Μεταφράσαμε και παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του Διοικητή των Ansar Αllah, Sayyed Abdul Malik Badr El-Din Al-Houthi, 8 Φεβρουαρίου 2024:

Ο σιωνιστικός εχθρός, με βρετανική και αμερικανική συμμετοχή, ετοιμάζεται να βάλει στο στόχαστρο τη Ράφα για να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή στους εκτοπισμένους και τους ντόπιους εκεί.

Τα αμερικανικά και βρετανικά αναγνωριστικά αεροπλάνα διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην προετοιμασία για τη στόχευση της Ράφα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει γίνει το «Συμβούλιο Ασφαλείας των Αλαζονικών», προστατεύοντας τώρα τους Αμερικανούς και τους «ισραηλινούς».

Ο παλαιστινιακός λαός, όσο περισσότερο παλεύει, πολεμάει και θυσιάζεται, τόσο πιο κοντά πλησιάζει στη θεϊκή νίκη.

Ένα από τα σημάδια αποτυχίας για τον «ισραηλινό» στρατό είναι ότι αναγκάστηκε να αυξήσει τη διάρκεια της υποχρεωτικής και εθελοντικής θητείας.

Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι ο «ισραηλινός» στρατός χρειάζεται τουλάχιστον 5 χρόνια για να αποκαταστήσει τις απώλειές του από το χτύπημα της 7ης Οκτωβρίου, χωρίς να περιλαμβάνονται οι μετέπειτα απώλειες.

Η κίνηση του εχθρού προς τις διαπραγματεύσεις είναι σαφές σημάδι απελπισίας τόσο για τους «ισραηλινούς» όσο και για τους Αμερικανούς.

Ο «ισραηλινός» εχθρός είναι συνηθισμένος σε γρήγορους πολέμους και η εξάντληση που υπέστη ο στρατός του είναι εμφανής στην απόσυρση των στρατιωτικών ταξιαρχιών για αναδιοργάνωση.

Το μέτωπο της Χεζμπολάχ στον Λίβανο έχει σημαντικό αντίκτυπο στο να δεσμεύει τον εχθρό, να βασανίζει τις δυνάμεις του και να αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες Σιωνιστές σε φυγή.

Το ιρακινό μέτωπο είναι υποστηρικτικό και σοβαρό, με το να στοχεύει τον «ισραηλινό» και αμερικανικό εχθρό και με τις θυσίες που κάνει.

Λόγω της αποτελεσματικότητας του ιρακινού μετώπου, ο Αμερικανός έχει κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του και έχει βάλει στο στόχαστρο τους αγαπητούς μουτζαχεντίν (σ.τ.μ. πολεμιστές) ηγέτες του.

Το μέτωπο της Υεμένης συνεχίζει να στοχεύει τον εχθρό που οδεύει προς την Παλαιστίνη και τις ναυτικές του επιχειρήσεις μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και η πολιορκία στη Γάζα.

Αυτή την εβδομάδα, στοχεύσαμε τον εχθρό στο Um Al-Rashrash “Eilat” το οποίο δεν είναι πλέον ασφαλές όπως ήλπιζε ο εχθρός, με τις λειτουργίες στο λιμάνι του να έχουν διαταραχθεί. Οι σιωνιστές στο Um Al-Rashrash βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς άγχους και φόβου και η οικονομική κατάσταση εκεί έχει σαφώς επηρεαστεί.

Υεμένη: απ’ τις μεγαλειώδεις πορείες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη 

Οι επιχειρήσεις μας συνεχίστηκαν αυτή την εβδομάδα προς την Ερυθρά Θάλασσα και τα στενά Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, και η κίνηση πλοίων που συνδέεται με το «ισραήλ» είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Όσο για τα «ισραηλινά» πλοία, η κίνησή τους έχει σταματήσει τελείως από το Μπαμπ αλ-Μαντάμπ μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, κάτι που είναι πραγματικό επίτευγμα και νίκη.

Ο εχθρός βασιζόταν σε νοικιασμένα πλοία για να μεταφέρει τα εμπορεύματά του και η στόχευση τους έχει δυσκολέψει την κατάσταση.

Αυτή την εβδομάδα έγιναν πέντε επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης όπου ο Αμερικανός είπε ότι η σύγκρουση διήρκεσε για 14 ώρες.

Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Αμερικάνοι αντιμετωπίζουν μια τέτοια δύσκολη θέση όπου στοχοποιούνται τα εμπορικά και τα πολεμικά πλοία τους.

Τα βρετανικά και αμερικανικά χτυπήματα στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα έφτασαν τα 86 και δεν έχουν καμία απολύτως επίδραση στη μείωση των δυνατοτήτων της χώρας μας.

Η αμερικανική αναφορά σε χτυπήματα που επηρεάζουν τις στρατιωτικές μας δυνατότητες είναι απλώς ψυχαγωγία και κερδίσουν λίγο κύρος.

Οι Αμερικανοί, από τον πρόεδρο μέχρι τους στρατιωτικούς αρχηγούς, παραδέχονται την αδυναμία τους να αποτρέψουν τα χτυπήματα της Υεμένης σε πλοία που συνδέονται με το «ισραήλ».

Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν για όσο συνεχίζεται η επιθετικότητα και η πολιορκία στη Γάζα.

Οι στρατιωτικές μας δυνατότητες αναπτύσσονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς και με ιδιαίτερο τρόπο.

Αν η τελευταία βολή στο βρετανικό πλοίο που έκαιγε από το ένα βράδυ μέχρι το άλλο δεν ήταν αρκετή, θα μπορούσαν να κατευθυνθούν περισσότερες βολές σε αυτό.

Δεν υπάρχει κανένα όφελος για τους Αμερικανούς ή τους Βρετανούς από την επίθεση στη χώρα μας, η μόνη αξιόλογη λύση είναι η είσοδος τροφίμων και φαρμάκων στον λαό της Γάζας και η παύση των εγκλημάτων της γενοκτονίας.

Συμβουλεύουμε τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς να έχουν θετική στάση απέναντι στην απάντηση της Χαμάς στις προτάσεις και στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών που αναλαμβάνουν τα κράτη του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Σε καλούμε, αγαπητέ μας λαέ, να βγείτε σε μια μαζική και αξιόλογη πορεία εκατομμυρίων ανθρώπων η οποία εξοργίζει τους εχθρούς και εκφράζει τη σταθερότητά μας.

Δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα όσο χύνεται παλαιστινιακό αίμα και όσο χύνονται τα δάκρυα των πενθούντων και των ορφανών.

Θα συνεχίσουμε τη στάση μας με την εκτόξευση βαλλιστικών, πυραύλων κρουζ, drones και οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν.

Η φωνή του λαού μας θα παραμείνει δυνατή και βροντερή, και η στάση του θα συνεχιστεί γιατί είναι ένας λαός που λέει και πράττει ως απάντηση στον Αλλάχ και την τζιχάντ για την υπόθεσή Του.

Προς τον παλαιστινιακό λαό και τους μαχητές του: [Είμαστε] μαζί σας μέχρι τη νίκη με λόγια και με πράξεις, και είμαστε σίγουροι για τη νίκη και το δίκαιο αποτέλεσμα.