Χαν Γιουνίς, Γάζα

Τα Στρατιωτικά Μέσα Ενημέρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης δημοσίευσαν ένα γράφημα που συνοψίζει τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τους για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και της Γάζας ως μέρος της Μάχης της Υποσχόμενης Κατάκτησης και της Ιερής Τζιχάντ έως τις 14 Ιουνίου 2024:

-151 πολεμικές επιχειρήσεις                                                                       

-148 στοχοποιημένα πλοία

-6 αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν

-195.000 στρατιωτικές δραστηριότητες

-368.000 εκπαιδευμένοι στρατιώτες

-570.000 δημοφιλείς δραστηριότητες

Παρακάτω μεταφράσαμε και δημοσιεύουμε αποσπάσματα από την τελευταία ομιλία του Διοικητή των Ανσαράλλαχ Abdulmalik Badr El-Din Al-Houthi στις 13 Ιούνη:

Για 8 μήνες και στην 36η εβδομάδα, ο «ισραηλινός» εχθρός συνεχίζει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Ο αριθμός των μαζικών σφαγών έχει ξεπεράσει τις 3340 και ο αριθμός των μαρτύρων, των τραυματιών και των αιχμαλώτων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη είναι περίπου 147.000, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά και γυναίκες. Μόνο αυτή την εβδομάδα, ο σιωνιστικός εχθρός διέπραξε περισσότερες από 35 σφαγές, με αποτέλεσμα πάνω από 2.500 Παλαιστίνιοι να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν.

Η σφαγή που διέπραξε ο εχθρός στο στρατόπεδο Nusseirat, με άμεση αμερικανική συμμετοχή, περιλάμβανε 250 αεροπορικές επιδρομές σε περίπου 90 σπίτια. Η χρήση της πλωτής θαλάσσιας αποβάθρας στη σιωνιστική επίθεση στο Nusseirat αποκαλύπτει ότι είναι ουσιαστικά μια αμερικανική στρατιωτική βάση.

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν, ορισμένες κυβερνήσεις και αραβικά καθεστώτα συμμετέχουν ελισσόμενοι υπό την αμερικανική επίβλεψη με τον «ισραηλινό» εχθρό.

Είναι ντροπή να κινούνται ορισμένα αραβικά καθεστώτα για να προστατεύσουν τον «ισραηλινό» εχθρό αντί να συνεισφέρουν στην παλαιστινιακή υπόθεση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμπονούν στην καρδιά τους αλλά δεν κινούνται αποτελεσματικά σε πρακτικό επίπεδο, ακόμη και με απλά βήματα.

Αυτά τα καθεστώτα θα πρέπει να διδαχθούν από τη σταθερότητα των μαχητών στη Γάζα παρά τη γενοκτονία, τις καθημερινές δολοφονίες και την πείνα.

Οι μαχητές στη Γάζα, με τους περιορισμένους πόρους τους, αντιμετωπίζουν τον «ισραηλινό» εχθρό για οκτώ μήνες σε μια συνεχιζόμενη μάχη.

Η επίσημη και λαϊκή στάση της χώρας μας είναι μάθημα για όλα τα καθεστώτα. Παρά τα τεράστια δεινά, τον πόλεμο, την πολιορκία και την εκτεταμένη επιθετικότητά της, η χώρα μας τηρεί μια αξιοπρεπή στάση εκφράζοντας τον ανθρωπισμό και τα ήθη της.

Στη Δύση, παρά το γεγονός ότι εμποδίζουν να φτάσει φαγητό στους διαδηλωτές φοιτητές, παραμένουν ενεργοί και αποφασισμένοι να συνεχίσουν το κίνημά τους λόγω των ανθρωπιστικών αισθημάτων τους.

Οι Άραβες έχουν χάσει την ανθρωπιά τους, την ανθρώπινη συνείδησή τους, την πίστη τους και το ισλαμικό αίσθημα – οι αξίες και η ηθική τους έχουν εξαφανιστεί.

Οι Άραβες δεν έχουν εκμεταλλευτεί τις ενέργειες ορισμένων χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης που έκαναν πρακτικά βήματα και διέκοψαν τους δεσμούς με τον εχθρό.

Ο «ισραηλινός» εχθρός δεν μπόρεσε να τερματίσει την κίνηση των μαχητών στη Γάζα, ούτε να τους εξαλείψει ή να ανακτήσει τους αιχμαλώτους του.

Μετά από 8 μήνες επιθετικότητας και εγκλημάτων, ο «ισραηλινός» εχθρός κατάφερε να ανακτήσει 4 αιχμαλώτους με αμερικανική συμμετοχή. Η ανάκτηση 4 κρατουμένων με αμερικανική συμμετοχή μετά από 8 μήνες δεν είναι επιτυχία. Με αυτόν τον ρυθμό, ο «ισραηλινός» εχθρός θα χρειαζόταν πολλά χρόνια για να ανακτήσει τους αιχμαλώτους του.

Η σταθερότητα των μαχητών στη Γάζα είναι σημάδι από τον Θεό, απόδειξη της πίστης, της επίγνωσης, της σταθερότητας και της ανθρωπιάς τους.

Αυτή την εβδομάδα, παρατηρήθηκαν αξιοσημείωτες επιχειρήσεις στον άξονα της Ράφα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον εχθρό και συνεχίστηκε η εκτόξευση ρουκετών.

Τα βίντεο που εμφανίζονται είναι μόνο μια μικρή γεύση του τι συμβαίνει στο έδαφος, με συγκρούσεις και πρόκληση βαριών απωλειών στον σιωνιστικό εχθρό.

Μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στη Γάζα είναι το επίπεδο συνεργασίας, συντονισμού και ενότητας μεταξύ των μαχόμενων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Λωρίδα.

Οι «ισραηλινές» αποκλίσεις και οι παραιτήσεις από τα υψηλότερα κλιμάκια αποκαλύπτουν την πραγματική κατάσταση και τις πραγματικές συνέπειες της τρέχουσας «ισραηλινής» κατάστασης, που χαρακτηρίζεται από αποτυχία και πραγματικές οπισθοδρομήσεις.

Το μέτωπο της Χεζμπολάχ είναι προηγμένο, αποτελεσματικό και το πιο επιδραστικό μεταξύ των μετώπων υποστήριξης, συνεχίζοντας τη σημαντική κλιμάκωσή της εναντίον του εχθρού.

Η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί έντονο βομβαρδισμό με ρουκέτες, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου Μπουρκάν στις επιθέσεις της στον εχθρό. Ο πύραυλος Μπουρκάν προκαλεί σοβαρή καταστροφή στον «ισραηλινό» εχθρό, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις βάσεις και τους στρατώνες του.

Τα drones που εκτοξεύονται από τη Χεζμπολάχ εναντίον του «ισραηλινού» εχθρού διαπερνούν τις προστατευτικές δυνατότητες του εχθρού.

Η Χεζμπολάχ πέτυχε να στοχεύσει τις πλατφόρμες του Iron Dome του σιωνιστικού εχθρού, προσκρούοντάς τις και επηρεάζοντάς τις άμεσα.

Ο «ισραηλινός» εχθρός είναι μπερδεμένος από το μέτωπο της Χεζμπολάχ λόγω της αποτελεσματικής και επώδυνης επίδρασής της.

Ο «ισραηλινός» εχθρός αντιλαμβάνεται τις σοβαρές και καταστροφικές συνέπειες της εμπλοκής σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Χεζμπολάχ, όπως αναφέρουν πολλοί από τους ηγέτες της.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή 5 επιχειρήσεων αυτή την εβδομάδα εναντίον ζωτικών στόχων του σιωνιστικού εχθρού στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Στο Γκολάν, υπάρχει επίσης ένα σημαντικό μονοπάτι στο πλαίσιο της τέταρτης φάσης κλιμάκωσης, που περιλαμβάνει κοινές επιχειρήσεις μεταξύ των αγαπημένων μας αδελφών στην Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ και του στρατού της Υεμένης.

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο πολύ σημαντικές επιχειρήσεις με αρκετούς πυραύλους Κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στοχεύοντας σημαντικά και επικίνδυνα σημεία του σιωνιστικού εχθρού.

Στο μέτωπο της Υεμένης, ο αριθμός των υποστηρικτικών επιχειρήσεων στη Μάχη της Υποσχόμενης Κατάκτησης και της Ιερής Τζιχάντ μόνο αυτή την εβδομάδα έφτασε τις 11. Οι επιχειρήσεις αυτής της εβδομάδας εκτελέστηκαν με 31 βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ, drones και ένα πολεμικό πλοίο.

