Στις 9 Ιουλίου, στην πόλη Abbasan, ανατολικά της Khan Younis στη νότια Γάζα, ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο σχολείο al-Awdah σκότωσε τουλάχιστον 30 ανθρώπους και τραυμάτισε 53, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά.

Βίντεο με πλάνα από το σχολείο που κυκλοφόρησε το Al Jazeera, δείχνει νεαρούς Παλαιστίνιους να παίζουν ποδόσφαιρο στην αυλή του κτιρίου, ενώ δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούν. Στη συνέχεια, ακούγεται μια δυνατή έκρηξη, που αναγκάζει τους ανθρώπους να τρέξουν για κάλυψη.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 38.295 και οι τραυματίες τους 88.242.

Μεταφράσαμε και παραθέτουμε παρακάτω ανακοίνωση της Χαμάς σχετικά με το περιστατικό:

Η σφαγή στο σχολείο Al-Awda στην Khan Younis: Κλιμάκωση της γενοκτονίας και των σφαγών από την τρομοκρατική σιωνιστική κυβέρνηση εναντίον του λαού μας.

Καλούμε σε διαδηλώσεις οργής σε όλες τις πόλεις του κόσμου για να καταδικάσουμε τις σφαγές και να σταματήσουμε τη γενοκτονία.

Η σφαγή που διαπράχθηκε σήμερα από τον φασιστικό εχθρό στο σχολείο Al-Awda στην πόλη Khuza’a, ανατολικά της Khan Younis, με αποτέλεσμα τον μαρτυρικό θάνατο περισσότερων από 29 εκτοπισμένων ατόμων, αντιπροσωπεύει μια εντατικοποίηση της γενοκτονίας και των φρικτών σφαγών εναντίον του ανυπεράσπιστου λαού μας.

Αυτό που βιώνει η Λωρίδα της Γάζας όσον αφορά την κλιμάκωση της εγκληματικής σιωνιστικής επίθεσης εναντίον αθώων αμάχων σε κατοικημένες γειτονιές και κέντρα εκτοπισμού, καθώς και τις σφαγές στην πόλη της Γάζας και στον καταυλισμό Nusseirat και τη συνεχιζόμενη γενοκτονία εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας χωρίς αποτροπή, είναι μια επιβεβαίωση από τη σιωνιστική τρομοκρατική κυβέρνηση της επιμονής της στη διάπραξη δολοφονιών και γενοκτονικών εγκλημάτων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των εγκλημάτων της και για κάθε νόμο και συνθήκη που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των αμάχων κατά τη διάρκεια των πολέμων.

Καλούμε τους αραβικούς και ισλαμικούς λαούς και τους λαούς του ελεύθερου κόσμου να ανανεώσουν τις εξεγέρσεις και τα κινήματά τους για την υποστήριξη του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και να βγουν αμέσως στις πλατείες και στους δρόμους σε μαζικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις οργής σε όλες τις πόλεις του κόσμου, κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες και την πίεση σε όλους τους χώρους, μέχρι να σταματήσει το ολοκαύτωμα κατά αθώων πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας.

Καλούμε επίσης τον λαό μας και την επαναστατική νεολαία στη Δυτική Όχθη να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα στήριξης και υποστήριξης, να εμπλακούν σε συγκρούσεις με αυτόν τον εγκληματικό εχθρό και να κλιμακώσουν τη συμμετοχή τους στη μάχη της Καταιγίδας του Αλ-Άκσα, μέχρι να απωθηθεί η επίθεση από τη γη μας, τον λαό μας και τα ιερά μας.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – Χαμάς

09 Ιουλίου 2024

(με πληροφορίες απ’ το Al Jazeera)