Μοχάμεντ Τζάμπερ «Αμπού Σουτζάα»

Στις 19 Απρίλη, ο Μοχάμεντ Τζάμπερ «Αμπού Σουτζάα», ο ηγέτης της αντίστασης που έπεσε μάρτυρας στο στρατόπεδο Νουρ Σαμς κατά τη διάρκεια της σχεδόν ημερήσιας πολιορκίας του ισραηλινού στρατού είναι μια πραγματική απόδειξη ότι πρόκειται για μια τζιχάντ νίκης ή μαρτυρίου. Δεν είναι απλώς μια φράση για τους μαχητές της αντίστασης όπως ο Abu Shujaa, αλλά ένα συμβόλαιο προς την πίστη και την πατρίδα τους.

Ο Αμπού Σουτζάα αντιστάθηκε στην κατοχή μέχρι το μαρτύριό του, ακόμη και μετά τον τραυματισμό του από τις προδοτικές δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής πριν από αρκετές εβδομάδες σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Η συνεχής καταδίωξη του καταζητούμενου αγωνιστή τόσο από την κατοχή όσο και από την ΠΑ είναι απόδειξη του φόβου που ενσταλάζουν οι μαχητές των στρατοπέδων στους καταπιεστές και στους κατακτητές.

Fathi Nasrallah

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Τουλκαρέμ από τον ισραηλινό στρατό, οι δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν και τον 16χρονο Fathi Nasrallah και απήγαγαν τον απελευθερωμένο κρατούμενο Oday Jaber, τον αδελφό των μαρτύρων Mahmoud και Mohammed “Abu Shujaa” Jaber, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί από τις κατοχικές φυλακές πριν από δύο μήνες.

Oday Jaber

***

Ανακοίνωση της οργάνωσης Φωλιά των Λιονταριών:

Οι ομάδες των Λιονταριών, με μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή, εξυμνούν τον ηγέτη και ιδρυτή της Ταξιαρχίας του Νουρ Σαμς, Μοχάμεντ Τζάμπερ Αμπού Σουτζάα, που έπεσε με μια άλλη ομάδα μαχητών.

Και δεν υπάρχει φόβος για τον Τουλκαρέμ του Αλ-Κάρμι, του Αμπού Λιμπντέ, του Αλ-Αμίρ, του Αουάντ και της Αμπού Χαντίτζα, γιατί είναι η μητέρα των ηγετών που ταπείνωσαν την ελίτ των Γιαμάμ, Γκιβάτι και Γκολάνι κάθε φορά που έπεφταν στις ενέδρες της Τουλκαρέμ. Και συνέχισαν να πετυχαίνουν ηρωισμούς, μη φοβούμενοι τον θάνατο και αγαπώντας τον Θεό. Η Τουλκαρέμ ήταν ευλογημένη γι’ αυτούς που γέννησε.

Λέμε στον έντιμο λαό της αντίστασης και σε αυτούς που την υποστήριξαν, ότι μια μέρα θα λογοδοτήσουν αυτοί που σχεδίασαν, αυτοί που συνωμότησαν και όσοι έδωσαν οποιαδήποτε πληροφορία που έπληξε τους μάρτυρες, είτε προκάλεσε τον θάνατό τους είτε οποιοδήποτε κακό κατά τη διάρκεια της ζωής τους, η αντίσταση θα κάνει να λογοδοτήσουν όσοι κακομεταχειρίστηκαν έναν μάρτυρα.

Ο λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τον πόνο των ηγετών του και των μαχητών της αντίστασης όπου κι αν βρίσκεται. Αυτό πρέπει να εντυπωθεί σε όλους όσοι καλούνται να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία για την αντίσταση σε όλες τις παρατάξεις της. Ειδικά όσοι πιστεύουν ότι οι ομάδες των Λιονταριών, της Ταχείας Αντίδρασης, των Ταξιαρχιών Τζενίν και Τούμπας, της Ταξιαρχίας Τουλκαρέμ και του Μηχανισμού Ασφαλείας Αντίστασης στη Ναμπλούς, στην Τζενίν, στο Τουλκαρέμ, στην Τούμπας, στην Αλ-Φαράα, στο Ain Al-Sultan Camp και το Aqabat Jabr δεν γνωρίζουν ποιος συνωμότησε εναντίον των μαρτύρων με το όνομα και τις λεπτομέρειες.

Όσοι συνωμότησαν εναντίον των αρχηγών και των στρατιωτών της αντίστασης, όσοι συνωμότησαν ενάντια στην αντίσταση παντού, έχουμε μάτια και αυτιά, αλλά έχουμε και λογική σκέψη και κανονίζουμε τις προτεραιότητες. Πρώτη και τελευταία προτεραιότητά μας είναι η κατοχή, αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε, και έχουμε πολλά, και ο σοφός πρέπει να καταλάβει και να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές, και σύντομα θα μάθετε τι σας επιφυλάσσεται.

Είμαστε αυτοί που είμαστε, ερχόμαστε για εσάς από εκεί που δεν περιμένετε. Θα βρείτε από εμάς ό,τι δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό της εύθραυστης ηγεσίας σας, που ποντάρει στο τέλος της αντίστασης με μια συνάντηση εδώ ή εκεί.

Το μήνυμά μας σε όσους προσπαθούν να μας μαχαιρώσουν πισώπλατα:

Έχετε αυταπάτες, αυταπάτες, αυταπάτες εάν πιστεύετε για μια στιγμή ότι η αντίσταση βρίσκεται στα χέρια ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων. Η αντίσταση είναι ο στρατός του Θεού σε όλες τις χώρες, οπότε ποιος είστε εσείς που θα σταθείτε ενώπιον του Θεού και των στρατιωτών Του;

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν θα καταθέσουμε τα όπλα ακόμα κι αν το τίμημα είναι τα λείψανά μας. Η κατοχή δεν θα απολαύσει την ασφάλεια που ζητάει και αναζητά με τη βοήθεια της Αμερικής και των γειτονικών χωρών.

Προσοχή, γιατί αύριο θα έχετε συνάντηση με τον Θεό. Και προσέξτε, η ιστορία δεν θα σας ελεήσει και κανείς δεν θα είναι δίκαιος απέναντί ​​σας, καθώς δεν θα υπάρχει εκεί ούτε βαθμός, ούτε μισθός, ούτε διοικητής, ούτε στρατηγός, ούτε πρόεδρος.

Ο Θεός έχει την τιμή των έντιμων ανθρώπων που ζουν και φεύγουν με τιμή. Συγχαρητήρια σε εσένα και σε όσους είναι μαζί σου, Abu Shujaa. Και είθε ο Θεός να ντροπιάσει όλους όσους προσέβαλαν έναν αγωνιστή της αντίστασης και όλους όσους έσφιξαν τα χέρια με τον δολοφόνο του μάρτυρα.

Και στην κατοχή και τους βοηθούς της, τους μισθοφόρους της εποχής: οι καταπιεσμένες χώρες αφυπνίζονται.

Λέμε: οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.

Τα αδέρφια σας απ’ τη Φωλιά των Λιονταριών

*Μετάφραση Prolet connect