Ο αριθμός των πλοίων που έχουν στοχοποιηθεί μέχρι στιγμής έχει φτάσει τα 145, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τους «ισραηλινούς», αμερικανικούς και βρετανούς εχθρούς.

Ένα πλοίο στοχοποιήθηκε χθες και κινδυνεύει πλέον να βυθιστεί καθώς μπήκε νερό και έχει υποστεί ζημιές.

Αυτή η κλιμάκωση είναι μέρος της τέταρτης φάσης και είναι συνεχής και αποτελεσματική, και με τη θέληση του Θεού, θα φτάσει σε μεγαλύτερα επίπεδα.

Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή διαδρομή, υπάρχει εντατική αναπτυξιακή δραστηριότητα για να ξεπεραστούν οι δυνατότητες των εχθρών, ειδικά σε αναχαίτιση και εμπλοκή, και να εξασφαλιστεί η επιχειρησιακή ορμή. Υπάρχει επίσης εντατική ανάπτυξη στον τομέα της πληροφόρησης, επειδή η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα είναι καθοριστική και εμφανής στις επιχειρησιακές επιτυχίες.

Οι επιχειρησιακές επιτυχίες επηρεάζουν συνεχώς την οικονομία των εχθρών· η «ισραηλινή» οικονομία επηρεάζεται και πλήττεται και τα μέσα ενημέρωσης τους το αναγνωρίζουν αυτό.

Υπάρχει συνεχής άνοδος των τιμών εντός της εχθρικής οντότητας, σπανιότητα ορισμένων βασικών υλικών και γενικός οικονομικός αντίκτυπος.

Οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να παράσχουν στους «ισραηλινούς» προστασία για τα συμφέροντά τους και τις θαλάσσιες κινήσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα, παρά τις υποσχέσεις τους.

Οι Αμερικανοί απέτυχαν επίσης να προστατεύσουν τα δικά τους πλοία, ακόμη και τα πολεμικά τους, τα οποία τρέπονται σε φυγή όταν στοχοποιηθούν.

Τα αμερικανικά σκάφη φεύγουν και υποχωρούν στη θάλασσα μέχρι να φτάσουν στην άκρη της Ερυθράς Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένου του «Αϊζενχάουερ», που τράπηκε σε φυγή όπως τα άλλα.

Οι Αμερικανοί μάς ασκούν συνεχώς πίεση μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων, κυρίως μέσω των αεροπορικών επιδρομών τους, που συνεχίζονται μαζί με τους Βρετανούς.

Η βρετανική οικονομία επίσης υποφέρει.

Ο αριθμός των εχθρικών αεροπορικών επιδρομών στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα έφτασε τις 22 στις επαρχίες Hodeidah, Sana’a και Raymah.

Η αμερικανο-βρετανική επίθεση στόχευσε το κυβερνητικό συγκρότημα στην περιοχή Al-Jabin, Raymah, με αποτέλεσμα 2 μάρτυρες και 9 τραυματίες.

Ο εχθρός στόχευσε το κυβερνητικό συγκρότημα στο Raymah, το οποίο δεν είναι βάση πυραύλων ούτε στρατιωτική τοποθεσία αλλά πολιτικό διοικητικό συγκρότημα.

Οι Αμερικανοί πιέζουν τη χώρα μας στον οικονομικό τομέα, στοχεύοντας συγκεκριμένα να εμπλέξουν το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

Όσοι επιδιώκουν να βλάψουν τον λαό μας θα πληγούν και η τόλμη μας είναι ξεκάθαρη μέσα απ’ τη σωστή στάση μας. Η τόλμη μας είναι εμφανής ακόμη και απέναντι στους Αμερικάνους.

Δεν έχουμε εχθρικές προθέσεις απέναντι σε καμία αραβική χώρα αλλά δεν θα δεχθούμε να βλάψει τον λαό μας κανένα αραβικό καθεστώς στην υπηρεσία του «ισραήλ» και υπάκουο στην Αμερική.

