Στις 21 Μαΐου, ο κατοχικός στρατός εισέβαλε στην Τζενίν για μια ακόμη φορά όπου συνάντησε σφοδρή αντίσταση απ’ τους μαχητές υπερασπιστές του καταυλισμού. Μετά από 46 ώρες ο κατοχικός στρατός αποσύρθηκε, αφήνοντας πίσω 12 δολοφονημένους Παλαιστίνιους, ενήλικες και παιδιά, και δεκάδες τραυματίες κατά τη διάρκεια της ηρωικής μάχης με τίτλο «Τα Τείχη του Θανάτου» από την Ταξιαρχία Τζενίν.

Αποφασισμένοι μαχητές τοποθέτησαν εκρηκτικά τοπικής κατασκευής σε οχήματα στο στρατόπεδο, ενώ μαχητές έσπευσαν από την Tulkarem, από το KafrDan και το Jaba’, για να υποστηρίξουν τους μαχητές αδελφούς τους στην Τζενίν με ενέδρες θανάτου. Τα εκρηκτικά διαδοχικά στόχευσαν οχήματα του ισραηλινού στρατού σε όλα τα σημεία της πόλης, σε συνδυασμό με βροχή από σφαίρες.

Οι σιωναζιστές άνοιξαν πυρ στη μέση του δρόμου δολοφονώντας πολίτες μεταξύ των οποίων μαθητές σχολείου και έναν δάσκαλο και τραυματίζοντας και έναν δημοσιογράφο που κάλυπτε στην περιοχή – ως συνήθως, δεν άφηναν τα ασθενοφόρα να πλησιάσουν τους τραυματίες. Δολοφόνησαν επίσης τον επικεφαλής του χειρουργικού τμήματος στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο της Τζενίν, Δρ. Οσάιντ Καμάλ Τζαμπαρίν, ο οποίος στοχοποιήθηκε μέσα στην περιοχή του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, κατέστρεψαν για άλλη μια φορά υποδομές του στρατοπέδου.

Η Αντίσταση υπερασπίστηκε το ακλόνητο στρατόπεδο με όλες τις δυνάμεις, εντυπωσιάζοντας δημοσιογράφους και στρατιώτες. Ένας σιωνιστής στρατιώτης φέρεται να είπε: «Δεν βρήκαμε σημαντική διαφορά μεταξύ αυτού που αντιμετωπίσαμε στη Γάζα και αυτού που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στην Τζενίν».

Ένας δημοσιογράφος επί τόπου δήλωσε: «Οι μαχητές πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στα οχήματα ενώ φέρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς, παρά το γεγονός ότι ο ουρανός καλύπτεται με drones. Βλέπουμε στρατιώτες του IDF να μην τολμούν να βγουν από τα οχήματά τους από φόβο για τους Παλαιστίνιους μαχητές».

Απ’ τις 7 Οκτώβρη οι νεκροί έχουν φτάσει σχεδόν τους 600 στη Δυτική Όχθη. Οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 7.000. Παρά τις βαριές απώλειες, όμως, η αντίσταση κρατάει γερά και εκεί όπως και στη Γάζα. Δεν έχει υπάρξει ούτε μια επιχείρηση των σιωναζιστών που να περάσει αναίμακτα γι’ αυτούς ή που να επιδείξουν μια «ολοκληρωτική νίκη».

Μεταφράσαμε και παραθέτουμε την ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ σχετικά με την επιχείρηση αυτή:

Η Ταξιαρχία Τζενίν σας παρουσιάζει μια ομάδα ηρωικών μαρτύρων που έπεσαν στην Επιχείρηση «Τείχη του Θανάτου», η οποία έρχεται ως μέρος της μάχης του Κατακλυσμού του Αλ Άκσα.

Ο μάρτυρας αγωνιστής: Mahmoud Fares Arsan

Ο μάρτυρας αγωνιστής: Bassem Muhammad Turkman

Ο μάρτυρας μαχητής: Jihad Muhammad Atawalbeh

Ο μάρτυρας: Muammar Mohammed Abu Omeira

Ο μάρτυρας: AmirIssam Abu Omeira

Ο μάρτυρας: Mahmoud Hamadneh (15 χρονών)

Ο μάρτυρας: Mustafa Ibrahim Jabareen

Ο μάρτυρας: Osama Abu Hjeir (16 χρονών)

Ο μάρτυρας: Wassim Jaradat                

Ο μάρτυρας: Sami Al-Arqawi

Ο μάρτυρας γιατρός: Osayd Jabareen

Ο μάρτυρας δάσκαλος: Allam Jaradat

Οι μάρτυρες έπεσαν κατά την εισβολή του κατακτητή στην Τζενίν και το στρατόπεδό της, όπου οι άνδρες του Θεού στη γη, οι ηρωικοί μας μαχητές, πολέμησαν ηρωικά κάνοντας τον κατακτητή να υποστεί συμφορές. Του ετοίμασαν ενέδρες και έλουσαν τους στρατιώτες του και τα οχήματα τους με σφαίρες και βόμβες.

Αντίστοιχα, εμείς στην Ταξιαρχία Saraya Al-Quds–Jenin, με όλους τους σχηματισμούς και τα στρατιωτικά μας όπλα και κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης «Τείχη του Θανάτου», δηλώνουμε την ευθύνη μας για πολλές επιχειρήσεις, ενέδρες και στόχευση των στρατιωτών κατοχής και των στρατιωτικών τους οχημάτων και επιβεβαιώνουμε:

Πρώτον: Οι μαχητές μας και όλοι οι στρατιωτικοί μας σχηματισμοί έχουν εμπλακεί σε πολυάριθμες συγκρούσεις σε όλους τους άξονες μάχης και εισβολής.

Δεύτερον: Σας ανακοινώνουμε αυτό που δεν αναγνώρισε η κατοχή, ότι ενώ βρίσκονταν μέσα στο στρατόπεδο, οι μαχητές μας πυροδότησαν διάφορα εκρηκτικά (που είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων) μεταξύ των στρατιωτών κατοχής και των οχημάτων τους και έσυραν τους τραυματίες στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Τρίτον: Οι μαχητές μας, με τη βοήθεια και την επιτυχία του Θεού, μπόρεσαν να πυροδοτήσουν και να καταστρέψουν πολλά στρατιωτικά οχήματα μέσα και έξω από το στρατόπεδο, και έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από ό,τι είχε απομείνει από αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα.

Τέταρτον: Οι μαχητές μας επιβεβαίωσαν πολλές απώλειες στις τάξεις του εχθρού, οι οποίοι, ως συνήθως, έφυγαν με τις ουρές κατεβασμένες από απογοήτευση και ήττα.

Πέμπτον: Λέμε στους «ισραηλινούς» που έφεραν όλους αυτούς τους στρατιώτες, τις μονάδες ελίτ και τα οχήματα μέσα σε ένα στρατόπεδο και με αεροπορική κάλυψη, και δημιούργησαν αίθουσες επιχειρήσεων στην περιοχή του στρατοπέδου, και έβαλαν τις ψεύτικες σημαίες τους με τους στρατιώτες τους για να βρουν μια εικόνα νίκης εδώ κι εκεί, σας λέμε: «Ο πόλεμος δεν είναι παρά αυτά που μάθατε και γευτήκατε» και όπως λέει η λαϊκή έκφραση: «Δεν θα βρείτε τίποτα στη γη μας εκτός από τερατώδη θάνατο και θανατηφόρο δηλητήριο».

Η τζιχάντ μας συνεχίζεται και τα όπλα μας έχουν τραβηχτεί σε όλα τα πεδία.

23/05/2024