Την Πέμπτη 8 Οκτώβρη 2020, βρεθήκαμε για ακόμη μια φορά στο δρόμο μαχητικά, διεκδικώντας:

– Να εφαρμοστεί καθολικά ο Νόμος 4611/2019.
– Να αναγνωριστεί η ενιαία ειδικότητα για όλους τους εργαζόμενους οδηγούς
δικύκλου.
– Να ενταχθεί το επάγγελμα στα βαρέα ανθυγιεινά.
Διαδηλώσαμε για οκτάωρη πενθήμερη εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενάντια στη συνεχιζόμενη απορρύθμιση της εργασίας, ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας.

Στην απεργιακή μοτοπορεία, συμμετείχαμε συνολικά 1.000 δίκυκλα και οργώσαμε κεντρικούς άξονες της πόλης. Από το Πεδίον του Άρεως κατευθυνθήκαμε στο Υπ. Εργασίας και από εκεί στο Σύνταγμα, όπου και κάναμε ολιγόλεπτες στάσεις ξεδιπλώνοντας πανό με κεντρικό σύνθημα:

“8/10/2020 – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ –
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ”.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε τη Βασ. Σοφίας και από τηΛεωφ. Μεσογείων φτάσαμε μέχρι την Αγία Παρασκευή.Περνώντας από το Χαλάνδρι βγήκαμε στη Λεωφ. Κηφισίας, την οποία μέσω Αμπελοκήπων, κατεβήκαμε έως τη Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου.Στη συνέχεια στρίψαμε στην Καλλιρρόης και συνεχίσαμε μέχρι την Πειραιώς με τερματισμό το Θησείο.

Ένα μεγάλο μπράβο, στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες απεργούς που σε δύσκολους καιρούςκι ενώ εξελίσσεται μια ακόμη λυσσαλέα επίθεση στα δικαιώματά μας δεν υπέκυψαν στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές για απόλυση. Που απέναντι στο φόβο αντέταξαν την αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα. Που στήριξαν με την πολύτιμη παρουσία τους και αυτή την απεργιακή μοτοπορεία.

Ευχαριστούμε τις εργατικές συλλογικότητες και τον αλληλέγγυο κόσμο της δουλειάς πουβοήθησαν στην προπαγάνδιση της απεργίαςκαι στήριξαν το σωματείο με τη συμμετοχή τους.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες, η 8η του Οκτώβρη ήταν ένα ακόμη βήμα. Ένα ακόμη μάθημα συγκρότησης και αγώνα για τη συνέλευσή μας,για τα μέλη του σωματείου και τους εργαζόμενους του επαγγέλματος. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,μέσα από τις διαδικασίες μας, θα απολογήσουμεσυλλογικά την απεργιακή περίοδο που διανύσαμε από το Μάιο μέχρι και την ημέρα της απεργίας.

Οι καινούριες γνώσεις, οι πρόσθετες εμπειρίες, τα συμπεράσματα καθώς και οι στόχοι που θα προκύψουν για την επόμενη περίοδοθα διευρύνουν το πεδίο της τακτικής, της στρατηγικής και της δράσης μας. Θα διευρύνουν το πεδίο όπου παλιά και νέα μέλη,συνάδελφοι και συναδέλφισσες που ήρθαν κοντά μας τους τελευταίους μήνες, θα μεταφέρουν την πείρα καιτον ανανεωμένο λόγο του σωματείου στις πιάτσες και στους χώρους δουλειάς. Θα δώσουν πνοή σε νέους αγώνες και θα δυναμώσουν τους ήδη υπάρχοντες. Συνεχίζουμε ανυποχώρητα με βήμα σταθερό στο σήμερα και το βλέμμα προσηλωμένο στο αύριο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ
ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οκτώβρης 2020