Μεταφράσαμε και παραθέτουμε παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία του στρατιωτικού εκπρόσωπου των Ταξιαρχιών ΙζζΕντ Ντιν Αλ Κασάμ, για την 100η ημέρα της «Πλημμύρας του Αλ Άκσα», 14 Ιανουαρίου 2024:

100 ημέρες από την έναρξη της μάχης της «Πλημμύρας του Αλ Άκσα», αυτής της ιστορικής και κομβικής μάχης στο παρόν του λαού μας και του έθνους μας, αυτή η κραυγή που αντήχησε στο πέρασμα του χρόνου και γέμισε τον κόσμο, με τη δύναμη του Θεού, να απελευθερώσει όλους τους σκλαβωμένους λαούς και έθνη.

Η μάχη της «Πλημμύρας του Αλ Άκσα», παρουσίασε ένα μοντέλο για το πώς η γροθιά μπορεί να συγκρουστεί με την ακίδα και πως ήταν η μοίρα του λαού μας μπροστά στη ρατσιστική, ναζιστική και σφοδρή κατοχή που έγινε η πιο γκροτέσκα οντότητα μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο, συνθλίβοντας την «υπερηφάνεια» και απαντώντας στην αλαζονεία της στις 7 Οκτωβρίου και αντιμετωπίζοντας τη βαρβαρότητα και τα εγκλήματά της σε μια ιστορική μάχη που μοιάζει αποκύημα φαντασίας και μονοπάτι του ακατόρθωτου.

Το έγκλημα αυτού του εχθρού και της φασιστικής κυβέρνησής του έφτασε στο σημείο να απαιτήσει το κάψιμο και τον εκτοπισμό του λαού μας, τη δημόσια βεβήλωση των ιερών χώρων μας και την αργή δολοφονία του λαού μας στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, την Αλ Κουντς και την κατεχόμενη Παλαιστίνη του 1948. Οι ηγέτες του εχθρού, με τον δειλό, σαδιστικό ρατσισμό τους, χαίρονται να βασανίζουν τους κρατούμενους μας και να τους σκοτώνουν στις φυλακές, και σφίγγουν τον κλοιό στη Γάζα για να ικανοποιήσουν και να απολαύσουν τα ένστικτα του κοινού τους που είναι γεμάτο μίσος και εχθρότητα προς οτιδήποτε είναι παλαιστινιακό, αραβικό και μουσουλμανικό.

Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να ενεργοποιήσουμε τη δύναμη που διαθέταμε για να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι αυτή η γη και αυτό το μονοπάτι [του προφήτη, η Αλ-Κουντς] έχει ανθρώπους, λαό και προστάτες. Έτσι ήρθε το έπος της 7ης Οκτωβρίου, που έμελλε να κάνει αυτόν τον κατακτητή και τις συμμορίες του να πληρώσουν το τίμημα, τις συμμορίες που διαπράττουν σφαγές εδώ και 100 χρόνια εναντίον του λαού μας, που κατέλαβαν την πρώτη Qibla των Μουσουλμάνων και προσπάθησαν να εξολοθρεύσουν τον λαό μας και να τον αφανίσουν.

100 ημέρες κατά τις οποίες ο εγκληματίας εχθρός διέπραξε σφαγές που κάνουν την ανθρωπότητα να σκύβει το κεφάλι ντροπιασμένη. Αν υπήρχε δικαιοσύνη στη γη, θα είχε καταδικάσει αυτή την οντότητα αφοπλίζοντάς την και οδηγώντας όλους τους ηγέτες και τον στρατό της σε δίκη, επιβάλλοντάς τους την πιο σκληρή τιμωρία. Ωστόσο, η τυφλή δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο απέτρεψε κάτι τέτοιο, ενισχύοντας την πεποίθησή μας για την ορθότητα και την αναγκαιότητα αυτού που κάναμε στις 7 Οκτωβρίου και όσων κάνει ο λαός και η αντίστασή μας εδώ και δεκαετίες προς αντιμετώπιση της κατοχής και στηριζόμενοι στη δύναμή των ανδρών μας και της αντίστασης.

