54η μέρα

Ο κόσμος της αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα έδειξε και σήμερα την πυγμή του και έσπασε με τη μαζικότητά του το κλίμα σιωπής που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα αστικά ΜΜΕ.

Ήδη από την πορεία του Σαββάτου (27/2) με κυρίαρχη την νεολαία αλλά και την χθεσινή (1/3) ακόμα πιο μαζική πορεία που κινήθηκε από τη πλατεία Συντάγματος έως και την Ομόνοια, φάνηκε ότι ο κόσμος όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την καταστολή που δεχόντουσαν οι συγκεντρώσεις της Συνέλευσης Αλληλεγγύης όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά τσαλάκωσε με τη μαζικότητά του αυτό που προσπάθησαν να πετύχουν.

Οι μέρες και οι ώρες είναι οριακές για τη ζωή του Δ. Κουφοντίνα. Η λαϊκή κατακραυγή είναι τεράστια για τη στάση της κυβέρνησης και αυτό φαίνεται από κόσμο που δεν προέρχεται από τις τάξεις του οργανωμένου κινήματος αλλά έχει ευρύτερα δημοκρατικές πεποιθήσεις και δείχνει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του. Η σημερινή περικύκλωση με μηχανοκίνητη αστυνομία και διμοιρίες στην πλατεία Συντάγματος έσπασε με την δυναμική παρουσία των συγκεντρωμένων. Η διαδήλωση ήταν συγκροτημένη και ο παλμός της δόνησε το κέντρο της Αθήνας για τρίτη συνεχόμενη φορά σε πείσμα της κυβέρνησης των πλουτοκρατών.