Παρακάτω δημοσιεύουμε ακόμα μία προσπάθεια καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές Μαΐου μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Στη λίστα δεν καταγράφονται τα δεκάδες περιστατικά με τραυματισμένους πυροσβέστες που παλεύουν, παρά τις εγκληματικές ελλείψεις σε υλικά μέσα και προσωπικό, μέσα στις φωτιές, που και φέτος ρήμαξαν τη χώρα.

9/5 Εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στην Ορεστιάδα όταν καταπλακώθηκε από μηχάνημα.

9/5 24χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά στο εργοστάσιο του Λυκομήτρου στο Βόλο όταν εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα αμμοβολής.

17/5 Εργαζόμενη σε κατάστημα στην Πάτρα, τραυματίστηκε όταν το χέρι της εγκλωβίστηκε σε πόρτα ασανσέρ.

17/5 Εργαζόμενη στο εργοστάσιο της «ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ» στη Θήβα τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκε από ηλεκτροκίνητο παλετοφόρο.

17/5 Εργαζόμενος του Δήμου Σουλίου, κατά τη διάρκεια καθαρισμού χόρτων, έπεσε από ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος, στα χέρια και στα πόδια.

22/5 Εργαζόμενη ως συνοδός απορριμματοφόρου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία, τραυματίστηκε στον αντίχειρα, κατά τη διάρκεια της εργασίας της.

22/5 Εργαζόμενος της Intrakat στο εργοτάξιο Αιολικό Πάρκο Βερμίου, στην Κοζάνη, έσπασε τον αστράγαλό του εν ώρα εργασίας.

23/5 Χειριστής «Γκρέιντερ» στη Θεσπρωτία υπέστη κακώσεις και τραυματίστηκε στη λεκάνη, κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης αγροτικού δρόμου.

25/5 Εργαζόμενη σε μαγαζί εστίασης στο Ηράκλειο Κρήτης τραυματίστηκε στα δάχτυλα όταν εγκλωβίστηκαν σε μηχανή ζυμώματος.

27/5 35χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, όταν, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης, καταπλακώθηκε από την οροφή.

27/5 60χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας τραυματίστηκε, στην Αρίστη Ζαγορίου, κατά τη διάρκεια εργασιών σε έργα αποχέτευσης.

28/5 50χρονος εργάτης τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν έπεσε από σκαλωσιά κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε κατάστημα στη Λάρισα.

3/6 Εργαζόμενος ως οδηγός φορτηγού στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Σουλίου στη Θεσπρωτία τραυματίστηκε στα πλευρά έπειτα από πτώση.

4/6 Εργάτης έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο ξενοδοχείο «Macedonia palace» στη Θεσσαλονίκη.

6/6 70χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της KEGO (ομίλου AVRAMAR) στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας, άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας.

5/6 Εργαζόμενος στο Δήμο Καισαριανής, ο οποίος είχε προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ, υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλου κατά τη διάρκεια εργασιών.

15/6 Εργαζόμενος διανομέας στην περιοχή της Περαίας τράκαρε εν ώρα εργασίας κάτω από συνθήκες καύσωνα.

18/6 58χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του στην περιοχή Συκέων στη Θεσσαλονίκη όταν έπεσε από σκαλωσιά, από ύψος δεκαπέντε μέτρων, κατά τη διάρκεια εργασιών σε εξαώροφη οικοδομή.

20/6 Εργαζόμενος στο κέντρο ψυχικής υγείας Χανίων τραυματίστηκε όταν έπεσαν σοβάδες από την οροφή του κτιρίου.

21/6 Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην Κέρκυρα όταν το πυροσβεστικό όχημα ανετράπη σε στροφή.

24/6 25χρονος εργαζόμενος στο ξενοδοχείο «Dunes» στην Χαλκιδική έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, επιστρέφοντας από τη βάρδιά του.

25/6 Τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ έχασε τη ζωή του στην Κέρκυρα από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών για αποκατάσταση βλάβης.

25/6 Εργάτης σε εργοτάξιο πίσσας στο Αγρίνιο απανθρακώθηκε έπειτα από φωτιά που ξέσπασε μετά από εκρήξεις.

27/6 47χρονος εργαζόμενος στον Δήμο Παπάγου έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαριότητας και κηπουρικής στον προαύλιο χώρο Δημοτικού σχολείου.

27/6 58χρονη εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

28/6 Εργαζόμενη σε φαρμακοβιομηχανία, στο εργαστήριο του RnD στην Μεταμόρφωση Αττικής, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με εγκαύματα στο πρόσωπο.

28/6 Διανομέας στη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε έπειτα από σύγκρουση με όχημα, εν ώρα εργασίας.

3/7 Οικοδόμος σε εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από σπασμένο τζάμι.

4/7 Τρεις εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, στην προσπάθειά τους να σβήσουν πυρκαγιά, που ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών. 

5/7 65χρονος ελαιοχρωματιστής έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από μεγάλο ύψος σε οικοδομή στην Αρκαδία.

5/7 Σοβαρά τραυματίστηκε εργαζόμενος σε εργολάβο για έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης στην Κέρκυρα, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

7/7 Εργαζόμενος της Hellenic Train τραυματίστηκε στο μηχανοστάσιο του Ρέντη.

9/7 Δύο εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά όταν καταπλακώθηκαν από τσιμεντένια σκάλα σε οικοδομή στα Χανιά.

