Στις 15 Σεπτεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις των Χούθι πραγματοποίησαν μια ποιοτική στρατιωτική επιχείρηση με εκτόξευση πυραύλων βαθιά μέσα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, στην περιοχή της Γιάφα.Όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωσή τους:

«Η επιχείρηση εκτελέστηκε με νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος με τη χάρη του Θεού, έφτασε με επιτυχία στον στόχο του. Οι άμυνες του εχθρού δεν κατάφεραν να τον αναχαιτίσουν και να τον αντιμετωπίσουν. Ο πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 2.040 χλμ. σε 11μιση λεπτά, προκαλώντας φόβο και πανικό στους σιωνιστές, με περισσότερους από δύο εκατομμύρια σιωνιστές να σπεύδουν σε καταφύγια για πρώτη φορά στην ιστορία του “ισραηλινού” εχθρού.

Αυτή η επιχείρηση αποτελεί μέρος της πέμπτης φάσης και είναι το αποκορύφωμα των προσπαθειών των ηρωικών πυραυλικών δυνάμεων, οι οποίες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για την ανάπτυξη τεχνολογίας πυραύλων για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του αγώνα κατά του σιωνιστικού εχθρού, να επιτύχουν τον στόχο και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών και “ισραηλινών” συστημάτων αναχαίτισης σε ξηρά και θάλασσα, καθώς και άλλα συστήματα.

Τα εμπόδια της γεωγραφίας, η αμερικανο-βρετανική επιθετικότητα και τα συστήματα επιτήρησης, κατασκοπείας και άμυνας δεν θα εμποδίσουν την Υεμένη να εκπληρώσει το θρησκευτικό, ηθικό και ανθρωπιστικό της καθήκον για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού. Ο “ισραηλινός” εχθρός θα πρέπει να περιμένει περισσότερα χτυπήματα και ποιοτικές επιχειρήσεις στο μέλλον, καθώς πλησιάζουμε στην πρώτη επέτειο της ευλογημένης επιχείρησης της 7ης Οκτωβρίου. Αυτές οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν την απάντηση στην εγκληματική τους επίθεση στην πόλη Al-Hodeidah, καθώς και τη συνεχή υποστήριξη στον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό.

Ζήτω η Υεμένη, ελεύθερη, περήφανη και ανεξάρτητη».

Πρόκειται για την πρώτη ρίψη πυραύλων τόσο βαθιά στο Ισραήλ. Προηγουμένως, οι πύραυλοι των Χούθι δεν είχαν διεισδύσει τόσο στον ισραηλινό εναέριο χώρο, με μόνο περιστατικό το χτύπημα σε ανοιχτή περιοχή κοντά στο λιμάνι Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα τον Μάρτιο. Όλες οι οργανώσεις της παλαιστινιακής αντίστασης εξέδωσαν ανακοινώσεις υποδοχής της επίθεσης αυτής. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σημείωσε σε ανακοίνωσή του πως:

«Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) χαιρετίζει με κάθε υπερηφάνεια και τιμή, τον γενναίο λαό της Υεμένης και τις γενναίες Ένοπλες Δυνάμεις του, που επέδειξαν για άλλη μια φορά την ικανότητά τους να διεισδύσουν βαθιά στη σιωνιστική οντότητα και να παρακάμψουν τις αμερικανικές και δυτικές άμυνες εκτοξεύοντας έναν βαλλιστικό πύραυλο που έπληξε την πρωτεύουσα της κατασκευασμένης οντότητας. Αυτή η νέα ποιοτική επιχείρηση απέδειξε την ικανότητα της Υεμένης να ενισχύσει την εξίσωση αποτροπής κατά της κατοχής και να δώσει μια ισχυρή απάντηση στο κατοχικό έγκλημα του βομβαρδισμού του λιμανιού Al-Hodeidah και τη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού μας.

Μέσω αυτής της επιχείρησης, οι δυνάμεις της Υεμένης έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στη σιωνιστική κατοχή, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Υεμένης ή της Γάζας δεν θα μείνει ατιμώρητη και οι απώλειες της κατοχής θα είναι σοβαρές σε όλα τα επίπεδα και στην καρδιά της οντότητας.

Αυτή η ποιοτική επιχείρηση επιβεβαιώνει επίσης ότι η αμερικανική-σιωνιστική επίθεση στην Υεμένη απέτυχε να επιτύχει τους στόχους της να σπάσει τη βούληση της Υεμένης ή να επηρεάσει τις επιχειρήσεις της για υποστήριξη της Γάζας.

Το βαλλιστικό μήνυμα της Υεμένης σήμερα είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο: «Σταματήστε αμέσως την επιθετικότητα στη Γάζα, διαφορετικά οι απαντήσεις της Υεμένης θα συνεχιστούν, θα ενταθούν και θα διεισδύσουν βαθύτερα στη σιωνιστική οντότητα. Δεν θα υπάρχουν κόκκινες γραμμές στην υπεράσπιση των σκοπών του έθνους, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Παλαιστίνη και η γενναία αντίστασή της.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικό Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης

Μέσα Σεπτεμβρίου 2024».

Διαδήλωση στη Σαναά της Υεμένης (15/9)