[Προς τη Σαουδική Αραβία] Τι σας ωθεί να απευθύνεστε στο «ισραήλ» για να μετατρέψει την τραγωδία της Γάζας σε συμφωνία εξομάλυνσης και στη συνέχεια να πάρετε μια εχθρική κατεύθυνση εναντίον του λαού της Υεμένης;

Οι Αμερικανοί δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα, με τη χάρη του Θεού, από τα χέρια των Σωμάτων Ασφαλείας μας με την αποκάλυψη του πυρήνα κατασκοπείας.

Το δίκτυο κατασκοπείας που εργάζεται για τους Αμερικανούς και που διαλύθηκε είναι το πιο επικίνδυνο στην ιστορία της Υεμένης.

Το δίκτυο κατασκοπείας λειτουργούσε υπό αμερικανικές διαταγές για τη συλλογή πληροφοριών σε διάφορους τομείς. Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να εφαρμόσουν τις εχθρικές πολιτικές τους και να επηρεάσουν τους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας, των υπηρεσιών, της πολιτικής και του πολιτισμού.

Ο πυρήνας κατασκοπείας λειτούργησε για πολλά χρόνια, σημειώνοντας πολύ επικίνδυνες επιτυχίες που έβλαψαν σημαντικά τον αγαπημένο μας λαό.

Το καθεστώς στη Σαναά πριν από την Επανάσταση της 21ης ​​Σεπτεμβρίου άνοιξε όλες τις πόρτες στους Αμερικανούς και είχαν ως στόχο να βλάψουν τον λαό της Υεμένης.

Για όποιον έχει παραπλανητική άποψη για τους Αμερικανούς, θα πρέπει να ανατρέξει στις ομολογίες και τα έγγραφα του πυρήνα κατασκοπείας.

Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί στρατολογούσαν κατασκόπους και εμπλέκουν τον «ισραηλινό» εχθρό στις δραστηριότητες πληροφοριών τους.

Είναι σημαντικό για τον λαό μας και όλους τους λαούς του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας να επωφεληθούν από τις αποκαλυφθείσες αλήθειες σχετικά με το αμερικανικό δίκτυο κατασκοπείας.

Ο καθένας πρέπει να αναγνωρίσει τα γεγονότα σχετικά με τις καταστροφικές δραστηριότητες των Αμερικανών και το πώς επιδιώκουν να βλάψουν τους λαούς σε κάθε τομέα.

Οι Αμερικανοί στοχεύουν τις οικονομίες των λαών, τη γεωργία, την εκπαίδευση, την υγεία και κάθε τομέα επειδή έχουν μια εγκληματική, άδικη και εχθρική προσέγγιση.

Προτρέπω τον αγαπητό λαό μας να επικεντρωθεί αυτές τις μέρες στο αρχείο του αμερικανικού κατασκοπευτικού πυρήνα, ένα επιβεβαιωμένο ζήτημα με χιλιάδες καταδικαστικά και σκανδαλώδη έγγραφα.

Η σύλληψη του αμερικανικού πυρήνα κατασκοπείας είναι ένα πλήγμα ασφαλείας και μια σημαντική νίκη κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πρωτοφανής λαϊκή δραστηριότητα υποστήριξης στην ιστορία του αγαπημένου μας λαού δεν έχει ταίρι σε κανέναν άλλο λαό ή χώρα.

Ο λαός μας ακούει τις κραυγές και τις εκκλήσεις παλαιστίνιων παιδιών και γυναικών, επομένως δεν θα είναι αδιάφορος, στάσιμος, κουφός ή αγνώμων για το τι συμβαίνει εκεί.

Οι δραστηριότητες κινητοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των ελιγμών, των παρελάσεων και στρατιωτικών πορειών, έχουν φτάσει τις 1955. Στη γενική κινητοποίηση ο αριθμός έφτασε τους 368.196 εκπαιδευόμενους.

Όσο συνεχίζεται η τραγωδία και τα δεινά του παλαιστινιακού λαού, θα συνεχίσουμε το κίνημά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα αγωνιζόμαστε για ακόμα περισσότερα από όσα προσφέρουμε.

Προσπαθούμε να χτυπάμε όλο και περισσότερο τον «ισραηλινό» εχθρό.

Σας προτρέπω, αγαπητοί μας πολίτες, να βγείτε αύριο κατά εκατομμύρια στην πλατεία Al-Sabeen και σε διάφορες επαρχίες.