10/7 40χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών φόρτωσης ανακυκλώσιμου υλικού σε εταιρεία ανακύκλωσης στα Γιάννενα.

12/7 48χρονος εργάτης καθαριότητας στη Χαλκιδική έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

15/7 32χρονος εργάτης γης στη Δυτική Αχαΐα, μετανάστης από το Πακιστάν, έχασε τη ζωή του όταν στην προσπάθειά του να βρει νερό πνίγηκε μέσα σε πομόνα άντλησης νερού.

19/7 Εργαζόμενος στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι κατά τη διάρκεια εργασιών σε τσίγκινη στέγη και σε συνθήκες καύσωνα, ζαλίστηκε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να τραυματιστεί σοβαρά.

21/7 Ο 51χρονος εργαζόμενος ως οδηγός Μπάμπης Γαραντωνάκης έχασε τη ζωή του στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου. Το φορτηγό που οδηγούσε είχε πρόβλημα στα φρένα και αφού ο εργαζόμενος έκανε τα πάντα για να μην τραυματίσει ή σκοτώσει περαστικούς, το όχημα εκτροχιάστηκε και έπεσε σε γκρεμό.

21/7 Οδηγός τουριστικού λεωφορείου στην Κέρκυρα έχασε τη ζωή του όταν το λεωφορείο συγκρούστηκε με σταθμευμένη νταλίκα.

24/7 Εργαζόμενη στη ΒΙΠΕ Κιλκίς τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας.

24/7 Εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Ήταν η πρώτη της μέρα στη δουλειά και είχε προσληφθεί με το πρόγραμμα απασχόλησης 55-67 ετών της ΔΥΠΑ.

24/7 Μεταλλεργάτης στα ναυπηγεία Σαλαμίνας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τον καταπέλτη κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλοίο JUMBO JET. Ένας ακόμα συνάδελφός του τραυματίστηκε, ενώ ένας τρίτος αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα.

25/7 Εργαζόμενος σε κατάστημα Σκλαβενίτη στην Ιτέα τραυματίστηκε σοβαρά (ακρωτηριασμός δαχτύλου) κατά τη διάρκεια εργασιών φόρτωσης εμπορευμάτων.

27/7 Εργαζόμενος στον Σκλαβενίτη Καματερού έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας μέσα στην αποθήκη.

28/7 58χρονος εργαζόμενος στον ΧΥΤΑ Φυλής έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από το απορριμματοφόρο.

30/7 59χρονος εργάτης στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων.

31/7 58χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από τον 1ο όροφο οικοδομής στη Λάρισα.

1/8 Ο 26χρονος εργαζόμενος Γιώργος Τσιγάρας ενώ βρισκόταν στην ταβέρνα που δούλευε ως ψήστης έχασε τις αισθήσεις του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

4/8 57χρονος ναυτικός έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από φορτηγό στο γκαράζ οχηματαγωγού πλοίου στη γραμμή Ουρανούπολη – Δάφνη Αγίου Όρους.

5/8 33χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του σε οικοδομή στην Ζάκυνθο όταν καταπλακώθηκε από τοίχο.

8/8 66χρονος εργαζόμενος σε εταιρεία αποψίλωσης του δρόμου από την Ελεούσα προς τον Προφήτη Ηλία στην Ρόδο έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από βράχο.

10/8 Εργαζόμενη στην καθαριότητα στην Πάτρα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο βαν.

12/8 Η 65χρονη εργαζόμενη Νάντια Ποντούμπναγια βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στην επιχείρηση κατασκευής στεφάνων όπου εργαζόταν, κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Βορειοανατολική Αττική.

16/8 22χρονος μετανάστης από την Ινδία τραυματίστηκε σοβαρά και κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, όταν, ζητώντας δουλειά σε εργοτάξιο στον Βόρειο Οδικό άξονα Ρεθύμνου, χτυπήθηκε από βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι.

17/8 Τρεις νέοι εργαζόμενοι, ο 15χρονος Αλέξανδρος Συμιανάκης, ο 18χρονος Νίκος Τζαγκαράκης και ο 20χρονος Θοδωρής Τζανίδης έχασαν τη ζωή τους, καθώς γυρνώντας από την εργασία τους, ως σερβιτόροι σε δεξίωση γάμου του δημάρχου Χανίων, το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με μίνι βαν. Ακόμα μια εργαζόμενη, 22 ετών, που βρισκόταν στο αυτοκίνητο, παλεύει για τη ζωή της.

19/8 Ναυτικός στο «Blue star Paros» στον Πειραιά τραυματίστηκε στο πόδι όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.

20/8 54χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχείο της Ρόδου έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή γκαζόν που χειριζόταν ανετράπη και τον συνέθλιψε.

21/8 Η παιδίατρος του νοσοκομείου Σάμου υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

22/8 Εργαζόμενος στο λιμάνι του Πειραιά τραυματίστηκε στο πόδι από αντικείμενο το οποίο έπεσε από κλάρκ.

26/8 52χρονος ντελιβεράς στη Σπερχειάδα τραυματίστηκε σοβαρά όταν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο.

28/8 Εργάτης συμβασιούχος στον Δήμο Μεσσήνης έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής κλαδιών.

29/8 49χρονος εργάτης καταπλακώθηκε από βράχο σε λατομείο των Ιωαννίνων.

29/8 53χρονος εργαζόμενος στο Ηράκλειο Κρήτης έχασε τις αισθήσεις του και άφησε την τελευταία του πνοή, κατά τη διάρκεια της εργασίας του.