
Είπε να τοποθετηθεί και η Ακρίτα, μέρες που είναι, για τον ΕΔΟΑΣΑΑΜ και το έγκλημα των Τεμπών. Όμως, δεν επέλεξε τον δρόμο του δικού της ροζ κόμματος που κράτησε την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ και είναι έκθετο στον ελληνικό λαό με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά επέλεξε τη φανφάρα και την κοπτοραπτική. Ακολούθησε τη διαδεδομένη πρακτική όλων των αναθεωρητών και λασπολόγων του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος.
Επέλεξε, λοιπόν, να κουνήσει δήθεν το δάχτυλο στους πολιτικούς της αντιπάλους εκθειάζοντας το μνημειώδες βιβλίο του Δ. Μπάτση «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», το οποίο κυκλοφόρησε το 1947 από τον Εκδοτικό Οίκο «Τα Νέα Βιβλία». Αυτό το έκανε με αναφορά στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και όπως η ίδια γράφει σε σχόλιό της στο facebook «o Μπάτσης αναλύει τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες του τόπου και προτείνει ένα μοντέλο αυτοδύναμης οικονομίας με τη δημιουργία ενεργειακής βάσης και βαριάς οικονομίας».
Μόνο που δεν λέει πως τη «Βαριά Βιομηχανία» δεν την έγραψε ο Μπάτσης ως κάποια αφηρημένη εργασία, για να δοθεί στα μονοπώλια των ιμπεριαλιστών και τους ντόπιους λακέδες τους αλλά το έκανε για να φωτίσει επιστημονικά το λαϊκοδημοκρατικό κίνημα, έτσι ώστε, μετά την νίκη του, να οικοδομήσει μια καινούργια Ελλάδα με ορθολογιστική και σχεδιοποιημένη οικονομία που θα άνοιγαν τον δρόμο για την σοσιαλιστική κοινωνία.
Ο Μπάτσης εκτελέστηκε δίπλα στον Νίκο Μπελογιάννη από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς και την αμερικανοκρατία το 1952. Πέντε χρόνια μετά την έκδοση της «Βαριάς Βιομηχανίας» η ντόπια αστική τάξη εκδικήθηκε έναν μαρξιστή επιστήμονα, γιατί απέδειξε τον εξαρτημένο χαρακτήρα της Ελλάδας και τον προδοτικό ρόλο των αστών στην καθυπόταξη του ελληνικού λαού από τα ιμπεριαλιστικά μονοπώλια.
Η κυρία Ακρίτα αμφιβάλλουμε αν έχει διαβάσει την εισαγωγή, σε ένα ογκώδες βιβλίο 600 σελίδων, για να κατανοήσει την διαλεκτική σχέση στην ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας με τα μέσα παραγωγής στα χέρια του σοσιαλιστικού κράτους. Ψιλά γράμματα. Η ίδια και το κόμμα της κυβέρνησε και έδωσε εξετάσεις που πέρασε με άριστα στους ιμπεριαλιστές δανειστές και το ντόπιο κεφάλαιο. Η πορεία που πρότεινε ο Μπάτσης για την χώρα είναι σε αντίθετη τροχιά από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να μην αδικούμε όμως την κυρία Ακρίτα, που έμεινε γνωστή κυρίως για το σενάριο της σειράς «Γόβα Στιλέτο», θα πρέπει να γράψουμε ότι ήταν ο κύριος Πιτσιόρλας που πρωτολάνσαρε Μπάτση. Και όχι στο ταπεινό fb αλλά από τη θέση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού και του Συνασπισμού, είχε το θράσος να κάνει κοπτοραπτική και να σπιλώσει το έργο του Μπάτση βάζοντάς το δίπλα στο… έργο της κυβερνώσας αριστεράς το 2017 καμώνοντας τον εφαρμοστή της. Ο Πιτσιόρλας στο έργο του Μπάτση είχε δει «υγιή επιχειρηματικότητα», «δημιουργική εργασία» και άλλες φαμφαρολογίες διαστρέβλωσης που είχε αραδιάσει σε συνέντευξή του στον Φ. Κλαυδιανό (Η κριτική στον Πιτσιόρλα υπάρχει στο περιοδικό Βίδα τχ26).