Η παρακάτω ανταπόκριση μάς στάλθηκε από σύντροφο:

Σήμερα, και ενώ γίνεται «πατείς με, πατώ σε» σε όλη την Αθήνα, με αφηνιασμένους καταναλωτές να συνωστίζονται στις ουρές των καταστημάτων, η κυβέρνηση απαγόρευσε καλεσμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Αστυνομικοί όλων των ειδών είχαν αναπτυχθεί γύρω από τα Προπύλαια, απαγορεύοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στη συγκέντρωση. Πριν προλάβει να ανοιχτεί το πανό της συγκέντρωσης από ομάδα αλληλέγγυων κυκλώθηκε από διμοιρίες ΜΑΤ επί της Πανεπιστημίου που προχώρησαν στη γνωστή “δημοκρατική” απαγόρευση.

Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση (σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας) ο αυταρχισμός και η καταστολή θα είναι το μόνιμο όπλο της αστικής τάξης. Τα δημοκρατικά δικαιώματα έχουν μπει σε γύψο. Ο κάθε προοδευτικός δημοκρατικός πολίτης, τα συνδικάτα, οι οργανώσεις νεολαίας, οι συλλογικότητες σε γειτονιές, οι πολιτικές οργανώσεις και συνελεύσεις, το κάθε κύτταρο του κινήματος πρέπει να κατανοήσει ότι αυτή η κατάσταση, αν παγιωθεί, θα μας πάει χρόνια πίσω από άποψη δικαιωμάτων, κερδισμένων με το αίμα του λαού μας.