Απέναντι στη φίμωση απαντάμε με αντιπληροφόρηση έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να μαθαίνει τι λένε οι αντιστεκόμενοι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης την ώρα που τα παπαγαλάκια των ελληνικών ΜΜΕ, που τάσσονται υπέρ της κατοχής, παραπληροφορούν και συναινούν στο διαρκές έγκλημα του σιωνισμού ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό.

* Μετάφραση proletconnect.gr

Ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Το καθήκον του έθνους και των υποστηρικτών της Παλαιστίνης είναι να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις της επίθεσης.

Το πρωταρχικό καθήκον όλων των δυνάμεων που υποστηρίζουν το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και αντιτίθενται στον γενοκτονικό πόλεμο εναντίον του είναι να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στις χώρες που εμπλέκονται στην επίθεση και τον πόλεμο εναντίον του λαού μας. Αυτό έρχεται υπό το φως της κλιμάκωσης των εγκλημάτων γενοκτονίας και της διακοπής κάθε επικοινωνίας με τη Γάζα σε μια προσπάθεια να κρύψει τα μαζικά και φρικτά εγκλήματα που διέπραξε ο εχθρός εναντίον άοπλων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Είναι αδιανόητο, μετά τον θάνατο περίπου 8.000 μαρτύρων, δεκάδων χιλιάδων τραυματιών και τον εκτοπισμό ενάμιση εκατομμυρίου Παλαιστινίων στη Γάζα, μαζί με τα καθημερινά εγκλήματα γενοκτονίας, ότι η διεθνής και η αραβική απάντηση είναι σε αυτό το επίπεδο. Οι δηλώσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είναι αδύναμες, η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εχθρική και υποστηρίζει τη συνέχιση της γενοκτονίας και οι θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας εμπλέκονται πλήρως στον εγκληματικό πόλεμο κατά του λαού μας.

Αυτή η επιτιθέμενη συμμαχία δεν θα διαλυθεί με δειλές θέσεις ή μισόκαρδες θέσεις, αλλά απαιτεί μια κλιμάκωση σοβαρής επαναστατικής δράσης εναντίον όλων αυτών των δυνάμεων, κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και των άλλων δυνάμεων της συμμαχίας της επίθεσης. Οι πρεσβείες και οι βάσεις τους παραμένουν ενεργές και παρούσες στις αραβικές χώρες και σε όλο τον κόσμο, ανέγγιχτες ακόμη και από το ελάχιστο ποσοστό διαμαρτυρίας.

Το Μέτωπο εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση για κάθε πράξη αλληλεγγύης. Ωστόσο, το μέγεθος των σιωνιστικών εγκλημάτων κατά του λαού μας απαιτεί πολύ περισσότερα. Το μέγεθος της σφαγής και του γενοκτονικού πολέμου θα πρέπει να ταρακουνήσει τον κόσμο και να κινητοποιήσει όλες τις αραβικές, φιλικές δυνάμεις και τους υποστηρικτές της ελευθερίας παγκοσμίως.

Το Μέτωπο καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα ο οποίος και να επικεντρωθεί στις πρεσβείες των χωρών της επιτιθέμενης συμμαχίας και στους υποστηρικτές της, θεωρώντας την Αμερική ως την αιχμή του δόρατος αυτής της επιθετικότητας. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και τη σαφή συνενοχή τους στη δολοφονία των παιδιών μας και στις σφαγές και τον γενοκτονικό πόλεμο κατά του λαού μας.

Η παροχή δικαιολογιών και εξηγήσεων για τη μείωση του επιπέδου της επαναστατικής δράσης και αλληλεγγύης σε συμβολικό και επίσημο επίπεδο είναι ένα μαχαίρι στην πλάτη της Παλαιστίνης και του λαού της και βολεύει την επιτιθέμενη συμμαχία δίνοντάς της χώρο να συνεχίσει τα εγκλήματα κατά του λαού μας. Το Μέτωπο επιβεβαιώνει την προηγούμενη έκκλησή του για μαζική πλημμύρα προς τις πρεσβείες, τα συμφέροντα και τις βάσεις των δυνάμεων επίθεσης και για μεγαλύτερο ρόλο για τα κόμματα και τις δυνάμεις αλληλεγγύης παγκοσμίως στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη συμμαχία των εχθρών.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικός Τομέας Ενημέρωσης

28/10/2023

***

Δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Al-Qassam, Αμπού Ομπεΐντ

Ειρήνη στον λαό μας και στους μεγαλομάρτυρές του που κάθε μέρα ανεβαίνουν.

