71 χρόνια από τη Νάκμπα, ο αγώνας συνεχίζεται από γενιά σε γενιά, μέχρι την οριστική απελευθέρωση της ΠαλαιστίνηςΌλοι/ες στην πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία την Τετάρτη 15 Μάη, 6.30 μμ.Προσυγκέντρωση στο Μετρό Πανόρμου

71 χρόνια μετά τη Νάκμπα,τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ικανοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς τους διακαείς πόθους των ισραηλινών κατακτητών. Μετάτην αναγνώριση του συνόλου της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ το 2018, οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως νόμιμη την ισραηλινή κυριαρχία στα υψίπεδα του Γκολάν, τα εδάφη της Συρίαςπου κατέλαβε το Ισραήλ μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1967. Τα εδάφη αυτά θεωρούνται από τον ΟΗΕ κατεχόμενα εδάφη. Η απροκάλυπτη καταστρατήγηση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ είναι το «πράσινο φως» για τους σιωνιστές, προκειμένου να συνεχίσουν λυσσαλέα, με εντατικότερους ρυθμούς, το ξεσπίτωμα των Παλαιστίνιων από τη Δυτική Όχθη, την επέκταση των εποικισμών, την όξυνση της πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας, το καθημερινό δολοφονικό όργιο και τα βασανιστήρια άμαχων Παλαιστίνιων.Λίγο πριν τις ισραηλινές εκλογές, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου υποσχέθηκε την προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Όχθης, όπου έχουν εγκατασταθεί παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί.Ο Νετανιάχου απλώς αποκάλυψε την επόμενη κίνηση των ΗΠΑ στις μονομερείς ενέργειες στήριξης του Ισραήλ. Η προσάρτηση του 10% της Δυτικής Όχθης, σημαντικού τμήματος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Δυτικής Όχθηςστο Ισραήλ, ήταν η προσφορά του Υπουργού ΕξωτερικώνTζόν Κέρυ στο περίφημο σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για “ειρήνευση” στη Μέση Ανατολή. Το αντάλλαγμα θα ήταν οικονομική ενίσχυση της Δυτικής Όχθης, χάντρες και καθρεφτάκια για παλαιστινιακή γη. Το νέο σχέδιο “ειρήνευσης” της κυβέρνησης Τραμπ, που φέρει το βαρύγδουπο τίτλο “Συμφωνία του Αιώνα”, το πιθανότερο είναι να ανεβάσει τα ποσοστά της προσάρτησης. Το μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο των σιωνιστών κατακτητών είναι η επέκταση και πλήρης επικράτηση των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη, η δημιουργία ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης για τους Παλαιστίνιους που θα τους στερεί την πρόσβαση σε βασικούς πόρους της γης τους, προκειμένου να εγκαταλείψουν την χώρα τους και να κατευθυνθούν προς την Ιορδανία.

71 χρόνια μετά τη Νάκμπα,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει συνεχώς τους οικονομικούς, στρατιωτικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με το Ισραήλ.Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι συνένοχη στο διαρκές κατοχικό έγκλημα στην Παλαιστίνη.Ο Τσίπρας σε επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει ως«ιστορική πρωτεύουσα»του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου της χώρας, κατά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρόεδρο Ρεουβέν Ρίβλιν.

71 χρόνια μετά τη Νάκμπα,ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να ματώνει, καταβάλλοντας μεγάλο φόρο αίματος στο θυσιαστήριο της λευτεριάς. Δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές συνεχίζουν να αψηφούν για πάνω από ένα χρόνο την τρομοκρατία των σιωνιστών και διεκδικούντο δικαίωμα στην επιστροφή(Αλάουνταστα αραβικά) στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Γάζα. Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» που αψηφούν τις σφαίρες των σιωνιστών παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου, είτε αυτοί ζουν στα δεσμά της κατοχής είτε στα δεσμά του καπιταλισμού και του μνημονίου, όπως εμείς.Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες είναι το τίμημα της αντίστασης στην τρομοκρατία των ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού.Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η ιστορία του αγώνα των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων που μάχονται την αποικιοκρατία, την κατοχή και τον ιμπεριαλισμό, δυνάμεις με τεχνολογική και στρατιωτική υπεροπλία, είναι μια ιστορία τεράστιων θυσιών σε βάθος δεκαετιών.Ο επαναστατικός αγώνας κρατάει δεκαετίες, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη, μέχρι οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές για την οριστική νικηφόρα μάχη για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η ιστορία της Παλαιστινιακής Αντίστασης είναι αναπόσπαστο τμήμα του αγώνα της ανθρωπότητας στην πορεία της για την κοινωνική χειραφέτηση, και αποτελεί αναμφίβολα τεράστια παρακαταθήκη για όλα τα επαναστατικά κινήματα του πλανήτη. Απέναντι στη σιωνιστική προπαγάνδα, που με θράσος αναπτύσσεται σήμερα στη χώρα μας, οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού.Νάκμπα (Η Μεγάλη Καταστροφή)

Το υποδαυλιζόμενο από τον ιμπεριαλισμό, σιωνιστικό σχέδιο εθνικού αφανισμού της Παλαιστίνης, αρχίζει να υλοποιείται στις αρχές του 20ου αιώνα, με τις μαζικές μεταναστεύσεις Εβραίων στην Παλαιστίνη και την αγορά παλαιστινιακής γης και σταδιακά εξελίσσεται στον δια της βίας εβραϊκό εποικισμό της Παλαιστίνης. Ο στόχος από την αρχή ήταν η ίδρυση ενός ιμπεριαλιστικού προγεφυρώματος στην στρατηγικής σημασίας και πλούσια σε πετρέλαιο, Μέση Ανατολή.

