H δημοκρατία του γαλλικού ιμπεριαλισμού και οι «αξίες» της, που είναι πασίγνωστες στους λαούς που σφάγιασε και συνεχίζει να κρατά κάτω από τη μπότα της, για άλλη μια φορά υπενθύμισε με ποιους είναι. Όχι ότι οι λαοί του κόσμου δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο γαλλικός ιμπεριαλισμός και ποια η θέση του απέναντι στα αντιιμπεριαλιστικά και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα – αλλά και στους πολιτικούς κρατούμενους που κρατά στις φυλακές, όπως τον Λιβανέζο κομμουνιστή Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά, που παλεύει ενάντια στον σιωνισμό και τον γαλλικό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τέσσερις δεκαετίες δεσμώτης για την παλαιστινιακή υπόθεση.

Αυτή η Γαλλία και η αστική της τάξη είναι που απαγορεύει να ανεμίζει η παλαιστινιακή σημαία στους δρόμους, βγάζει παράνομες τις διαδηλώσεις που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην Παλαιστίνη να είναι λεύτερη, που δέρνει και ξυλοκοπάει τον αραβικό πληθυσμό και τους γάλλους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την κατοχή του Ισραήλ και για το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ώρα που βομβαρδίζεται η Γάζα και οι νεκροί Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους παιδιά και ηλικιωμένοι) ξεπερνούν τους 1.600, η γαλλική αστυνομία επιτέθηκε σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Παρίσι. Το ίδιο έγινε στη Μασσαλία και στη Λυών. Την ίδια ώρα οι Ισραηλινοί διαδήλωναν κανονικά στους γαλλικούς δρόμους υπέρ της κατοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, μιλώντας για αντισημιτικές και όχι για φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις και απαγορεύοντας ήδη μια διαδήλωση στο Βερολίνο. Σε διάφορες πόλεις όπου έχουν αναπτυχθεί φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις η αστυνομία τούς έχει ήδη επιτεθεί. Ταυτόχρονα, η μόνη επίσημη σημαία που οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλεται να ανεμίζεται σε δημόσια κτίρια, κοινοβούλια (βλ. και το ελληνικό) και δρόμους είναι αυτή του κατοχικού κράτους-δολοφόνου ενός ολόκληρου λαού, ενός κράτους που όλη του η ιστορία στηρίζεται πάνω σε 75 χρόνια εκτοπίσεων, ξεριζωμού και εθνοκάθαρσης.

Με το πρόσχημα του «αντισημιτισμού» προσπαθούν να φιμώσουν όλες τις φωνές που καταγγέλλουν τα κατοχικά εγκλήματα του Ισραήλ, που απαιτούν να σταματήσει ο βομβαρδισμός της Γάζας. Οι «ευαισθησίες» της Δύσης περιορίζονται μόνο όταν χτυπιούνται λευκοί αποικιοκράτες. Όλοι οι άλλοι είναι «ισλαμοφασίστες» που δικαίως αντιμετωπίζονται σαν ζώα.

Ό, τι και αν κάνουν όμως οι ιμπεριαλιστές και τα σκυλάκια τους δεν μπορούν να σβήσουν ούτε τη μνήμη ούτε τα γεγονότα. Χιλιάδες ξεχύθηκαν στους γαλλικούς δρόμους αψηφώντας τις απαγορεύσεις και διατρανώνοντας το σύνθημα για λευτεριά στην Παλαιστίνη. Το ίδιο συνέβη και στη Γερμανία, στην Αγγλία –που επίσης έγιναν αναφορές για ποινικοποίηση της παλαιστινιακής σημαίας και του συνθήματος «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»– στην Ολλανδία, στην Ιορδανία, στο Μαρόκο και σε πολλές άλλες χώρες, καθώς φυσικά και στην Ελλάδα.

Είναι στοίχημα όλων των λαών του κόσμου να σπάσει το μονοπώλιο των αστικών τάξεων όχι μόνο στην πληροφόρηση σχετικά με το παλαιστινιακό αλλά και στην πολύπλευρή τους στήριξη στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ. Δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε: ο ελληνικός λαός ήταν, είναι και θα είναι με την Παλαιστίνη.