Είδαμε τη νίκη του Θεού να εκδηλώνεται καθώς εισβάλαμε στα οχυρά του εχθρού στις 7 Οκτωβρίου, τα οποία θρυμματίστηκαν μπροστά μας σαν ιστός αράχνης.

Η επιθετικότητα της κατοχής και η διάπραξη του Ολοκαυτώματος και των σφαγών οφείλονται μόνο στον τεράστιο πόνο που νιώθει.

Η κατοχή ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τη δολοφονία 10 μαχητών μας στο «Ζικίμ», ενώ η επιτιθέμενη δύναμή μας αποτελούνταν μόνο από τρεις μαχητές. Ένας μαχητής μόνος του κατέστρεψε τρία στρατιωτικά οχήματα και μπόρεσε να επιστρέψει στη Γάζα με ασφάλεια.

Λέμε στον εχθρό, που απειλεί καθημερινά με χερσαία εισβολή, ότι τον περιμένουμε ακόμα. Θα κάνουμε τον εχθρό να γευτεί μια ήττα μεγαλύτερη από αυτή που περίμενε ή φοβόταν και θα διδάξουμε σε όλο τον κόσμο την έννοια του ηρωισμού.

Η εποχή που πουλούσαν ψευδαισθήσεις στον κόσμο για τον μύθο του αήττητου στρατού, του άτρωτου Merkava (τανκ) και της υποτιθέμενης ανωτερότητας του στρατού και των υπηρεσιών «ασφαλείας» έχει τελειώσει αφού τον γκρεμίσαμε μπροστά στον κόσμο στη Γάζα και σε όλη την Παλαιστίνη.

Η εποχή της παρακμής του σιωνισμού έχει ξεκινήσει και η κατάρα της όγδοης δεκαετίας θα πέσει πάνω τους.

Ανανεώνουμε την έκκλησή μας προς τα αξιότιμα ​​μέλη του έθνους να θεωρήσουν αυτή τη μάχη κομβική στην ιστορία του έθνους.

Στους Άραβες ηγέτες, σας λέμε από την καρδιά της μάχης ότι σίγουρα παρακολουθείτε τις λεπτομέρειές της. Δεν σας ζητάμε να κινητοποιηθείτε για την υπεράσπιση των παιδιών του αραβισμού ή να μετακινήσετε τα τανκς σας, Θεός φυλάξοι. Έχει φτάσει η αδυναμία σας στο σημείο να μην μπορείτε να κινητοποιήσετε ούτε καν ανθρωπιστική βοήθεια σε ένα μέρος της αραβικής ισλαμικής γης σας;

Ο βομβαρδισμός του εχθρού είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 50 αιχμαλώτων του μέχρι στιγμής.

Έγιναν επικοινωνίες για το θέμα των κρατουμένων. Υπήρχε η ευκαιρία να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά ο εχθρός σταμάτησε.

Με τον υψηλό αριθμό εχθρικών αιχμαλώτων που έχουμε, το τίμημα είναι να απελευθερώσουμε όλες τις φυλακές από όλους τους κρατούμενους.

Εάν ο εχθρός θέλει να τελειώσει οριστικά το ζήτημα των αιχμαλώτων, είμαστε έτοιμοι. Αν θέλει να κατακερματίσει το θέμα, είμαστε και εμείς προετοιμασμένοι.

Να έχεις αυτοπεποίθηση, λαέ μας, γιατί η νίκη μας έρχεται.

28/10/2023

***

Η Χαμάς σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό: «υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων της μάχης για τα τρόφιμα στο Al-Aqsa και της σιωνιστικής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του λαού μας στην Παλαιστίνη»

Ειρήνη σε σας και το έλεος και οι ευλογίες του Θεού.

Πρώτον, η κλιμάκωση της τρομοκρατικής επίθεσης και οι απόπειρες εισβολής:

Την 22η ημέρα της συνεχιζόμενης επίθεσης κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, με την επέκταση της τρομοκρατικής κατοχικής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και την έναρξη των προσπαθειών εισβολής και διείσδυσης στη στεριά:

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam και η Παλαιστινιακή αντίσταση αντιμετώπισαν ηρωικά και σταθερά αυτές τις προσπάθειες να προχωρήσουν στην ξηρά, συγκρούστηκαν σφοδρά με τον στρατό κατοχής, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους στρατιώτες και τον εξοπλισμό του.