Γεγονός είναι πως ό, τι κι αν κάνει ο δειλός κατακτητής τις τελευταίες 100 μέρες, εμείς αιφνιδιάσαμε για άλλη μια φορά τον εχθρό. Τους προκαλέσαμε και συνεχίζουμε να τους επιφέρουμε σοβαρές απώλειες και βαρύ κόστος, ξεπερνώντας τα όσα υπέστη η κατοχή στις 7 Οκτωβρίου.

Με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού, κατά τη διάρκεια αυτών των 100 ημερών, βάλαμε στο στόχαστρο και θέσαμε εκτός υπηρεσίας περίπου 1.000 στρατιωτικά οχήματα των σιωνιστών που είχαν διεισδύσει στη Λωρίδα της Γάζας στον βορρά, το κέντρο και τον νότο. Πραγματοποιήσαμε επίσης εκατοντάδες επιτυχημένες στρατιωτικές ενέργειες σε όλα τα σημεία διείσδυσης και επιθετικότητας της κατοχής, τις οποίες και ανακοινώσαμε άμεσα.

Οι μαχητές μας διέπρεψαν και συνεχίζουν να διαπρέπουν παρά την τεράστια διαφορά στην υλική και στρατιωτική ισχύ και παρά τη διάπραξη γενοκτονικών εγκλημάτων και σφαγών από τον εχθρό, που αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα στην ιστορία του. Ωστόσο, με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Θεού, οι μαχητές μας διατήρησαν τη συνοχή τους σε αυτές τις 100 ημέρες, πείσμωσαν ακόμα περισσότερο στην υπεράσπιση της γης τους ενάντια σε έναν άγριο και ποταπό εχθρό. Έκαναν μεγάλες θυσίες και έγραψαν απαράμιλλα έπη δόξας στην εποχή μας. Περιχαρακώθηκαν στις μάχιμες θέσεις τους και με ηρωισμό προκάλεσαν τεράστιες απώλειες στους αξιωματικούς και τους στρατιώτες του εχθρού.

Τα έπη που έγραψαν οι μαχητές μας, τόσο αυτά που έχουμε ανακοινώσει όσο και αυτά που δεν έχουμε ακόμη αποκαλύψει, θα απαθανατιστούν ως μια από τις μεγαλύτερες, πιο δημιουργικές, δίκαιες και ιερές μάχες στην ιστορία του έθνους μας.

Μεγάλε μας λαέ, εσύ που κάνεις θαύματα καθημερινά και ελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου: τα περισσότερα από αυτά με τα οποία αντισταθήκαμε και αντιστεκόμαστε στη σιωνιστική επίθεση κατασκευάστηκαν από τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών μηχανισμών, ρουκετών, εκτοξευτών ρουκετών, κανονιών, αντιαρματικών όπλων, διαφόρων τύπων βόμβες, τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, ακόμη και σφαίρες.

Όλα αυτά δεν θα είχαν καμία χρησιμότητα μπροστά στο βρώμικο αμερικανικό οπλοστάσιο που αντιμετωπίζουμε στα χέρια των σιωνιστών μισθοφόρων στο πεδίο, αν δεν υπήρχε η πιο σημαντική «βιομηχανία» που διαθέτουμε, η «βιομηχανία» του ανθρώπου-μαχητή, αυτή του Παλαιστίνιου αγωνιστή της αντίστασης, του οποίου η θέληση και η αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει τους δολοφόνους των παππούδων και των πατέρων του, τους βεβηλωτές της χώρας του και τους κατακτητές του εδάφους της πατρίδας του, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από καμία δύναμη στη γη.

Το χτύπημα αυτού του εχθρού και το σπάσιμο της επιθετικότητάς του δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τη γενναιοδωρία, τη σταθερότητα και το μεγαλείο ενός ελεύθερου, γενναιόδωρου και περήφανου λαού που δίνει με κάθε υπερηφάνεια και τιμή τα πάντα και δεν χαρίζει την πατρίδα του, τη γη του και τα ιερά του.

Τι θα κάνει η τεχνολογία των πυραύλων, των οχυρωμένων τανκς και των σύγχρονων αεροσκαφών με τα θανατηφόρα όπλα τους μπροστά στη δύναμη της πίστης των μαχητών που περνούν δύο μήνες και περισσότερο στην αμυντική τους θέση, περιμένοντας τις δυνάμεις που προχωρούν, περιμένοντας να νικήσουν τον εχθρό και να εκτελέσουν την αποστολή τους, αφιερώνοντας όλα αυτά στον Θεό και πιστεύοντας στη δικαιοσύνη του σκοπού τους;

Οι μαρτυρίες των ηρωικών μαχητών μας που επιστρέφουν από τις πρώτες γραμμές στον Βορρά, στο κέντρο και στον Νότο της Λωρίδας της Γάζας επιβεβαιώνουν την έκταση του μεγάλου ηρωισμού τους, τη μεγάλη τους πίστη στη μάχη τους και τη γενναιότητά τους στην άμυνα, την επίθεση και την αναμέτρηση.

Οι μαχητές μας επιστρέφουν με συγκλονιστικές μαρτυρίες για την αδύναμη πίστη και τα κίνητρα των σιωνιστών στρατιωτών και των συγκεντρωμένων μισθοφόρων. Το πώς παρασύρονται στη μάχη, πώς κλαίνε από φόβο και τρόμο, και πως το δείχνουν αυτό μπροστά στους μαχητές μας, παρ’ όλα τα όπλα, τον εξοπλισμό και την τεράστια κάλυψη πυρός που φέρουν. Και αυτό που δείχνει ο εχθρικός στρατός και αυτό που αναγγέλλει για «φανταστικό ηρωισμό των στρατιωτών» του είναι αντικείμενο κοροϊδίας στο μικρότερο παλαιστίνιο παιδί.

Λαέ μας, οικογένειά μας, έθνος μας, και όλοι όσοι μας ακούτε: εμείς, στις Ταξιαρχίες του Μάρτυρα ΙζζΕντ Ντιν Αλ Κασάμ, μετά από 100 ημέρες μάχης και αντιπαράθεσης και υπεράσπισης της επίθεσης μας, επιβεβαιώνουμε ότι η μάχη της «Πλημμύρας του Αλ Άκσα» είναι μάχη ολόκληρης της παλαιστινιακής εθνικής κοινότητας μες στην οποία αγωνίζεται ο λαός μας, και πως οποιαδήποτε άλλη κουβέντα εκτός από το σταμάτημα της επίθεσης εναντίον του λαού μας δεν έχει καμία αξία στην πορεία αυτής της μάχης, η οποία επεκτείνεται μέρα με τη μέρα και καίει αυτόν τον εχθρό και όλους όσους τον υποστήριξαν, τον στήριξαν και τον βοήθησαν.

Οι στόχοι του εχθρού γκρεμίστηκαν πάνω στον βράχο της σταθερότητας και της αντίστασης του λαού μας. Εδώ είναι η αλαζονική ηγεσία του εχθρού που καταπίνει τον πόνο και βουτάει στον βούρκο της αποτυχίας και της ήττας. Ούτε ο εκτοπισμός που ονειρευόντουσαν οι ηγέτες του πολέμου των τρομοκρατών δεν επιτεύχθηκε, ούτε η τυχαία καταστροφή πέτυχε ή θα πετύχει τίποτα άλλο εκτός από ντροπή, ούτε μπόρεσαν να ανακτήσουν τους αιχμαλώτους.

Η μάσκα έπεσε επίσης από αυτήν την απεχθή ναζιστική οντότητα που διέπραξε ένα Ολοκαύτωμα εναντίον αθώων και δημιούργησε έναν σημερινό και μελλοντικό εχθρό και μαχητή γι’ αυτήν σε κάθε παλαιστινιακό και αραβικό σπίτι, και εδραίωσε την ήδη αποτρόπαια εικόνα της κατοχής σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο στον κόσμο.

Τα υποτιθέμενα επιτεύγματα που ανακοινώνει ο εχθρός σχετικά με τον έλεγχο ή την καταστροφή αυτού που αποκαλεί αποθήκες όπλων, αυτό που αποκαλεί πλατφόρμες έτοιμων για εκτόξευση πυραύλων και αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι χιλιόμετρα τούνελ, αποτελούν κοροϊδία για εμάς και θα έρθει η μέρα που θα αποδειχτεί ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς.

Θα θέλαμε να πούμε, εν συντομία, ότι πριν από την 7η Οκτωβρίου, ως μέρος του επιχειρησιακού μας σχεδίου, δεν υπήρχαν αποθήκες όπλων των Αλ Κασάμ πουθενά στη Λωρίδα της Γάζας, ούτε έχουμε αποθηκευμένες πλατφόρμες πυραύλων που ο εχθρός ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε. Έχουμε ακόμα πολλά να πούμε στον εχθρό και στον κόσμο την κατάλληλη στιγμή.

Σχετικά με το θέμα των σιωνιστών αιχμαλώτων, θέλουμε να πούμε ότι η τύχη πολλών εχθρικών αιχμαλώτων και κρατουμένων έχει γίνει άγνωστη τις τελευταίες εβδομάδες. Για κάποιους δεν υπάρχουν πληροφορίες, λόγω της σιωνιστικής επιθετικότητας, και πιθανότατα πολλοί από αυτούς σκοτώθηκαν πρόσφατα. Οι υπόλοιποι παραμένουν κάθε ώρα σε άμεσο και σημαντικό κίνδυνο και η ηγεσία του εχθρού και ο στρατός του φέρουν την πλήρη ευθύνη για το θέμα αυτό.

Χαιρετίζουμε το πιστό χέρι κρούσης των μαχητών του έθνους μας στον Λίβανο της γενναιοδωρίας και του ηρωισμού, στην Υεμένη της σοφίας και της πίστης, στο Ιράκ και σε όλες τις περιοχές του έθνους μας. Θρηνούμε τους μάρτυρες του έθνους μας και ευλογούμε τις προσπάθειες και τις συνεισφορές τους.

Ο κόσμος βλέπει πώς οι δυνάμεις της αδικίας έσπευσαν να σχηματίσουν συμμαχίες και κάλεσαν τα τσιράκια της υποκρισίας και της αλαζονείας να χτυπήσουν και να απειλήσουν αυτούς που υποστηρίζουν τον λαό της Γάζας, αφού εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους με τρόπο που υπαγορεύεται από τα καθήκοντα της ισλαμικής, αραβικής και ανθρώπινης αδελφοσύνης. Κατεύθυναν και συνεχίζουν να κατευθύνουν μεγάλες ποσότητες ευλογημένων χτυπημάτων εναντίον του εχθρού και εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτόν, που αντιστέκονται το ναζιστικό σιωνιστικό ολοκαύτωμα που διαπράττεται εναντίον του λαού μας και των οικογενειών μας.

Όπως πληροφορηθήκαμε από διάφορες πηγές στα μέτωπα της αντίστασης ότι επιδιώκουν να επεκτείνουν τα πλήγματά τους κατά του εχθρού τις επόμενες ημέρες υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης επίθεσης στη Γάζα, δεν θα κουραστούμε ούτε θα διστάσουμε να καλέσουμε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του έθνους να ξεσηκωθούν για να υποστηρίξουν το Άκσα τους και το μονοπάτι του προφήτη τους, το οποίο οι εγκληματίες σιωνιστές πρακτικά οδεύουν να καταστρέψουν και να ιδρύσουν τον ναό τους…

Πράγματι, είναι μια τζιχάντ νίκης ή θανάτου.