Στην 42η μαύρη επέτειο ενός από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στη σύγχρονη ιστορία, τη σφαγή του άμαχου πληθυσμού των παλαιστινιακών καταυλισμών στη Σάμπρα και Σατίλα του Λιβάνου το 1982 από τους Φαλαγγίτες, υποστηριζόμενους από τον σιωνιστικό στρατό, η ανθρωπότητα βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο, με τον γενοκτονικό πόλεμο που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι τους τελευταίους 11 μήνες να μην έχει σταματημό.Πλησιάζοντας την επέτειο του ενός χρόνου από τη δίκαιη και ηρωική επιχείρηση της παλαιστινιακής αντίστασης, την 7η Οκτώβρη του 2023, δεν έχουμε παρά να φωνάξουμε για άλλη μια φορά: Νίκη στα όπλα της Αντίστασης – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Σήμερα ξαναφέρνουμε στη μνήμη ένα απ’ τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπέρασαν την ανθρωπότητα και γαλούχησαν γενιές και γενιές αλληλέγγυων με τον παλαιστινιακό αγώνα. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:

«Πέρασαν 42 χρόνια και η παλαιστινιακή μνήμη έχει ακόμα την ανάμνηση ενός από τα πιο φρικτά εγκλήματα στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία. Αυτή η σφαγή διαπράχθηκε από τις συμμορίες του σιωνιστικού στρατού κατοχής και τους συνεργάτες τους στον Λίβανο εναντίον άοπλων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων προσφύγων, των Λιβανέζων αδελφών τους και δεκάδων άλλων διαφόρων αραβικών και ξένων εθνικοτήτων. Η σφαγή στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 3.500 μάρτυρες και άφησε εκατοντάδες αγνοούμενους. Οι εγκληματίες διέπραξαν τις πιο βάναυσες πράξεις δολοφονίας και βασανιστηρίων, κόβοντας τις κοιλιές των εγκύων γυναικών, σφάζοντας παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους και καταστρέφοντας σπίτια πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων τους. Για 3 συνεχόμενες ημέρες, οι δολοφόνοι εξαπέλυσαν όλο το μίσος και την αγριότητα τους, πραγματοποιώντας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο ψυχολογικός του αντίκτυπος παραμένει παρών στο μυαλό και τις καρδιές όλου του παλαιστινιακού λαού μας και όλων των ελεύθερων και έντιμων ανθρώπων στον κόσμο.

Αυτή η φρικτή σφαγή συνέβη στον απόηχο της σιωνιστικής εισβολής στον Λίβανο το 1982 και της σταθερότητας της Παλαιστινιακής και Λιβανέζικης αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις εισβολής στις πύλες της Βηρυτού για τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κατοχή δεν κατάφερε να περάσει. Κατάφεραν να εισέλθουν μόνο με δόλο και δυτικοαμερικανική συμπαιγνία, η οποία παρείχε εγγυήσεις και υποσχέσεις στις παλαιστινιακές επαναστατικές δυνάμεις για την προστασία των Παλαιστινίων προσφύγων στον Λίβανο. Λίγες μέρες μετά την αναχώρηση των δυνάμεων της επανάστασης, οι ναζιστικές συμμορίες, υπό τις διαταγές και την υποστήριξη του σιωνιστικού στρατού κατοχής με επικεφαλής τον εγκληματία πολέμου υπουργό Άμυνας Ariel Sharon και τον αρχηγό του επιτελείου του Rafael Eitan, εισέβαλαν στον καταυλισμό που κατοικούσαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, φτωχοί Λιβανέζοι, Σύριοι και άλλοι, όπου προχώρησαν στη δολοφονία κάθε ζωντανού όντος που συναντούσαν.

Παρά τη βαρβαρότητα και την αγριότητα που διέπραξε ο στρατός κατοχής και τα τσιράκια του, ο κόσμος έκλεισε τα μάτια στη δίωξη των δολοφόνων και την καταδίκη τους ως εγκληματίες πολέμου. Η γενοκτονία που διαπράττεται κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας αποδεικνύει ότι όσο οι εγκληματίες παραμένουν έξω από τη φυλακή, συνεχίζουν να εγκληματούν με αγριότητα και φασισμό, καθισμένοι στην κορυφή της ρατσιστικής σιωνιστικής οντότητας, η οποία σήμερα αποτελεί απειλή για όλη την ανθρωπότητα και όλους τους ελεύθερους και έντιμους ανθρώπους του έθνους μας και του κόσμου.

Η 42η επέτειος της σφαγής της Σάμπρα και της Σατίλα και του πολέμου της γενοκτονίας, που ηγήθηκε ο στρατός κατοχής σε συνεργασία και με τη συνενοχή της αποικιακής δυτικοαμερικανικής σιωπής και της επίσημης αραβικής προδοσίας κατά του παλαιστινιακού λαού, συνεχίζει να εκτυλίσσεται. Σήμερα, ο λαός μας στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και την Αλ Κουντς αντιμετωπίζει έναν πόλεμο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης που σπάνια έχει δει η σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία. Στόχος είναι η εξάλειψη της παλαιστινιακής υπόθεσης και η εφαρμογή των σιωνιστικών-ιμπεριαλιστικών σχεδίων για τον έλεγχο των πόρων και του πλούτου των λαών της περιοχής και της αποικιακής κυριαρχίας στον κόσμο.

Ενώ ο κατοχικός στρατός διαπράττει τα πιο ειδεχθή εγκλήματα χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες αμερικανικές-σιωνιστικές δυτικές δολοφονικές μηχανές εναντίον ενός άοπλου λαού που έχει μόνο τη θέληση και την πίστη στη δικαιοσύνη του σκοπού του και στο δικαίωμά του σε μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή όπως όλοι οι λαοί του στη γη, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει την ανθεκτικότητα και τη σταθερότητά του, γράφοντας τα πιο υπέροχα έπη ηρωισμού και θυσίας, απορρίπτοντας την υποταγή και την παράδοση και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του στην επιλογή της αντίστασης ως το μόνο μονοπάτι προς την απελευθέρωση και την επιστροφή.

Η σφαγή της Σάμπρα και της Σατίλα πριν από 42 χρόνια λειτούργησε ως παράδειγμα και μάθημα για τον λαό μας και ως προειδοποίηση για όλους όσοι βασίζονται στις αμερικανικές και δυτικές εγγυήσεις και υποσχέσεις, που είναι συνώνυμες με ψέματα, υποκρισία και συνωμοσία κατά των λαών που λαχταρούν την απελευθέρωση από το ζυγό της κατοχής και της υποδούλωσης.

Καθώς ενθυμούμαστε τη φρίκη αυτής της σφαγής, καλούμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, όλους τους διεθνείς νομικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλους τους υποστηρικτές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης παγκοσμίως να συνεχίσουν να ασκούν πίεση με όλα τα μέσα και τις μεθόδους μέχρι ο πόλεμος γενοκτονίας κατά του λαού μας στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη να σταματήσει. Απαιτούμε τη δίωξη των ηγετών της σιωνιστικής οντότητας και του στρατού της και τη δίκη τους ως εγκληματίες πολέμου, ώστε οι δολοφόνοι εγκληματίες να μην ξεφύγουν από την τιμωρία, όπως έκαναν οι δράστες της σφαγής της Σάμπρα και της Σατίλα πριν από 42 χρόνια.

Στην επέτειο της σφαγής της Σάμπρα και της Σατίλα, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στους μάρτυρες της συνεχιζόμενης σφαγής ότι ο λαός μας θα συνεχίσει τον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης μέχρι να αποκατασταθούν όλα τα σφετερισμένα δικαιώματά του, όσο καιρό κι αν χρειαστεί και ανεξάρτητα από τις θυσίες που έγιναν.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικό Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης 

16 Σεπτεμβρίου 2024»