Έχουμε γράψει σχετικά με τον ρόλο που παίζει και θέλει να παίξει ο γαλλικός ιμπεριαλισμός στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Μη ξεχνάμε ότι ασκούσε και ασκεί αποικιοκρατική πολιτική σε σειρά χωρών στη Βόρεια Αφρική και στη Μ. Ανατολή ενώ στην όποια κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί από τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ- Παλαιστινιακής Αντίστασης θέλει να είναι «παρών» ως παράγοντας «σταθερότητας και ειρήνης» με τις όποιες απολαβές για τη συνέχεια…

Σε αυτόν τον ρόλο που επιδιώκει έχει την Ελλάδα ως «μπροστινό» της και ως αντιπρόσωπό της στη Μεσόγειο. Το ελληνογαλλικό σύμφωνο πολέμου εξάλλου είναι που κρατά δεμένη την ελληνική αστική τάξη σε διάφορων τύπων ρήτρες που πρέπει να εφαρμόζει…

Οι διπλωματικοί κύκλοι της χώρας, παρά την ψήφο της ντροπής στον ΟΗΕ για άμεση και διαρκή κατάπαυση πυρός και ανθρωπιστική βοήθεια και την κατακραυγή που ακολούθησε από τον εργαζόμενο λαό, διαλαλούν ότι έστειλαν στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια.

Φωτογραφήθηκαν στο C-130 μαζί με την παλέτα «ανθρωπιάς», που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, και την έστειλαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish, όπου εκεί την υποδέχτηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.

Μια φτηνή για το δράμα ενός ολόκληρου λαού κίνηση με μηδέν περιεχόμενο. Γιατί έναν μήνα τώρα η ελληνική αστική τάξη είναι εναρμονισμένη με το αφήγημα των αμερικάνων – ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και της σιωνιστικής οντότητας για το Παλαιστινιακό ζήτημα και το μακέλεμα ενός λαού.

Και για να μη ξεχνάμε το βασικότερο, που δεν είναι άλλο από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση: αυτή η κίνηση υπαγορεύτηκε στις 29/10 από τον Μακρόν ως δικό του σχέδιο. Είναι μέρος της γαλλικής διπλωματίας. Είναι ο Μακρόν που πήρε την «πρωτοβουλία» να ανοίξει δήθεν ανθρωπιστικό διάδρομο μέσω Αιγύπτου και να συμπεριλάβει στην μεταφορά του υλικού την Ελλάδα και την Κύπρο ως «εταίρους» στην περιοχή.

Αυτή είναι η αλλοπρόσαλλη πολιτική μιας τάξης λακέ στην περιοχή. Ενώ τα χέρια της στάζουν αίμα, είναι οι γάλλοι ιμπεριαλιστές που την έβαλαν να κοιτάξει κατάματα τον Παλαιστινιακό λαό (που είναι ενήμερος για την ψηφοφορία στον ΟΗΕ και τις θέσεις όλων των κυβερνήσεων) και να δώσει την υπαγορευμένη ανθρωπιστική βοήθεια από τα μεγάλα αφεντικά ως μέρος δικού τους «σχεδίου»… Ντροπής πράματα, που γίνονται ακόμα πιο ντροπιαστικά, όταν οι βόμβες των σιωνιστών δολοφονούν την Γάζα και τον λαό της χωρίς οίκτο.

Ο ελληνικός λαός από την άλλη με τη συνεχόμενη και μαζική του στήριξη στον αδερφό παλαιστινιακό λαό γράφει τη δική του ιστορία και στέκεται απέναντι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την σιωνιστική κατοχή. Αυτή είναι και η μόνη ιστορική αλήθεια την οποία κανείς δε μπορεί να διαστρεβλώσει, καμία παλέτα να «ξεπλύνει»: Η ντόπια αστική τάξη στηρίζει την κατοχή, οι εργατολαϊκές μάζες στηρίζουν την αντίσταση και την λευτεριά του Παλαιστινιακού λαού.