Μετά τα Ζιζάνια και τον Ευαγγελισμό στην Κρήτη τη σκυτάλη των ανακαταλήψεων πήρε το «Άνω – Κάτω» στα Πατήσια. Στις 9/12 οι καταληψίες και αλληλέγγυοι/ες  ξαναπήραν το κτίριο που για 27 χρόνια ανήκει στο καταληψιακό κίνημα και τον αντιεξουσιαστικό/αναρχικό χώρο. Η αστυνομία χτύπησε την συγκέντρωση και τραυμάτισε πολλούς και πολλές με τη δολοφονική μανία της ενάντια σε αμυνόμενους /ες αλληλέγγυους/ες που χτυπήθηκαν άγρια. Οι μπάτσοι έκαναν 19 προσαγωγές, από τις οποίες οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα φλόμωσαν όλη τη γειτονιά με χημικά και αναστάτωσαν τους κατοίκους της με τη θλιβερή καταδιωκτική παρουσία τους να εντοπίζουν αλληλέγγυες/ους σε σπίτια και μαγαζιά της περιοχής.

Το κρεσέντο καταστολής από την πλευρά των μπάτσων έσπασε από το μήνυμα που έδωσαν οι καταληψίες και οι αλληλέγγυοι/ες στην κοινωνία. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε δηλαδή στην περίοδο που διανύουμε από πολιτική-κοινωνική σκοπιά.

Οι καταληψίες είναι που δίνουν το πολιτικό σκεπτικό μέσα από τα κείμενά τους και τις συλλογικές διαδικασίες τους, οπότε τα λόγια περιττεύουν. Εμείς, μαζί με την αλληλεγγύη μας, θα πούμε ότι η πρακτική της επανακατάληψης έχει τεράστιο νόημα σε μια περίοδο κοινωνικής νηνεμίας και ταξικής υποχώρησης και πρέπει να προσφέρει έμπνευση σε κάθε μορφή μαχητικής διεκδίκησης των «από κάτω» έτσι ώστε να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν…