Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν και σκότωσαν στις 24/1 δύο αδέρφια στη Χαν Γιούνις. Ο Nahid Adel Barbakh πυροβολήθηκε από έναν ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή. Ο αδερφός του Ραμίζ προσπάθησε να τον βοηθήσει αλλά τον πυροβόλησαν κι' αυτόν. Πυροβολούσαν όποιον προσπαθούσε να τους σώσει στο σημείο. Κι οι δυο έπεσαν νεκροί.

Ο λαός μας όταν ακούσει τα ονόματα Καλάβρυτα, Δίστομο, Χορτιάτης, Παραμυθιά, Βιάννος θυμάται τα εγκλήματα των ναζιστών και τις θηριωδίες σε αμάχους ως αντίποινα σε αντάρτικες ενέργειες αλλά και για να πλιατσικολογήσουν.

Πώς να μην έρθουν συνειρμικά στο μυαλό μας οι αφηγήσεις των γιαγιάδων και των παππούδων μας για τους «Ούννους», που κατέστρεψαν τα μέρη μας, όταν βλέπουμε τα εγκλήματα που διαπράττει ο σιωναζιστικός στρατός στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Μετά το αποτελεσματικό χτύπημα των Ταξιαρχιών Αλ Κασσάμ, που άφησε πίσω του 24 νεκρούς (από ότι όλα δείχνουν μάλλον μιλάμε για διπλάσιο αριθμό που αποκρύπτουν οι Ισραηλινοί) αξιωματικούς και στρατιώτες του σιωναζιστικού Μηχανικού στην Χαν Γιουνίς και ταρακούνησε τον σιωνιστικό όχλο, την ακροδεξιά ηγεσία, το υπουργείο πολέμου του Γκαλάντ αλλά και των εμπειρογνώμων των αμερικάνων, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση, ως συνήθως, μακελεύοντας αμάχους και καταστρέφοντας υποδομές.

Μέσα σε ένα 24ωρο σκότωσε 210 παλαιστίνιους και τραυμάτισε πάνω από 400. Μιλάμε για άλλο ένα έγκλημα πολέμου. Χτύπησαν το νοσοκομείο Νασέρ και ένα σχολείο με άρματα μάχης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ενώ δεν επέτρεπαν στα ασθενοφόρα να περισυλλέξουν τραυματίες…

Ακόμα μια θηριωδία που είδε το φως της δημοσιότητας από παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης είναι η ρίψη κονσερβών παγιδευμένων με εκρηκτικά… Αυτή η «πολεμική» επιχείρηση σκότωσε τέσσερις παλαιστίνιους- ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Αυτός είναι ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ. Παρά τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει ο παλαιστινιακός λαός καθημερινά, μάχεται για τη λευτεριά του.