Μήνες μετά την εκδίκαση της προσφυγής της Ν. Αφρικής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ από τον Οκτώβριο του 2023 και τη γενοκτονία που διαπράττουν οι σιωνιστές, ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) εκδίδει εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου, πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Γιόαβ Γκάλαντ, υπουργό Άμυνας. Δεν σταματάει όμως εκεί. Παρότι αφήνει στο απυρόβλητο όλα τα στελέχη –και όχι μόνο– των σιωνιστών που έχουν ενεργό ρόλο στις σφαγές στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, ταυτόχρονα εκδίδει εντάλματα σύλληψης για τους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αντίστασης! Βάζει στο στόχαστρο τον Γιάχια Σινουάρ, τον Μοχάμεντ Ντεΐφ και τον Ισμαήλ Χανίγιε, όλα τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς και των ταξιαρχιών Αλ Κασάμ. Με λίγα λόγια, η «δικαιοσύνη» δεν άργησε μόνο μια μέρα και 76 χρόνια αλλά δε σταματάει να δαγκώνει τους «ξυπόλητους»…

Τη στιγμή που η Παλαιστινιακή Αντίσταση κρατάει γερά σε όλα τα μέτωπα της βομβαρδισμένης Γάζας, τη στιγμή που οι σιωνιστές βρίσκονται σε ένα τεράστιο τέλμα και απειλούν με χερσαία εισβολή στη Ράφα, με τη Δυτική Όχθη να βράζει διαρκώς, με τα κινήματα αλληλεγγύης να μη σιγούν σε όλον τον κόσμο, και ειδικά μέσα στην κοιλιά του κήτους, τις ΗΠΑ, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έρχεται να εξισώσει τον δίκαιο αντικατοχικό αγώνα ενός λαού υπό 76 χρόνια κατοχής με τον κατοχικό εισβολέα. Ο δολοφόνος και ο δολοφονημένος κατηγορούμενοι στο ίδιο εδώλιο.

Ο αγώνας όμως μαίνεται. Κι αυτό, οι απανταχού σιωνιστές και οι σύμμαχοί τους το νιώθουν στο πετσί τους. Η Γάζα είναι όρθια. Και τους σφυροκοπά. 

Μεταφράσαμε και παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Ισλαμικής Τζιχάντ και της Χαμάς σχετικά με την απόφαση:

Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ:

Η δήλωση του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξισώνει το θύμα με τον εκτελεστή.

Μετά από 76 χρόνια εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου κατά του λαού μας, ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αρκέστηκε να ζητήσει από τους δικαστές του δικαστηρίου να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο σιωνιστών εγκληματιών πολέμου, του Benjamin Netanyahu και του υπουργού Άμυνας του Yoav Gallant, αγνοώντας εκατοντάδες εγκληματίες πολέμου μεταξύ των αρχηγών του εχθρού, πολιτικούς και στρατιωτικούς, των οποίων τα εγκλήματα μεταδίδονται με ήχο και εικόνα από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, εξέδωσε σύσταση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά τριών ηγετών του παλαιστινιακού λαού μας και της αντίστασής του, τοποθετώντας έτσι τα ονόματα των ηγετών της αντίστασης μαζί με εκείνα των ηγετών του εχθρού ως κατηγορούμενα άτομα, εξισώνοντας το θύμα με τον δήμιο, κατά παράβαση των διεθνών αποφάσεων που παρέχουν το δικαίωμα στους κατεχόμενους λαούς να αντιστέκονται στην κατοχή.

Ενώ θεωρούμε ότι η κατηγορία των ηγετών του εχθρού είναι ένα μικρό και καθυστερημένο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καταγγέλλουμε το κατηγορητήριο των ηγετών της Παλαιστινιακής αντίστασης, θεωρώντας το ως απόπειρα κατάσχεσης του δικαιώματος του λαού μας να αντισταθεί στην κατοχή και την επίθεση και μια προσπάθεια παραπλάνησης της διεθνούς κοινής γνώμης, η οποία έχει δείξει πρωτοφανή αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του από τη Νάκμπα του 1948.

Παλαιστινιακό Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ

20/05/2024

***

Δήλωση τύπου σχετικά με τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης και κράτησης κατά ορισμένων ηγετών της σιωνιστικής κατοχής.

Τα εντάλματα σύλληψης και κράτησης που εξέδωσε σήμερα ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι κατά μόνο δύο εγκληματιών πολέμου της σιωνιστικής οντότητας. Πρόκειται για τον «Benjamin Netanyahu» και τον «Yoav Gallant», που αποδεδειγμένα συμμετείχαν στη διάπραξη του εγκλήματος της γενοκτονίας, της επιθετικότητας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, κατά του παλαιστινιακού λαού.

Τα εντάλματα σύλληψης και κράτησης κατά των προαναφερθέντων ηγετών κατοχής ήρθαν με επτά μήνες καθυστέρηση, κατά τη διάρκεια των οποίων η «ισραηλινή» κατοχή διέπραξε χιλιάδες εγκλήματα κατά Παλαιστινίων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών, γιατρών και δημοσιογράφων, κατέστρεψε ιδιωτική και δημόσια περιουσία, τζαμιά, εκκλησίες και νοσοκομεία.

Ο Εισαγγελέας θα πρέπει να έχει εντολές σύλληψης και κράτησης εναντίον όλων των αξιωματούχων των ηγετών κατοχής που έδωσαν εντολές και των στρατιωτών που συμμετείχαν στη διάπραξη εγκλημάτων, σύμφωνα με τα άρθρα 25, 27 και 28 του Καταστατικού της Ρώμης, τα οποία υπογραμμίζουν την ατομική ποινική ευθύνη κάθε αξιωματούχου, διοικητή ή οποιουδήποτε προσώπου που διέταξε, υποκίνησε, διέπραξε ή βοήθησε στη διάπραξη εγκλημάτων ή παρέλειψε να λάβει μέτρα για την πρόληψη της διάπραξης εγκλημάτων.

Το κίνημα της Χαμάς καταγγέλλει σθεναρά τις προσπάθειες του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εξισώσει το θύμα με τον εκτελεστή εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης κατά ορισμένων ηγετών της παλαιστινιακής αντίστασης, χωρίς νομική βάση, κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων και ψηφισμάτων που δίνουν στον παλαιστινιακό λαό και όλους τους λαούς του κόσμου υπό κατοχή το δικαίωμα να αντιστέκονται στην κατοχή με κάθε μορφή, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης αντίστασης, ιδίως όπως ορίζεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η Χαμάς απαιτεί από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης και κράτησης εναντίον όλων των εγκληματιών πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της κατοχής, των αξιωματικών και των στρατιωτών που συμμετείχαν σε εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού. Απαιτεί επίσης την ακύρωση όλων των ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν κατά των ηγετών της παλαιστινιακής αντίστασης, καθώς αυτά τα εντάλματα παραβιάζουν διεθνείς συμβάσεις και ψηφίσματα.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης –Χαμάς

20/05/2024