Από τη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 29/10

Απέναντι στη φίμωση απαντάμε με αντιπληροφόρηση έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να μαθαίνει τι λένε οι αντιστεκόμενοι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης την ώρα που τα παπαγαλάκια των ελληνικών ΜΜΕ, που τάσσονται υπέρ της κατοχής, παραπληροφορούν και συναινούν στο διαρκές έγκλημα του σιωνισμού ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό.

* Μετάφραση proletconnect.gr

Ανακοίνωση της Χαμάς για τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως

Επικροτούμε τις μάζες που διαδήλωσαν στις αμερικανικές πόλεις και στις δυτικές πρωτεύουσες σε αλληλεγγύη με τη Γάζα και σε απόρριψη της επιθετικότητας της φασιστικής κατοχής.

Εμείς, στο Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς), επαινούμε τις μαζικές κινητοποιήσεις, πορείες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν χθες, Σάββατο, και σήμερα, Κυριακή, σε διάφορες αμερικανικές πόλεις και δυτικές πρωτεύουσες, καταγγέλλοντας την επιθετικότητα και τη γενοκτονία που εξαπέλυσε η φασιστική κυβέρνηση κατοχής κατά της Λωρίδας της Γάζας, τώρα στην 23η μέρα της. Πιστεύουμε ότι αυτές οι μεγάλες συγκεντρώσεις εκφράζουν τη συνείδηση των ανθρώπων που ​​υποστηρίζουν τα νόμιμα δικαιώματα του λαού μας για ελευθερία και αυτοδιάθεση και καταγγέλλουν την αμερικανική και δυτική υποστήριξη στην κατοχή.

Ανανεώνουμε την έκκλησή μας σε αυτές τις ελεύθερες μάζες και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους στον κόσμο να συνεχίσουν το κίνημά αλληλεγγύης με τη Λωρίδα της Γάζας και την υποστήριξη του δίκιου της εθνικής μας υπόθεσης. Παροτρύνουμε την κλιμάκωση της λαϊκής πίεσης σε όλες τις μορφές, τις επόμενες ημέρες, για να σταματήσει η γενοκτονία κατά των παιδιών και των δύο εκατομμυρίων Παλαιστίνιων πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

29/10/2023

* Η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/10 στο κέντρο της Αθήνας, απ’ την αμερικάνικη έως την ισραηλινή πρεσβεία ήταν απ’ τις πιο μαζικές και δυναμικές. Για άλλη μια φορά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, πορεύτηκαν στους δρόμους της Αθήνας δείχνοντας πως ο ελληνικός λαός συνεχίζει στον δρόμο της μακροχρόνιας ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας. Για άλλη μια μέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έδειξαν την αντίθεσή τους στον φασιστικό πόλεμο του Ισραήλ και απαίτησαν να τερματιστεί η πολιορκία της Γάζας. Μόνο ελπίδα φέρνουν οι εικόνες των μαζικών διαδηλώσεων όχι μόνο στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και όλες οι μαζικότατες διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές και αμερικάνικες πόλεις.

Οι λαοί βροντοφωνάζουν:

Να σταματήσει τώρα η πολιορκία της Γάζας!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

***

Το Λαϊκό Μέτωπο θρηνεί τον μάρτυρα σύντροφο Νάσερ Αμπντελ Λατίφ Αλ-Μπαργούτι

Με κάθε υπερηφάνεια και τιμή, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θρηνεί τον μάρτυρα σύντροφό του Νάσερ Αμπντελ Λατίφ Αλ-Μπαργούτι (30 ετών) που μαρτύρησε στο πεδίο της τιμής και θυσιάστηκε υπερασπιζόμενος τον λαό του στην ακλόνητη Λωρίδα της Γάζας και την πόλη του Μπεΐτ Ριμά νωρίς το πρωί της Κυριακής, 29 Οκτωβρίου 2023.

Ο σύντροφός μας θα παραμείνει σύμβολο σωτηρίας, προσφοράς και θυσίας. Η μνήμη του θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας και στο επαναστατικό μας ταξίδι.

Δεσμευόμαστε στον μάρτυρα ότι δεν θα παρεκκλίνουμε από την τελευταία του θέληση, που γράφτηκε με το αίμα του, να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο των μαρτύρων και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και σταθερότητα. Καλούμε τον περήφανο λαό μας να εντείνει την Ιντιφάντα του χρησιμοποιώντας όλα τα επαναστατικά μέσα και τις μεθόδους, μέχρι να επιτευχθεί ελευθερία και δικαιοσύνη για τον ακλόνητο παλαιστινιακό λαό μας.

Εμείς, στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τιμούμε τις θυσίες των μαρτύρων και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα με όλη μας τη δύναμη και αποφασιστικότητα, μέχρι να επιτευχθούν οι ευγενείς στόχοι τους.

Το Μέτωπο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος μάρτυρα και σε όλα τα στελέχη και μέλη του Μετώπου και στον παλαιστινιακό λαό. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα έως ότου ηττηθούν οι εισβολείς και οι κατακτητές, μέσω της ενεργού συμμετοχής στη μάχη της «Καταιγίδας Αλ-Άκσα», και τον αγώνα για γη σε όλους τους ανθρώπους μας, σε όλους τους χώρους παρουσίας τους.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικός Τομέας Ενημέρωσης

29/10/2023

***

Δήλωση της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ 

Ο εχθρός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συζήτηση των διαπραγματεύσεων σχετικά με τους αιχμαλώτους και την κατάπαυση του πυρός για να κάνει αλλαγές στο έδαφος και να κλιμακώσει την εκτεταμένη επίθεσή του με στόχο τη γη και τον λαό μας.

Δεν δίνουμε καμία σημασία σε αυτή τη συζήτηση την οποία ο εχθρός επιδιώκει να χρησιμοποιήσει για εξαπάτηση, προκαλώντας σύγχυση και αποσπώντας την προσοχή της κοινής γνώμης.

Το χρέος μας σήμερα είναι να πολεμήσουμε και πάλι να πολεμήσουμε. Δεν δίνουμε σημασία σε τίποτε άλλο εκτός από το τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης, την αντιμετώπιση του εχθρού και τη σύγκρουση μαζί του.

Θα παραμείνουμε στο πεδίο της μάχης μέχρι να καταστρέψουμε τους στόχους του εχθρού που αυταπατάται πιστεύοντας ότι είναι ικανός να τερματίσει την Αντίσταση.

 30/10/2023