Η ελληνική λαϊκή μουσική είναι συνυφασμένη με τα βάσανα και τις συμφορές των ανθρώπων. Τις τραγουδά ο λαός και ξορκίζει τον καημό του. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, παρά οι ίδιοι οι λαϊκοί μουσικοί του σήμερα, να έχουν τις αντίστοιχες ευαισθησίες. Να παραστέκονται στον λαό ως κομμάτι του και να είναι μπροστάρηδες στους αγώνες του.

Εδώ έχουμε να καταγγείλουμε την επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος μουσικός, Γιάννης Καραπιπέρης, από υπέρμαχους του σιωνισμού και υπερασπιστές του βάρβαρου καθεστώτος, που 75 χρόνια τώρα εξοντώνει τους Παλαιστίνιους στην ίδια τους τη γη. Αυτό ξεκίνησε από μια δήλωση υποστήριξής του προς τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστίνιων, που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους, καθώς και ενάντια στην παράνομη κατοχή των εδαφών τους από το Ισραήλ.

Οι σιωνιστές, αφού τον απείλησαν επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούν να τον διαπομπεύσουν στα κοινωνικά δίκτυα καλώντας τους ομοεθνείς τους να τον μποϋκοτάρουν, κοινοποιώντας και το κατάστημα που δουλεύει. Το θράσος τους έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που κάλεσαν στο τηλέφωνο τη διεύθυνση παλαιότερου μαγαζιού εστίασης που εργαζόταν, να την ρωτήσουν εάν παραμένει εκεί ως εργαζόμενος. Στα σχόλια βλέπουμε και ντόπιους κασιδιαραίους που επιχαίρουν με αυτή την απόπειρα διασυρμού του μουσικού. Αυτό δεν μας εκπλήσσει μιας και οι πρακτικές του αφανισμού ενώνουν τους ναζί απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Σε επικοινωνία με τον ίδιο τον μουσικό μάς ενημέρωσε πως το σωματείο του είναι ενήμερο και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει μόνος του σε αυτή την κατάσταση.

Εμείς στεκόμαστε δίπλα στον Γιάννη Καραπιπέρη όπως και σε κάθε άνθρωπο με αξιοπρέπεια που στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.

Α.Ν.