Πέμπτη 1 Αυγούστου, Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, 18.30

Την 1η Αυγούστου συμπληρώνονται 51 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Ζαχαριάδη στο Σουργούτ της Σιβηρίας. Ως Κόκκινη Βιβλιοθήκη θα βρεθούμε και φέτος στο 1ο Νεκροταφείο για να αφήσουμε λίγα λουλούδια και να αποτίσουμε φόρο τιμής στον κομμουνιστή επαναστάτη ηγέτη, που χτυπήθηκε μέχρις εσχάτων από τα όργανα της αντεπανάστασης και της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην ΕΣΣΔ, τους προγόνους της σημερινής ιμπεριαλιστικής Ρωσίας.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η τιμή στον Ζαχαριάδη φανερώνεται από τα έργα και την πολιτική τοποθέτηση στα ζητήματα που ανοίγονται από τις αντιθέσεις του ιμπεριαλιστικού συστήματος και της ταξικής εκμετάλλευσης. Δυστυχώς και ο Ζαχαριάδης τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο κρεβάτι του Προκρούστη, κομμένος και ραμμένος από φιλοϊμπεριαλιστές της πουτινικής αριστεράς και διάφορες πολύχρωμες ντουντούκες του Πούτιν, αντιρεβιζιονιστές μπροστά σε… πλακέτες και αγάλματα αλλά, ταυτόχρονα, υποστηρικτές του ρώσικου ιμπεριαλισμού και των δολοφόνων του Ζαχαριάδη και των διωκτών των επαναστατών ζαχαριαδικών κομμουνιστών στην ΕΣΣΔ· από διαστρεβλωτές της ιστορικής πραγματικότητας ώστε να ενισχύσουν το αφήγημα ότι το ΚΚΕ δεν διαλύθηκε το 1956· και από έναν σωρό αντι-λενινιστές, που καμώνονται τους λενινιστές ως ουρά της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Στην αντίπερα όχθη αυτών των πονηρών πολιτικάντηδων και διαστρεβλωτών πρέπει να προτάξουμε τη διαρκή πολιτική δουλειά για τη συσπείρωση όλο και περισσότερων κομμουνιστικών δυνάμεων στον αγώνα για αντιιμπεριαλιστική/διεθνιστική πάλη.

Πενήντα ένα χρόνια μετά, η οργάνωση και ο αγώνας για λευτεριά, ανεξαρτησία και απεμπλοκή της χώρας απ’ τα ιμπεριαλιστικά δεσμά είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, ειδικά μπροστά στις πολεμικές συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει ήδη στην ευρύτερη περιοχή και προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον.

Κόκκινη Βιβλιοθήκη