πλευράς Ισραήλ πόλεμο και τη δίκαιη αντίσταση από πλευράς Χαμάς, ως αποτέλεσμα του οποίου έχουν χαθεί ζωές και στις δύο πλευρές, με ιδιαίτερα βαριές απώλειες στις τάξεις του παλαιστινιακού λαού, καθώς και καταστροφές. Το Ισραήλ πρέπει άμεσα να σταματήσει τις επιθέσεις στη Γάζα και έτσι να απελευθερωθούν ασφαλείς οι όμηροι από τη Χαμάς.

Είναι καλά γνωστό στον κόσμο ότι το κράτος του Ισραήλ αποικίστηκε από τους ιμπεριαλιστές, ιδίως τις ΗΠΑ και το ΗΒ, ώστε να υπηρετεί τα συμφέροντά τους, το 1948, υπό το πρόσχημα της δημιουργίας στην Παλαιστίνη μιας πατρίδας για τους Εβραίους. Αυτό επίσης αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Έκτοτε, δεν υπάρχει πραγματική ειρήνη για τους Παλαιστινίους. Το Ισραήλ επιδίδεται σε πολέμους με τους Άραβες και συνεχώς καταλαμβάνει παλαιστινιακά εδάφη, μέχρι και σήμερα. Οι Παλαιστίνιοι διεξάγουν έκτοτε αγώνα έναντι των Ισραηλινών για την απελευθέρωσή τους υπό διάφορες σημαίες και ηγέτιδες δυνάμεις, από εκπροσώπους αριστερών ως και ισλαμιστικών δυνάμεων, φεουδαρχικών και εθνικοαστικών. Υπέστησαν οπισθοχωρήσεις, προδοσίες από ηγεσίες, όμως ξανασηκώνονταν, και άρχιζαν ξανά τον αγώνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι πραγματική δικαιοσύνη και ειρήνη για τους Παλαιστίνιους θα είναι εφικτές μόνο όταν καταστραφεί το κράτος του Ισραήλ και μία και μόνο χώρα, η Παλαιστίνη, η δημοκρατική κοσμική Παλαιστίνη δημιουργηθεί, όπου όλος ο παλαιστινιακός λαός, καθώς και Εβραίοι, θα μπορούν να ζουν μαζί, με ίσα δικαιώματα και να χαίρουν πραγματικής απελευθέρωσης. Καθώς το Ισραήλ είναι το βασικό προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή και δεν εκπροσωπεί κάποια «εστία για τους Εβραίους», αυτό δεν είναι εφικτό, μέχρις ότου ανατραπεί ο ιμπεριαλισμός.

Για αυτό, οι επαναστατημένες μάζες της Παλαιστίνης πρέπει να διεξάγουν παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο, με επικεφαλής την πρωτοπορία της εργατικής τάξης που θα καθοδηγείται από την επιστήμη του μαρξισμού-λενινισμού-μαοϊσμού. Παρότι αυτό φαίνεται μη ρεαλιστικό σήμερα, στην εποχή του ιμπεριαλισμού και της προλεταριακής επανάστασης, θα έρθει η μέρα που ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση θα πετύχει αναμφίβολα αυτό το στόχο.

Το Κόμμα μας επιβεβαιώνει την αταλάντευτη στήριξή του στη δίκαιη υπόθεση του απελευθερωτικού κινήματος του παλαιστινιακού λαού.

Η Κεντρική Επιτροπή μας καλεί τα μαρξιστικά-λενινιστικά-μαοϊκά κόμματα, τις αριστερές δυνάμεις, τις δημοκρατικές και προοδευτικές οργανώσεις και τους λαούς και τα καταπιεζόμενα έθνη σε όλο τον κόσμο να σταθούν σταθερά προς υποστήριξη του απελευθερωτικού κινήματος του παλαιστινιακού λαού.

Η Κεντρική Επιτροπή μας καλεί επίσης όλους τους παραπάνω να ενωθούν για να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό και τους λακέδες τους, ώστε κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση να ξεριζωθεί και ο στόχος της εγκαθίδρυσης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού να επιτευχθεί.

Abhay

Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού)

25/10/2023

Μετάφραση παρα ποδα