Στις 2 Μαΐου, οι Δυνάμεις Ασφαλείας της προδοτικής Παλαιστινιακής Αρχής, οι οποίες διατηρούν έναν βρώμικο ρόλο συνεργασίας με τους σιωνιστές ώστε να καταπνίξουν κάθε μορφή αντίστασης στη Δυτική Όχθη, διέπραξαν ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα: στόχευσαν το αυτοκίνητο του μαχητή Ahmad Abu Al-Ful, πυροβολώντας τον σε ευθεία βολή. Ο μάρτυρας μαχητής Ahmad Abu Al-Ful, μέλος της Ταξιαρχίας Tulkarem στη Saraya Al-Quds, αντιμετώπιζε μαζί με τους συντρόφους του για πάνω από 50 ώρες άλλη μια εισβολή των κατοχικών στρατευμάτων στην Τουλκαρέμ, όταν δολοφονήθηκε απ’ την προδοτική Παλαιστινιακή Αρχή.

Το όνομα του Ahmad Abu Al-Ful προστίθεται στη μακριά λίστα των Παλαιστινίων μαρτύρων στον αγώνα για απελευθέρωση. Η Τουλκαρέμ, η Ναμπλούς, η Τζενίν και όλες οι άλλες πόλεις ποτίζουν κι αυτές με τη σειρά τους το χώμα με το αίμα των παιδιών τους πλάι στο αίμα της Γάζας. Απ’ τις 7 Οκτώβρη μέχρι σήμερα, ασταμάτητα οι ταξιαρχίες των κατεχόμενων πολεμούν με όλα τα μέσα τον κατοχικό εισβολέα. Το όνομα του Ahmad Abu Al-Ful ενώνεται με τους δολοφονημένους Jihad Shehadeh, Izz al-Din Awad και τα αδέρφια τους στην Tulkarem, τον Al-Shishani [Adham Mabrouka] και τα αδέρφια του στη Nablus και τον Al-Saif [Abu Libdeh] και τους συντρόφους του στον δρόμο για την Arraba.

Μεταφράσαμε και δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της Χαμάς:

Θρηνούμε το μάρτυρα της Τουλκαρέμ και επιβεβαιώνουμε ότι η καταδίωξη μαχητών στη Δυτική Όχθη από τις Δυνάμεις Ασφαλείας της [Παλαιστινιακής] Αρχής είναι μια πολιτική ντροπή και μια εθνική κατάπτωση που εξυπηρετεί μόνο την κατοχή.

Καταδικάζουμε έντονα τη στοχοποίηση από τις Δυνάμεις Ασφαλείας της [Παλαιστινιακής] Αρχής σήμερα το απόγευμα εναντίον ομάδας μαχητών, που οδήγησε στο μαρτύριο του μαχητή Ahmad Abu Al-Ful, ενός από τα ηρωικά και καταζητούμενα μέλη της Ταξιαρχίας Τουλκαρέμ.

Καθώς θρηνούμε τον ηρωικό μάρτυρα, επιβεβαιώνουμε ότι τα Σώματα Ασφαλείας της Αρχής συνεχίζουν να τους καταδιώκουν, να τους συλλαμβάνουν, ακόμη και να τους στοχοποιούν απευθείας με όπλα στο πλαίσιο της μοιραίας μάχης του λαού μας ενάντια στη σιωνιστική κατοχή.

Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις των Σωμάτων Ασφαλείας της Αρχής κατά του λαού μας και των μαχητών μας και καλούμε όλους να αναλάβουν την ευθύνη τους να τερματίσουν αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές και να κατευθύνουν αυτές τις Δυνάμεις στον σωστό δρόμο και στο καθήκον τους για την προστασία του λαού και του κοινωνικού μας ιστού.

Καλούμε τον λαό μας στην Τουλκαρέμ και σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, από ιδρύματα και οικογένειες μέχρι λαϊκές και εθνικές οργανώσεις, να ενωθούν και να συνδεθούν, να σταθούν μαζί ενάντια στο χάος των δυνάμεων ασφαλείας και να ενοποιήσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κατοχής και των εγκλημάτων των εποίκων της κατά της γης και των ιερών μας.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – Χαμάς

2 Μαΐου 2024