Το φανζίν «Κατσαρίδες Πόλης» κυκλοφορούσε στην Αθήνα από το 2000 έως το 2005. Στο τελευταίο τεύχος του (Ιούλιος 2005) ο Λουκάς Μ. (fouk) θέλησε να ασκήσει κριτική σε μερίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου για τις απαξιωτικές απόψεις που εκφράζονταν γύρω από την παλαιστινιακή αντίσταση. Είχε ξεσπάσει η δεύτερη Ιντιφάντα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έπαιρναν «ίσες αποστάσεις» ή και στέκονταν «κριτικά» στην ένοπλη αντίσταση των παλαιστινιακών οργανώσεων…

Ο 22χρονος τότε Λουκάς, για να ασκήσει κριτική σε αυτούς τους κύκλους έφτιαξε τον Οκτώβρη του 2004 μια μικρή ιστορία αποτελούμενη από 9 καρέ, που την ονόμασε «Μεταξύ ψυγείου και λωρίδας της Γάζας». Ανάμεσα στα σκίτσα του περνούσαν φωτογραφίες από συγκρούσεις της παλαιστινιακής νεολαίας με τον ισραηλινό στρατό κατοχής.

Έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε που ο Λουκάς έφτιαξε αυτά τα σκίτσα. Έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας. Η Παλαιστίνη όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να φλέγεται και τα σκίτσα του συντρόφου μας συνεχίζουν να είναι επίκαιρα και να μην έχουν χάσει το νόημά τους σε μια περίοδο που διάφοροι «υπερεπαναστάτες» του καναπέ ψάχνουν επιχειρήματα δήθεν «από αριστερά» για να μη στηρίξουν την αντίσταση στη σιωνιστική κατοχή.

Μέσα από αυτά τα σκίτσα, ο Λουκάς ύψωσε για πάντα τη γροθιά του στηρίζοντας την Παλαιστινιακή Αντίσταση.