Παρά τη δυσκολία στην αντιπληροφόρηση και τη συνεχή υπερδιαφήμιση των «επιτυχιών» του σιωναζιστικού στρατού στην κατεχόμενη Παλαιστίνη αλλά και τη σιγή για τις επιτυχίες της αντίστασης στα πεδία της μάχης από τα καθεστωτικά media ένα είναι το σίγουρο, ότι οι κατοχικοί ματώνουν…

Με υποδεέστερο οπλισμό αλλά με αγωνιστικό φρόνημα οι μαχητές της αντίστασης καταφέρνουν να απαντούν στα ίσια στις ειδικές «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Τζενίν. Η αντιστεκόμενη Παλαιστίνη συνεχίζει να στέλνει στην ανθρωπότητα μηνύματα αντίστασης και πάλης και να συγκινεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο για τον δίκαιο αγώνα ενός ολόκληρου λαού.

Τρεις ισραηλινοί αστυνομικοί και ένας λοχίας του 906ου τάγματος έπεσαν νεκροί σε ένοπλες ενέργειες της αντίστασης. Τα drones και τα υπερσύγχρονα συστήματα που χρησιμοποιεί ο κατοχικός στρατός δεν τον κάνουν αόρατο και αυτό είναι το μόνιμο μάθημα που δίνει η Τζενίν και θα το διδάσκονται στο μέλλον όλες οι στρατιωτικές σχολές μελέτης ανορθόδοξου πολέμου.

Είναι ο αιφνιδιασμός και η παραπλάνηση δύο στοιχεία της κίνησης των μαχητών μα το κυριότερο είναι η ηθικοπολιτική ενότητα μεταξύ του παλαιστινιακού λαού και των οργανώσεων αντίστασης.

Στις 29/08 δύο συντονισμένες επιχειρήσεις έγιναν στους οικισμούς «Karmei Tzur» και «Gush Etzion», που ιδρύθηκαν στα εδάφη της κατεχόμενης πόλης Al-Khalil, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς μεταξύ των δυνάμεων του εχθρού, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της Ταξιαρχίας «Etzion».

«Αυτές οι ηρωικές επιχειρήσεις είναι ένα πύρινο μήνυμα από τον ελεύθερο λαό του έθνους μας προς τη φασιστική εχθρική κυβέρνηση ως απάντηση στη σιωνιστική επίθεση στη βόρεια Δυτική Όχθη και τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οργανώσεις της αντίστασης.

Οι Mohammed Marqa και Zuhdi Abu Afifa είναι οι εκτελεστές της ηρωικής επιχείρησης διπλού χτυπήματος στους οικισμούς «Karmei Tzur και Gush Etzion» στο AlKhalil. O πρώτος μαχητής πυροδότησε ένα αυτοκίνητο στον κόμβο «Gush Etzion» και στη συνέχεια ο δεύτερος μαχητής έπεσε πάνω σε φρουρά εποίκων στον οικισμό «Karmei Tzur», διείσδυσε στον οικισμό και άνοιξε πυρ προς τους στρατιώτες της περιοχής. Στο πλαίσιο της πολιτικής της συλλογικής τιμωρίας, οι σιωνιστικές δυνάμεις ανατίναξαν μέρος του σπιτιού της οικογένειας του Mohammed.

Την 1η Σεπτέμβρη, στο Tarqumiyah δυτικά του Al Khalil, έγινε μια ακόμα επιχείρηση της αντίστασης με αποτέλεσμα την εκτέλεση 3 σιωνιστών αστυνομικών. Οι Παλαιστίνιοι που πραγματοποίησαν την επιχείρηση κατάφεραν να ξεφύγουν παρά τη σημαντική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης επίθεσης στη Τζενίν εδώ και 5 μέρες, ο σιωναζιστικός στρατός κατέστρεψε ολοσχερώς περισσότερο από το 70% των δρόμων της πόλης, γεγονός που οδήγησε στην καταστροφή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, των επικοινωνιών και των καλωδίων ηλεκτρισμού. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής στο στρατόπεδο Νουρ Σαμς, 35 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και περίπου 120 άλλα έχουν υποστεί ζημιές.