Η σιωνιστική οντότητα υπό τον Νετανιάχου έχει δείξει εδώ και καιρό ότι οι συμβολισμοί που χρησιμοποιεί αντιπροσωπεύουν κάτι πολύ παραπάνω από απλές αναφορές: δείχνουν το μεγάλο αδιέξοδο της σιωνιστικής κοινωνίας των εποίκων.

Το αδηφάγο κτήνος του σιωναζισμού δεν μπορεί παρά να εφευρίσκει τρόπους για να θρέψει την οντότητα που λέγεται Ισραήλ. Όχι μόνο διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων εδώ και 20 μήνες (και εθνοκάθαρση εδώ και 77 χρόνια, απ’ το 1948), αλλά ως μακρά λόγχη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, επιτίθεται σε πλείστα κράτη της περιοχής: Λίβανο, Συρία (και κατοχή εδαφών της), Υεμένη, Ιράκ και πλέον και Ιράν. Άλλωστε πριν μερικούς μήνες σε συνεδρίαση των κρατών-μελών του ΟΗΕ ο Νετανιάχου φιγουράριζε με εικόνες χαρτών που απεικόνιζαν το Μεγάλο Ισραήλ.

Μόνο να παρατηρήσει κανείς τα ονόματα των οπλικών συστημάτων («Σφεντόνα του Δαυίδ», «Σαμψών», «Ιεριχώ» κλπ.) και των στρατιωτικών επιχειρήσεων που επιλέγουν οι σιωναζιστές, καταλαβαίνει ότι το βιβλικό αφήγημα –βάση του οποίου έκαναν κατάληψη και εποίκησαν την Παλαιστίνη– διαποτίζει όλη τους την οντότητα. Το δόρυ των Αμερικανών (και αρχικά των Βρετανών) δεν μπορεί να επιβιώσει με άλλο τρόπο σε έναν τόπο που σφετερίστηκαν, έναν τόπο που ευαγγελίζονται ότι ζούσαν οι πρόγονοί τους πριν… 2.500 χρόνια πέρα απ’ το να επικαλούνται διαρκώς το «θεϊκό» δικαίωμά τους σ’ αυτή τη γη. Από το 1948, πάνω απ’ το 50% των ονομασιών των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ έχουν βιβλικές ρίζες. Από τον «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ» μέχρι τα «Άρματα του Γεδεών» και “Rising Lion” («Το λιοντάρι που αναδύεται») το 2025. Ενώ οι αναφορές στο Βιβλίο του Σαμουήλ πάνε και έρχονται από την σιωναζιστική ηγεσία του στρατού για να υπενθυμίζεται η νίκη επί των Αμαληκιτών…

Όπως αναφέρει κι η σιωνίστρια Ντάλια Γκαβριέλι-Νούρι, στην εργασία της Rainbow, Snow, and the Poplar’s Song του 2010: The “’Annihilative Naming”’ of Israeli Military Practices: «Χρησιμοποιώντας ονόματα που προέρχονται από τη φύση και τη Βίβλο, ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τρεις στρατηγικές –κανονικοποίηση, ευφημισμό και νομιμοποίηση– που διαμεσολαβούν στην ισραηλινή κοινή γνώμη απέναντι σε αμφιλεγόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις καθώς και στην ανάπτυξη όπλων».

Όσο για το “Rising Lion”, πρόκειται για την επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι σιωναζιστές στο Ιράν για να πυροδοτήσουν έναν γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή που, απ’ ό,τι διαφαίνεται όλους αυτούς τους μήνες, είναι επιδίωξή τους. Μάλιστα, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε μια μέρα πριν την επίθεση, στις 12 Ιουνίου, απεικονίζεται ο Νετανιάχου να τοποθετεί σημείωμα στο Τείχος των Δακρύων όπου αναγραφόταν: «Ο λαός θα αναδυθεί σαν μεγάλο λιοντάρι», το οποίο είναι ιστορία από τη Βίβλο και συγκεκριμένα από το Βιβλίο των Αριθμών 23:24 όπου αναφέρεται: «Δες, ο λαός θα σηκωθεί σαν λέαινα και θα εγερθεί σαν λιοντάρι. Δεν θα κοιμηθεί μέχρι να φάει το θήραμα και να πιει το αίμα των φονευμένων» (μτφ. Βάμβα Νεόφυτου στην Δημοτική). Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι πρόκειται για διπλή αναφορά – και σε παλιό ιρανικό σύμβολο. Το λιοντάρι και ο ήλιος είναι αρχαία εθνικά σύμβολα που πρωτοεμφανίστηκαν τον 12ο αιώνα, έμβλημα της αρχαίας Περσίας, που αντιπροσωπεύει το θάρρος, τη βασιλεία και τη δύναμη. Απ’ το 1852 έως το 1906 το λιοντάρι απεικονιζόταν και στη σημαία. Επομένως αναλυτές θεωρούν ότι η αναφορά στο λιοντάρι σχετίζεται και με το παρελθόν του Ιράν.

Το Ισραήλ επικαλείται αυτά τα σύμβολα στην εσωτερική προπαγάνδα του ενάντια στο Ιράν – χρησιμοποιώντας μαζί και σύγχρονα συνθήματα των εσωτερικών αντιθέσεων της χώρας όπως το «γυναίκα, ζωή, ελευθερία». Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζεται ταυτόχρονα και ως «προστάτης» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν. Και κάπου εδώ δεν υπάρχει άλλο σχόλιο…

Η μοναδική «δημοκρατία» της Μέσης Ανατολής ακονίζει καλά τα δόντια της. Ενδεχομένως να μην περίμενε τα σοβαρά πλήγματα από το Ιράν. Ενδεχομένως η αλαζονεία τους να είναι μεγαλύτερη του οπλοστασίου τους. Το σίγουρο είναι ότι ο Θεός δεν τους τα είπε όλα πριν 2.500 χρόνια όταν τους υποσχόταν την Ιουδαία, τη Σαμάρεια και άλλες περιοχές της Παλαιστίνης.

ΥΓ. Δεν θα ήταν αυθαιρεσία να αναφέρουμε πως η φωτογραφία μετά τη ρουκέτα που δέχτηκε το κεντρικό κτίριο της Μοσάντ στα βόρεια Κατεχόμενα έκανε πολύ κόσμο να χαρεί και να σκεφτεί… βιβλικά. Μια μικρή ανταμοιβή απ’ τον Κύριο των Ουρανών προς τον «επιούσιο λαό». Κλείνουμε με επιστολή του Ιωάννη Γ’ (μτφρ. Βάμβα Νεόφυτου): «Αγαπητέ μη μιμείσαι το κακό, αλλά το αγαθό. Αυτός που πράττει το αγαθό, είναι από τον Θεό, αυτός που πράττει το κακό δεν είδε τον Θεό».