Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠρολετΚουλτ:
«ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΑΠΑΛΗΣ με τους αριστερούς αναθεωρητές, τη σοσιαλδημοκρατία και τις ουρές τους».

Για επικοινωνία:

  • bidawar@yahoo.gr
  • proletconnect@gmail.com


Ακολουθεί η εισαγωγή της έκδοσης:


Η παρούσα συλλογή άρθρων, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Βίδα (Γ Περίοδος) και στο blogspot Prolet Connect, καλύπτουν μια περίοδο οξυμένης ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης (2012 – 2018) εντός του ριζοσπαστικού κινήματος και αποτελούν θέσεις και απόψεις των δύο συλλογικοτήτων.

Η πάλη μας ενάντια στην σοσιαλδημοκρατία και τα ιδεολογήματα της, αλλά και ενάντια στους αριστερούς αναθεωρητές , οξύνθηκε ειδικότερα την περίοδο κατά την οποία επιλέχτηκαν ως διαχειριστική δυνατότητα του ελληνικού καπιταλισμού.

Ήμασταν από εκείνους που συνεχώς τονίζαμε στην εργατική τάξη και στο ευρύτερο ριζοσπαστικό κίνημα τους κινδύνους που καιροφυλακτούσαν, αν παρασύρονταν από τα παραμύθια των αριστερών διαχειριστών· το πόσο κερδίζει η αστική τάξη της χώρας, η καπιταλιστική εξουσία, όταν έστω κι ένας εργάτης σκέφτεται ότι η θέση του στον μηχανισμό εκμετάλλευσης μπορεί να αλλάξει από τα πάνω.

Προσπαθήσαμε να καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο την σοσιαλδημοκρατική πολιτική, αλλά και τους καλοθελητές δορυφόρους της (οι οποίοι δεν ήταν και λίγοι, όπως αποδείχτηκε μέσα στις γραμμές του ευρύτερου ριζοσπαστισμού).

Μέσα σε μια σκληρή ιδεολογική διαπάλη και με πενιχρά μέσα απέναντι στις υλικές δυνατότητες των  σοσιαλδημοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθήσαμε να αντιπαλέψουμε τους αριστερούς αναθεωρητές, τους ρεφορμιστές και τις σοσιαλδημοκρατικές τους αντιλήψεις.

Διακινήσαμε πλατιά τα κείμενα μας και τα επικοινωνήσαμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα προλεταριακά στοιχεία. Τα μοιράσαμε στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς και σε λαϊκές γειτονιές, σε χώρους νεολαίας και κινηματικά εδάφη, όπου υπήρχε εργατική τάξη, όπου υπήρχε διάθεση για αγώνα.

Προσπαθήσαμε μέσα από αυτά να ανοίξουμε συζητήσεις που να βάζουν στο κέντρο τους, την ταξική πάλη και την πάλη γραμμών εντός της.

Υπερασπιστήκαμε την αντικαπιταλιστική γραμμή απέναντι σε αυτούς που τελικά θέλησαν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τον ελληνικό καπιταλισμό «από αριστερά».

Αυτή η έκδοση αφιερώνεται στον σύντροφο μας Λουκά Μ. (Fouk) που συνέβαλε στην πολιτική ωρίμανση και συγκρότησή μας, καθώς και στην 1η συνδιάσκεψη των συλλογικοτήτων μας που καθόρισε τον αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό-ταξικό μας προσανατολισμό.

Ο σύντροφος Λουκάς έφυγε από κοντά μας πριν από τέσσερα χρόνια αλλά η πολιτική του παρακαταθήκη παραμένει πυξίδα στην πορεία μας.

Περιοδικό Βίδα- Blogspot Prolet Connect

Αθήνα, Μάης 2018