Νεαρός Παλαιστίνιος βγάζει φωτογραφία μπροστά από κατεστραμμένο στρατιωτικό όχημα στη γειτονιά Σουτζάγια στη Γάζα, μετά την απόσυρση του ισραηλινού στρατού απ' την περιοχή

Μεταφράσαμε και παραθέτουμε παρακάτω ανακοίνωση του ΛΜΑΠ για τα εμπόδια του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου στην επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός:

Η αντίσταση δεν θα περιμένει πολύ και η κατοχή δεν πρέπει να ποντάρει στη στρατιωτική πίεση εναντίον των πολιτών, καθώς έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική.

– Ο εγκληματίας πολέμου Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχίζει τις κακόβουλες προσπάθειές του να εμποδίσει την κατάπαυσης του πυρός για στενούς πολιτικά λόγους. Έχει κλιμακώσει την επιθετικότητά του σε μεγάλες γειτονιές της Γάζας, αναγκάζοντας χιλιάδες εξαντλημένους ανθρώπους μας να φύγουν χωρίς καταφύγιο ή υπάρχοντα, υποβαλλόμενοι σε σφοδρούς βομβαρδισμούς από αεροσκάφη και πυροβολικό, όλα αυτά σε μια προσπάθεια να σαμποτάρει τη συμφωνία.

– Η αμερικανική κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στις προσπάθειες του Νετανιάχου να σαμποτάρει τη συμφωνία και διαδίδει ψέματα ότι η κατοχή συμφώνησε με την πρόταση του Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να κατηγορήσει την αντίσταση για την αποτυχία, αποκαλύπτοντας την εμπλοκή της σε εγκλήματα πολέμου και τη συνενοχή της με τον εχθρό.

– Η αντίσταση δεν θα περιμένει πολύ όσον αφορά την πρόταση κατάπαυσης του πυρός. Έχει αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλες τις προτάσεις για τον τερματισμό του καταστροφικού πολέμου με βάση την πλήρη κατάπαυση του πυρός και την ολική αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ο Νετανιάχου εμποδίζει συνεχώς τη συμφωνία. Ως εκ τούτου, η διεθνής πίεση πρέπει να στραφεί προς την κατοχή για να εμποδίσει αυτόν τον δειλό εγκληματία να διαπράξει περισσότερα εγκλήματα κατά του λαού μας και να εμποδίσει οποιαδήποτε συμφωνία.

– Η χρήση αθώων αμάχων ως ανθρώπινες ασπίδες και ως μέσο πίεσης στην αντίσταση για να μαλακώσει τη στάση της στις διαπραγματεύσεις είναι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες των σιωνιστών οι οποίες έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές και δεν θα μεταβάλουν τη σταθερή στάση της αντίστασης σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. Αυτές οι κατάπτυστες μέθοδοι δεν θα επιτύχουν τους στόχους του εχθρού και δεν θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα και την ανθεκτικότητα του λαού μας.

– Με την κλιμάκωση των εγκλημάτων της κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας υπό τις διαταγές του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, η πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας και αποτροπής μιας συνολικής κλιμάκωσης στην περιοχή είναι πολύ μικρή. Η διεθνής κοινότητα είναι απολύτως συνυπεύθυνη επειδή αγνοεί σκόπιμα τη συμπεριφορά του Νετανιάχου και δεν τον πιέζει να σταματήσει τις προσπάθειές του να σαμποτάρει τη συμφωνία. Η εγκληματική αμερικανική κυβέρνηση και η διεθνής κοινότητα πρέπει να περιορίσουν τις ενέργειες του Νετανιάχου, ώστε η αντίσταση να μην αναγκαστεί να κλείσει εντελώς τον φάκελο των διαπραγματεύσεων, καθώς διαθέτει τη δύναμη και τη μόχλευση για να μπλέξει τον εχθρό σε έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς.

– Προειδοποιούμε τον λαό μας να μην εμπλακεί στον ψυχολογικό πόλεμο της κατοχής, ο οποίος έχει στόχο να εντείνει την πίεση στη λαϊκή βάση για να υπονομεύσει και να αποδυναμώσει την αντίσταση. Τα σχέδια αυτά θα αποτύχουν και θα συντριβούν στον βράχο της σταθερότητας και της αντίστασης του λαού μας και δεν θα πετύχουν τους στόχους τους για αποσταθεροποίηση των γραμμών μας ή αλλαγή των θέσεών μας.

– Παρ’ όλες τις συνθήκες, η αντίσταση θα παραμείνει ισχυρή και παρούσα, προκαλώντας βαριές απώλειες στον εχθρό σε όλες τις περιοχές του πεδίου. Ο εχθρός θα πρέπει να αναμένει πιο ποιοτικές επιχειρήσεις και επιδραστικές ενέδρες και δεν θα πρέπει να ποντάρει στη στρατιωτική πίεση στους αμάχους, καθώς έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικό Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

9 Ιουλίου 2024