Άλλη μια θηριωδία έλαβε χώρα την 30η Ιανουαρίου. 12 μέλη ειδικής μονάδας του σιωναζιστικού στρατού, μεταμφιεσμένοι είτε με πολιτικά ρούχα είτε ως ιατρικό προσωπικό, μπήκαν στο νοσοκομείο Ibn Sina στη Τζενίν και δολοφόνησαν εν ψυχρώ, την ώρα που κοιμόντουσαν, 3 νεαρούς Παλαιστίνιους.

Πρόκειται για τους: Mohammed Ayman Al-Ghazawi «Al-Hawawi», ένα από τα πρώτα μέλη και αρχηγό της Ταξιαρχίας Saraya Al-Quds -Τζενίν (ένοπλο σκέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ), τον Basil Ayman Al-Ghazawi, αδελφό του Mohammed Al-Ghazawi και επίσης μαχητή στην Ταξιαρχία Τζενίν καθώς και τον Mohammed Jalamneh, αρχηγό και μαχητή στις Ταξιαρχίες Al-Qassam στη Τζενίν.

Ο Basil τραυματίστηκε από αεροπορική επιδρομή του κατοχικού στρατού κατά τη διάρκεια εισβολής στη Τζενίν στις 25 Οκτωβρίου 2023. Τους τελευταίους τρεις μήνες βρισκόταν στο νοσοκομείο Ibn Sina και λάμβανε θεραπεία. Οι δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν αυτόν, τον αδερφό του και τον φίλο τους Μοχάμεντ ενώ τον επισκέπτονταν κατά το βράδυ.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι κατοχικές δυνάμεις συχνά περικυκλώνουν το νοσοκομείο αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο.

Μόνο έτσι μπορούν οι δειλοί σιωναζιστές να ανταπεξέλθουν στην ηρωική αντίσταση των μαχητών του παλαιστινιακού λαού. Με ύπουλες, δολοφονικές επιχειρήσεις, με την αγέλη των πολλών να ρίχνονται στους λίγους. Ό, τι κι αν κάνουν όμως, η ιστορία γράφεται αμείλικτη.

Τιμή στους μάρτυρες αγωνιστές της ηρωικής Παλαιστίνης

(Πληροφορίες από Al Jazeera)

Βίντεο από την κηδεία