«Από τα πρώτα χρόνια στην Αμερική, ανάμεσα σε διαβάσματα, πτυχία και σκληρή δουλειά στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου, εγώ κοίταζα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με τον κρυφό πόθο να γυρίσω στην πατρίδα μου. Και να προσφέρω ό, τι μπορώ στους συμπατριώτες μου. Δεν ήξερα το πώς. Δεν ήμουν πολιτικός. Ήξερα όμως το γιατί. Γιατί εδώ είναι τα πιο καθαρά βλέμματα που έχω δει στη ζωή μου».

Stefanos στην προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα 6/6/2024

Ήρθε, ψεκάζει με Fresh Air…Κατεβείτε από τις σκαλωσιές, βγείτε από τα εργοστάσια και τα συνεργεία, αφήστε τιμόνια και «παπιά», αφήστε κουβάδες και χλωρίνες, πετάξτε ηλεκτρόδια και ματσακόνια, τους δίσκους και τις λάντζες, εργάτες και εργάτριες!«Ήρθε» και «ήρθε» για μας! Ο «σωτήρας» μας! Όμορφος σαν τον Τζον- Τζον και πετυχημένος επιχειρηματίας γύρισε για να παλέψει για μας, τον ελληνικό λαό! Σαν τον Αντρέα ένα πράγμα τον Παπατζή… Και αφήστε τα «ταξικά» και τα ζόρικα, το σύστημα μπορεί να αλλάξει από τον αριστερό επιχειρηματία και τη «δικαιωματική» αριστερά του κεφαλαίου. Και όταν λέμε να αλλάξει λέμε να αλλάξει υπέρ του κεφαλαίου αλλά με πιο «ήπια» ταξική εκμετάλλευση. Ο Stefanos ως Τζον- Τζον γράφει στη κάμερα, είναι γελαστός, είναι νέος και ταιριάζει σε μια χώρα που έχει μετατραπεί σε μπανανία του τουρισμού με τις αιθέριες υπάρξεις των χλιδάτων από τη μία και τους υπηρέτες των πρώτων από την άλλη.

Ο απολλώνιος γελαστός νέος και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Stefanos αντιπροσωπεύει την Ελλάδα της εξάρτησης και της υποταγής, την Ελλάδα της «τουριστικής βιομηχανίας» του «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» και ταιριάζει κουτί με την αριστερά που εδώ και δεκαετίες είναι ένας πυλώνας του αστικού κομματικού συστήματος και τενεκεδολογεί αβίαστα σπιλώνοντας και λασπώνοντας ό, τι αγωνιστικό έχει αφήσει ως παρακαταθήκη η αριστερά  και οι λαϊκοί αγώνες.

Για τον Τζον -Τζον και τον κομματικό του μηχανισμό αλλά πρωτίστως για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που τον ανέδειξε ως πρόσωπο, για να παίξει κάποιο ρόλο ή ρολάκι στις εξελίξεις η εργατική τάξη πρέπει να πάρει σαφή απόσταση και να γυρίσει την πλάτη στον αμερικάνο μπρούκλη και τις αριστερές λέρες που τον περιστοιχίζουν.

Ποτέ ξανά ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ ξανά αριστερά του κεφαλαίου. Καμία νομιμοποίηση των τσαρλατάνων των «αριστερών» μνημονίων.