Αφίσα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Η «ισραηλινή» κατοχή σκότωσε 8.900 Παλαιστίνιες κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας και τραυμάτισε περισσότερες από 23.000, με 2.100 αγνοούμενες και πάνω από μισό εκατομμύριο εκτοπισμένες.

Στις 8 Μαρτίου, ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας τις γυναίκες για τα επιτεύγματα και τον αγώνα τους. Ωστόσο, οι Παλαιστίνιες συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ τίμημα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Αυτή η παγκόσμια ημέρα έρχεται για τις γυναίκες της Παλαιστίνης, ειδικά στη Λωρίδα της Γάζας, ως πραγματικό παράδειγμα ταπείνωσης, δολοφονίας, πυροβολισμών, βασανιστηρίων και αναγκαστικού εκτοπισμού των γυναικών αντί να τις εξυψώνει και να τις τιμά.

Αυτή η παγκόσμια γιορτή έρχεται τη στιγμή που ο «ισραηλινός» στρατός κατοχής σκοτώνει εν ψυχρώ Παλαιστίνιες γυναίκες στον γενοκτονικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον αμάχων, παιδιών και γυναικών, και την ίδια στιγμή ο κόσμος στέκεται αδρανής, παρακολουθώντας αυτή τη σοβαρή βία εναντίον των παλαιστίνιων γυναικών χωρίς να κουνάει ούτε το δάχτυλο.

Σήμερα μιλάμε με αριθμούς καθώς ο «ισραηλινός» στρατός κατοχής σκότωσε 8.900 γυναίκες μάρτυρες, τραυμάτισε περισσότερες από 23.000, γκρέμισε εκατοντάδες σπίτια πάνω από τα κεφάλια των παλαιστίνιων γυναικών. Περισσότερες από 2.100 Παλαιστίνιες αγνοούνται ακόμα κάτω από τα ερείπια ή η μοίρα τους παραμένει άγνωστη ως αποτέλεσμα αυτού του βάναυσου «ισραηλινού» πολέμου. Αυτός ο πόλεμος έχει κάνει 60.000 έγκυες γυναίκες να ζουν μια σκληρή και εξαιρετικά δύσκολη ζωή, χωρίς τις πιο βασικές υγειονομικές και ιατρικές παροχές. Ανάμεσά τους είναι εκατοντάδες που έχασαν τα παιδιά τους, νεογέννητα ή αγέννητα, λόγω των βομβαρδισμών, του φόβου και των «ισραηλινών» δολοφονιών.

Αυτή η γιορτή έρχεται τη στιγμή που πάνω από μισό εκατομμύριο εκτοπισμένες Παλαιστίνιες γυναίκες στη Λωρίδα της Γάζας ζουν κάτω από ακραίες δυσκολίες, ανήμπορες να εξασφαλίσουν τα ελάχιστα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε τρόφιμα, με αποτέλεσμα τον εκτεταμένο λιμό σε όλες τις επαρχίες της Λωρίδας της Γάζας, ιδιαίτερα στις επαρχίες του Βορρά και της κεντρικής Γάζας. Αγωνίζονται να βρουν τροφή, φάρμακα και καταφύγιο μέσα σε αυτόν τον βίαιο πόλεμο, επιπρόσθετα στις δεκάδες Παλαιστίνιες γυναίκες που κρατούνται από την κατοχή, αντιμετωπίζουν σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, κακή μεταχείριση και ταπείνωση μέσα σε μια τρομερή διεθνή σιωπή.

Οι Παλαιστίνιες γυναίκες έχουν απόλυτη ανάγκη να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους αντί να σκοτώνονται, να πυροβολούνται, να κρατούνται και να εξαναγκάζονται σε εκτοπισμό και μετανάστευση, όπως κάνει ο στρατός κατοχής για πάνω από πέντε συνεχείς μήνες.

Αυτή τη Διεθνή Ημέρα, χαιρετίζουμε και επαινούμε τη σταθερότητα των Παλαιστινίων γυναικών στις συνθήκες της γενοκτονίας που επιτελείται από την κατοχή και τις δύσκολες συνθήκες που υποφέρουν και εκτιμούμε τον ρόλο τους στην οικοδόμηση της παλαιστινιακής κοινωνίας και την ενίσχυση της σταθερότητάς της.

Οι Παλαιστίνιες ήταν πάντα παράδειγμα σταθερότητας και αποφασιστικότητας, συμμετέχοντας δίπλα στους άνδρες σε διάφορες πτυχές της ζωής και κάνοντας σημαντικές θυσίες για να κερδίσουν τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα του λαού τους και των παιδιών τους.

Υπό το πρίσμα των όσων υποβάλλονται οι Παλαιστίνιες γυναίκες, θεωρούμε την αμερικανική διοίκηση, τη διεθνή κοινότητα και όλους τους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς πλήρως υπεύθυνους για τη γενοκτονία που γίνεται από την κατοχή κατά των Παλαιστινίων γυναικών και τις σκληρές συνθήκες που τους επιβάλλει η κατοχή καθώς κάποιοι τους συνδράμουν και άλλοι μένουν σιωπηλοί για αυτήν την καταστροφή.

Καλούμε όλες τις χώρες του ελεύθερου κόσμου και τη διεθνή κοινότητα να εργαστούν για τον τερματισμό της «ισραηλινής» κατοχής, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες της Παλαιστίνης να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Απαιτούμε να δράσουν για να σώσουν τις Παλαιστίνιες γυναίκες από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της «ισραηλινής» κατοχής εναντίον των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών, των πυροβολισμών, των συλλήψεων, των εξευτελισμών, των βασανιστηρίων και του εξαναγκασμού να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τις πόλεις και τις κατοικημένες περιοχές τους.

Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

* (Μετάφραση Prolet connect)