ΗΔικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίστασησυμμετέχει στον μήνα διεθνούς αλληλεγγύης στον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά οργανώνοντας ένα διήμερο αλληλεγγύης στην Αθήνα.

Στις 24 του Οκτώβρη, ο λιβανέζος κομμουνιστής Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά θα μπει στον39οχρόνο κράτησης στις γαλλικές φυλακές. Κατέχει ήδη το θλιβερό προνόμιο να είναι ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.

Μαχητής της παλαιστινιακής αντίστασης με τοΛαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)και έπειτα με την αντιιμπεριαλιστική μαρξιστική οργάνωσηΛιβανέζικες Επαναστατικές Ενοπλες Φράξιες (FARL), πληρώνει το τίμημα της επαναστατικής συνέπειας και της αξιοπρέπειάς του.

Τετάρτη, 19/10/2022 | 7 μμ | Νομική Σχολή Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ Ομιλητής ο συγγραφέας του Σαΐντ Μπουαμαμά

ΟΣαΐντ Μπουαμαμά, κοινωνιολόγος, συγγραφέας και αγωνιστής στρατευμένος επαγγελματικά και προσωπικά στους αγώνες χειραφέτησης σε όλες τις διαστάσεις τους, έρχεται στην Ελλάδα καλεσμένος τηςΔικτύωσηςγια να παρουσιάσει το βιβλίο τουΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στη Γαλλία τον Φλεβάρη του 2021 και στην Ελλάδα τον Ιούνη του 2022, με την άδεια του συγγραφέα και των εκδόσεωνPremiers Μatins de Novembre, σε μια μη κερδοσκοπική έκδοση τηςΔικτύωσης.

Ο Σαΐντ Μπουαμαμά συγκέντρωσε σ’ αυτό το βιβλίο όλο το υλικό της Υπόθεσης Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τα πάντα για τον αγώνα του Αμπνταλλά, για την προσωπικότητα και τις ιδέες του, για την οργάνωση των τρομοδικών από το γαλλικό κράτος, για την «επεξεργασία» της γαλλικής «κοινής γνώμης» από τον Τύπο κτλ.

Η μετάφρασή του στα ελληνικά ήταν αυτονόητη υποχρέωση και έχει ως σκοπό να κυκλοφορήσει το βιβλίο όσο γίνεται πιο πλατιά στην Ελλάδα, ως ελάχιστη συνεισφορά αλληλεγγύης στον αγώνα για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά.

Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά με μήνυμά του από τη φυλακή της Λανμεζάν, καθώς και έλληνες πολιτικοί κρατούμενοι.

Επίσης, θα υπάρξει παρέμβαση μέσω τηλεσύνδεσης από τη συλλογικότηταCampagne Unitaire pour la Libération de Georges Abdallah.

Πέμπτη, 20/10/2022 | 6 μμ | Γαλλική Πρεσβεία Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας 7, απέναντι από τη Βουλή)

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι ενταγμένη στο πλαίσιο αντίστοιχων συγκεντρώσεων που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

ΗΔικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίστασηκαλεί κάθε συλλογικότητα, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης για ν’ ακουστεί δυνατά και από την Ελλάδα η κραυγή:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πηγή:Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση