Μια ακόμα φρικιαστική πράξη έρχεται να προστεθεί στη λίστα εγκλημάτων των σιωναζιστών δολοφόνων. Στις 28 Φεβρουαρίου νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, όπου η πείνα που προκαλεί ο ισραηλινός στρατός έχει φτάσει στο απροχώρητο και παιδιά πεθαίνουν πλέον από ασιτία, χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν ώστε να περιμένουν τα φορτηγά που θα παρέδιδαν το αλεύρι. Ο σιωναζιστικός στρατός άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος δολοφονώντας 112 αμάχους και τραυματίζοντας πάνω από 750. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μαρτυρίες που δηλώνουν πως τα ισραηλινά τανκς πέρασαν πάνω απ’ τα κορμιά των δολοφονημένων.

Σε μια προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του φριχτού εγκλήματος, οι σιωνιστές πρώτα δήλωσαν πως οι Παλαιστίνιοι «πατήθηκαν απ’ τα φορτηγά λόγω συνωστισμού» και έπειτα πως «προχωρούσαν απειλητικά προς τα ισραηλινά στρατεύματα τα οποία αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ».

Μεταφράσαμε και παραθέτουμε παρακάτω δύο ανακοινώσεις της Χαμάς για το γεγονός:

Σε μια αποτρόπαια σφαγή που προστέθηκε στη μακρά σειρά σφαγών που διέπραξε η εγκληματική σιωνιστική οντότητα κατά του παλαιστινιακού λαού μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των τρομοκρατικών ενεργειών της λόγω της κάλυψης και της συνενοχής στην επιθετικότητα της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ, ο σιωνιστικός κατοχικός στρατός στόχευσε μια συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών ενώ περίμεναν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας, γεγονός που οδήγησε στον θάνατο δεκάδων μαρτύρων και στον τραυματισμό εκατοντάδων.

Μπροστά σε αυτή την αποτρόπαια σφαγή, πρωτοφανή στην ιστορία των εγκλημάτων πολέμου που έρχεται στο πλαίσιο του πολέμου της πείνας που διεξάγει ο εγκληματίας εχθρός εναντίον του λαού μας με στόχο να τον εκτοπίσει από τη γη του, ως προς το κακόβουλο σχέδιό του να εξαλείψει την παλαιστινιακή υπόθεση, δηλώνουμε τα εξής:

Πρώτον: Καλούμε τον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσουν επειγόντως, να λάβουν αποφάσεις που υποχρεώνουν την εγκληματική οντότητα να σταματήσει τη μαζική δολοφονία και την εθνοκάθαρση στη Γάζα και να σταματήσει όλες τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και την παραβίαση των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου, το οποίο ζήτησε να σταματήσει το έγκλημα της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης.

Δεύτερον: Καλούμε ιδιαίτερα τις αραβικές χώρες να σπάσουν τη σιωπή σχετικά με τη σιωνιστική γενοκτονία κατά του λαού μας και να εφαρμόσουν αμέσως την απόφαση της Αραβο-Ισλαμικής Συνόδου Κορυφής της 11ης Νοεμβρίου του περασμένου έτους, η οποία έδινε έμφαση στο σπάσιμο της σιωνιστικής πολιορκίας και την εισαγωγή επισιτιστικής και ιατρικής βοήθειας άμεσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Τρίτον: Καλούμε τους λαούς του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας και τους ελεύθερους λαούς του κόσμου να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες λαϊκές δραστηριότητες και διαδηλώσεις για να καταγγείλουν τη σιωνιστική σφαγή κατά του παλαιστινιακού λαού μας και να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις να λάβουν αποτελεσματικές και ισχυρές θέσεις εναντίον της οντότητας και των εγκληματιών πολέμου ναζί ηγετών της.

Τέταρτον: Επαναλαμβάνουμε ότι η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες και τα νομικά τους καθήκοντα για να σταματήσουν αυτή τη μαζική δολοφονία των παιδιών και του λαού μας, για να σταματήσουν το έγκλημα της εποχής μας, που διαπράττεται ανοιχτά από την εγκληματική οντότητα μέρα και νύχτα, και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή παράδοση επείγουσας επισιτιστικής βοήθειας στους ανθρώπους μας σε όλη τη Λωρίδα.

Πέμπτον: Θεωρούμε τη σιωνιστική κατοχή, τη φασιστική κυβέρνησή της, τον ναζιστικό στρατό της, τον Πρόεδρο Μπάιντεν και την αμερικανική διοίκηση πλήρως υπεύθυνους για αυτή τη σφαγή και για την κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης εναντίον του λαού μας.

Προσευχόμαστε για έλεος στις ψυχές των μαρτύρων του λαού μας και βεβαιώνουμε ότι οι θυσίες και το αίμα τους δεν θα είναι μάταια και ότι θα παραμείνουμε πιστοί στην υπόθεσή μας, τη γη μας και τα ιερά μας.

***

Σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν από την ευθύνη για τα εγκλήματα που διέπραξαν νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον πολιτών που περίμεναν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια στον κυκλικό κόμβο Al-Nabulsi στην πόλη της Γάζας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 110 μαρτύρων και εκατοντάδες τραυματίες, ο σιωνιστικός στρατός λέει ψέματα για τη φρικτή σφαγή που διέπραξε, χρησιμοποιώντας μια τετριμμένη αφήγηση για να δικαιολογήσει τη συστηματική δολοφονία του λαού μας, μια πρακτική που είναι γνωστή από τότε που ξεκίνησε τον πόλεμο της γενοκτονίας κατά του λαού μας.

Τα στοιχεία και οι ενδείξεις που παρουσίασε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη φρίκη της σφαγής που διέπραξε ο ναζιστικός στρατός, μεταξύ των οποίων και οι άμεσοι πυροβολισμοί εναντίον πολιτών και στα άνω άκρα τους με σκοπό την άμεση δολοφονία, εκτός από τις αφηγήσεις από όλους τους μάρτυρες που επιβεβαίωσαν την έκθεσή τους σε απευθείας πυρά οι οποίοι δεν αποτελούσαν κανέναν κίνδυνο για τον κατοχικό στρατό, επιβεβαιώνει μόνο την πραγματικότητα της δίψας των τρομοκρατών στρατιωτών για δολοφονία και διάπραξη των πιο αποτρόπαιων παραβιάσεων, λόγω της προστασίας και της κάλυψης που παρέχει η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν από οποιαδήποτε διεθνή λογοδοσία.

Καλούμε το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και όλα τα θεσμικά όργανα για τα ανθρώπινα δικαιώματα να τεκμηριώσουν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να λογοδοτήσει αυτή η αδίστακτη κατοχική οντότητα για τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις της, που αποτελούν απειλή για την περιοχή και τον κόσμο λόγω των εγκλημάτων της και η απαίτησή μας για λογοδοσία και τιμωρία θα συνεχίσει να την στοιχειώνει όσο καιρό κι αν χρειαστεί.

29/02/2024

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – Χαμάς