Το 1947 οι Εβραίοι αποτελούσαν το 1/3 του πληθυσμού και κατείχαν το 6%της Παλαιστίνης. Την επικύρωση του σχεδίου αναγνώρισης δυο κρατών από τον ΟΗΕ, ένα με πλειοψηφία Άραβες στο 44%και ένα με πλειοψηφία Εβραίους στο56%της Παλαιστίνης (στο δεύτερο συμπεριλαμβανόταν και η έρημος Νεγκέβ), τον Νοέμβρη του ‘47, ακολούθησαν αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα στις δυο κοινότητες, των Εβραίων και των Παλαιστίνιων. Κατά τη διάρκεια του αραβοϊσραηλινού πολέμου που ακολούθησε, τον Μάη του 1948, εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι ξεριζώθηκαν μαζικά από τις εστίες τους, λόγω της τρομοκρατίας των ένοπλων σιωνιστών. Μετά το τέλος του πολέμου, ο μισός πληθυσμός των Παλαιστίνιων, περίπου700.000, ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς, ενώ το Ισραήλ επεκτάθηκε στο77%της παλαιστινιακής γης.Η Αίγυπτος ανέλαβε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας και η Ιορδανία στη Δυτική Όχθη.

Η απώλεια της παλαιστινιακής γης. Στην τρίτη εικόνα οι Παλαιστίνιοι ήταν υπό τη διοίκηση της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Οι Εβραίοι στην ιστορική Παλαιστίνη, το 1872 αποτελούσαν το 4% του συνολικού πληθυσμού, το 1914-1918 το 10%, το 1931 στο 17% και το 1948 το 33%.

Παλαιστινιακή ΕπανάστασηΣτις όμορες με την κατεχόμενη Παλαιστίνη χώρες, στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία σχηματίστηκαν μαζικοί προσφυγικοί καταυλισμοί για να στεγάσουν τους ξεκληρισμένους Παλαιστίνιους. Στουςκαταυλισμούς αυτούς συγκεντρωνόταν κατεξοχήν το πληβειακό κομμάτι των Παλαιστίνιων, που έμελλε να παίξει το σημαντικότερο ρόλο στην Παλαιστινιακή Επανάσταση που θα ξεσπούσε.Ακολούθησαν τα μεγάλα επαναστατικά γεγονότα στην Ιορδανία, αρχές του 1970, και στη συνέχεια στο Λίβανο, μέχρι το 1982. Το παλαιστινιακό κίνημα αναμετρήθηκε διαδοχικά με τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, τον στρατό του βασιλιά Χουσεΐν στην Ιορδανία, τους ακροδεξιούς Λιβανέζους (φαλαγγίτες) και τους σιωνιστές που εισέβαλαντο 1982 στο Λίβανο. Ακολούθησε η εξέγερση του παλαιστινιακού λαού στα εδάφη της Παλαιστίνης, με την πρώτη και την δεύτερη Ιντιφάντα το 1987 και το 2000 αντίστοιχα.Τον Αύγουστο του 2005, το Ισραήλ αναγκάστηκε να απομακρύνει 8.000 εποίκους από τη Γάζα. Παρά το άγριο σφυροκόπημα της Γάζας από τις κατοχικές δυνάμεις, η Αντίσταση δεν κατασίγαζε.Σήμερα, για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, η Παλαιστινιακή Επανάσταση έχει σταθεροποιήσει το προπύργιο της μέσα στην ιστορική Παλαιστίνη. Μετά από τη διενέργεια δημοκρατικών εκλογών το 2006, και μετά τη συντριβή της απόπειρας πραξικοπήματος που είχαν ενορχηστρώσει Ισραήλ, ΗΠΑ και ΕΕ το 2007, οι Ισραηλινοί έσφιξαν την πολιορκία της Γάζας, μετατρέποντάς την σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή.HΑντίσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακλόνητη και αποκρούει σταθερά τους σιωνιστές εισβολείς σε όλες τις διαδοχικές αναμετρήσεις της με τον σιωνιστικό στρατό. Σε κάθε φονική επιδρομή τους, οι σιωνιστές καταστρέφουν εσκεμμένα νοσοκομεία, σχολεία, δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, τζαμιά και χώρους λατρείας, με στόχο την κάμψη του ηθικού των πολιορκημένων Παλαιστίνιων.Το ηθικό των πολιορκημένων Παλαιστίνιων, όμως, δεν κάμπτεται. Διατηρείται ακμαίο και κάθε φορά τα πάντα χτίζονται από την αρχή, με πολλή προσπάθεια, ευρηματικότητα, αυτοθυσία, ατσαλένια θέληση και ανεξάντλητη αντοχή.

Απαιτούμε τον τερματισμό της Πολιορκίας της Γάζας.

·Απαιτούμε τον τερματισμό κάθε σχέσης της χώρας μας με το Ισραήλ.

·Πολεμάμε ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το πιστό του μαντρόσκυλο στη Μέση Ανατολή!

·Βροντοφωνάζουμε: Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης, Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

·Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι συνένοχη στο διαρκές κατοχικό έγκλημα στην Παλαιστίνη.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακό Λαό