Χωρίς σταματημό οι παρανομίες εις βάρος των εργαζομένων από τους εργοδότες. Μιλάμε για διαρκή, νόμιμη αλλά και παράνομη κλοπή. Τα στοιχεία που οι «ανεξάρτητες αρχές» καταθέτουν ακόμη μια φορά (για τα μάτια του κόσμου ότι δήθεν κάνουν ελέγχους) μιλάνε από μόνα τους. Αρκεί να τα κοιτάξουμε και να κατανοήσουμε την πλήρη ανυπαρξία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας αλλά και την αναγκαιότητα για πραγματική πάλη για συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις μισθών και εργασία με δικαιώματα. Οι ταξικές κορώνες και τα παχιά λόγια «έναρξης ξεσηκωμών» μπορεί να δηλώνονται χωρίς μέτρο αλλά μέσα στις αρένες της μισθωτής σκλαβιάς οι εργαζόμενοι/ες στενάζουν…

Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον αστικό τύπο: Από τους 5.338 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο εντοπίστηκαν 1.332 εργοδότες, οι οποίοι καταπατούσαν με κάθε μέσο την εργατική νομοθεσία. 81 επιχειρήσεις απασχολούσαν αδήλωτους εργαζόμενους και πλήρωσαν πρόστιμα ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο έχουν καταγραφεί συνολικά 835 επιχειρήσεις που απασχολούσαν αδήλωτους εργαζόμενους, το σύνολο των προστίμων έχει φτάσει τα 9.450.000 ευρώ. Αδύνατος κατέστη ο έλεγχος σε 94 επιχειρήσεις, καθώς οι εργοδότες αρνήθηκαν την πρόσβαση στους ελεγκτές και δεν παρείχαν τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Οι συγκεκριμένοι εργοδότες έγιναν αποδέκτες προστίμων συνολικού ύψους 196.160 ευρώ. 23 επιχειρήσεις καταγράφηκαν για υπέρβαση ορίου εργασίας. Τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 37.000 ευρώ. 102 επιχειρήσεις είχαν παραβιάσει τα χρονικά όρια λειτουργίας της επιχείρησης και εργασίας των εργαζομένων, καθώς και το πλαίσιο εβδομαδιαίας ανάπαυσης – αργίες. 206 εργοδότες εντοπίστηκαν να παρακάμπτουν με διάφορες μεθόδους την περιβόητη ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται (ακόμα και με τους λειψούς και επιφανειακούς ελέγχους της υποστελεχωμένης Επιθεώρησης Εργασίας) ότι η ταξική εκμετάλλευση είναι νόμος και η εργατική νομοθεσία (ό,τι ονομάζουν εργατική νομοθεσία μετά τη βίαιη αναδιάρθωση) δεν υπολογίζεται από τους εργοδότες, οι οποίοι μηχανεύονται το κάθε τι για να κλέψουν χρόνο, ένσημα, δώρα, άδειες κλπ από τους/τις εργαζόμενους/ες και να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους· σε μια δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς φωνή, χωρίς διέξοδο από αυτήν τη βάρβαρη συνθήκη εργασιακής τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Συνωμοτική δουλειά στα καπιταλιστικά κάτεργα, ενάντια στα τσιράκια και τους ρουφιάνους, δίπλα στα ταξικά μας αδέρφια, ταξική συσπείρωση και νοηματοδότηση της ταξικής πάλης σε ενεστώτα χρόνο.

Εργαζόμενοι εμπιστευτείτε τη δύναμή σας!