Οι Γάλλοι και οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές δείχνουν τα δόντια τους στην πολεμική «πασαρέλα τρόμου» και οι λαοί ας ανασκουμπώνονται, γιατί η «πίτα» πρέπει να μοιραστεί εκ νέου…

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις των ελληνικών ΜΜΕ, μαθαίνουμε ότι ο ρώσικος στρατός άρχισε την πρώτη φάση από μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων «που περιλαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια».

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι στην πρώτη φάση των ασκήσεων περιλαμβάνονται πύραυλοι Iskander και Kinzhal.

«Οι ασκήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση της ετοιμότητας των μονάδων και του εξοπλισμού για την πολεμική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων για την απάντηση και την άνευ όρων διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας του ρωσικού κράτους ως απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές μεμονωμένων δυτικών αξιωματούχων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Αυτά όλα τις 21/5 από την πλευρά της Ρωσίας. Δεν άργησε η απάντηση και το μήνυμα ισχύος προς πάσα κατεύθυνση από τους Γάλλους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι προχώρησαν στην πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση αναβαθμισμένου πυραύλου αέρος-εδάφους ASMPA-R μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος είναι ικανός να φέρει πυρηνική γόμωση.

«Ο πύραυλος ASMPA-R νέας γενιάς εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος Rafale των στρατηγικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια άσκησης που διεξήχθη στη γαλλική επικράτεια και περιελάμβανε προσομοίωση επιδρομής με πυρηνικά όπλα».

Φυσικά για αυτές τις πολεμικές επιδείξεις καμάρωσαν οι υπουργοί πολέμου Γάλλων και Ρώσων ιμπεριαλιστών, ενώ υπενθύμισαν ότι γίνονται για την «άμυνα της πατρίδας» και των συμφερόντων της…

Οι λαοί γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει όταν οι μεγάλες δυνάμεις δεν τα βρίσκουν στα «μεγάλα τραπέζια». Το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο των λαών και τα λαϊκά κινήματα που θα αναπτυχθούν σε κάθε χώρα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι αυτά που μπορούν να δώσουν τέλος σε αυτήν την εφιαλτική περίοδο για την ανθρωπότητα και την ειρήνη.