Η Γάζα ήταν και θα παραμείνει νεκροταφείο για τους εισβολείς. Η κατοχή θα δει από εμάς τι θα χειροτερέψει μπροστά της και θα τρίψει το πρόσωπό της στο χώμα. Η εποχή της αλαζονείας και της απερισκεψίας χωρίς καμιά λογοδοσία έχει τελειώσει. Δεν θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν την εικόνα της στρατηγικής ήττας που υπέστησαν στις 7 Οκτωβρίου.

Δεύτερον, για τα σιωνιστικά ψέματα στο ίντερνετ:

Χθες, ο εκπρόσωπος του εγκληματικού στρατού κατοχής ισχυρίστηκε ότι το κίνημα της Χαμάς χρησιμοποίησε το Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa για στρατιωτικούς σκοπούς και ισχυρίστηκε την παρουσία ηγετών του κινήματος εκεί.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς. Αποτελούν μέρος της σιωνιστικής προπαγάνδας για να δικαιολογήσουν τη στόχευση και τη διάπραξη περισσότερων σφαγών εναντίον πολιτών και ιατρικών ομάδων προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες στα νοσοκομεία. Τονίζουμε ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί μόνο ιατρικές και υγειονομικές αποστολές για την παροχή βοήθειας στα θύματα. Όλα όσα παρουσιάζει το κατοχικό κράτος είναι αβάσιμα και δεν υποστηρίζονται από κανένα στοιχείο.

Τρίτον, η διακοπή της επικοινωνίας και του διαδικτύου:

Με τη διακοπή των επικοινωνιών και του διαδικτύου στη Λωρίδα της Γάζας και την απομόνωση της Λωρίδας από τον έξω κόσμο, πρέπει να τονιστεί ότι στόχος της κατοχής είναι να κρύψει την αλήθεια και να αποτρέψει τη μετάδοση της εικόνας των εγκλημάτων της στη Λωρίδα της Γάζας στον κόσμο.

Τέταρτον, για το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας:

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, πρωτίστως τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, να εφαρμόσουν επειγόντως και άμεσα την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και να φέρουν καύσιμα και υλικά βοήθειας στους αμάχους. Θεωρούμε την απόφαση νίκη για τον παλαιστινιακό λαό μας και απαιτούμε αυτή η βοήθεια, η οποία συσσωρεύεται στην αιγυπτιακή πλευρά, να σταλεί άμεσα και να διανεμηθεί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Το πέρασμα της Ράφα πρέπει να ανοίξει και η σιωνιστική αλαζονεία πρέπει να αμφισβητηθεί.

Πέμπτον, επιβεβαιώνουμε τα εξής:

• Η στόχευση κοντά σε νοσοκομεία, στα οποία στεγάζονται δεκάδες χιλιάδες πολίτες, είναι μέρος της σειράς εκτοπίσεων του λαού μας από τον βορρά στον νότο… και μετά στο Σινά, πράγμα που ο λαός μας απορρίπτει κατηγορηματικά.

• Η αποτροπή εισροής καυσίμων, η διακοπή νερού και ηλεκτρισμού είναι εγκλήματα πολέμου και μαζικές δολοφονίες που θα προκαλέσουν τεράστια καταστροφή.

• Η αμερικανική ηγεσία και οι δυτικές χώρες που στηρίζουν την επίθεση είναι πλήρως συνένοχοι με την κατοχή, τον πόλεμο της γενοκτονίας και τον καταρράκτη αίματος που χύνεται από άοπλους πολίτες. Αυτό το αίμα θα είναι μια κατάρα και ένα ηφαίστειο οργής από τις μάζες του έθνους μας και τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου εναντίον αυτών των δολοφόνων.

• Οι αραβικές και ισλαμικές χώρες πρέπει να δείξουν τη θέση τους και να δράσουν για να ανταποκριθούν στη γενοκτονία κατά του λαού μας. Απαιτούμε να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία και τα χαρτιά τους σε πίεση εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων και των χωρών που υποστηρίζουν την επίθεση… και να τους κάνουν να αισθανθούν ότι έχουν κάτι να χάσουν.

• Επαναλαμβάνουμε την απαίτηση απέλασης των εχθρικών πρεσβευτών από τις χώρες που διατηρούν σχέσεις μαζί τους. Η σημαία της τρομοκρατικής ναζιστικής οντότητας δεν πρέπει να υψώνεται στις πρωτεύουσές τους.

• Προειδοποιούμε για προσπάθειες δημιουργίας ψεύτικων λογαριασμών στο όνομα της Χαμάς και των ηγετών της για την εξάπλωση σύγχυσης και σιωνιστικών ψεμάτων.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς