ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 30 Γενάρη 10.30 π. μ. στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14 & Αλεξάνδρας)

για τη δίκη που αφορά στην έκδοση των δύο αγωνιστών στην Τουρκία

Κάτω η σκευωρία σε βάρος των 9 αγωνιστών πολιτικών προσφύγων

Όχι στην έκδοσή τους – Άμεση απελευθέρωση

Στην Αθήνα, στις 28 Νοεμβρίου, είχαν συλληφθεί εννιά αγωνιστές από την Τουρκία και στη συνέχεια προφυλακίσθηκαν. Αφού βασανίστηκαν κατά τη σύλληψή τους σύντομα τους χώρισαν και τους διαμοίρασαν σε διάφορες φυλακές, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην υπεράσπισή τους με την απομόνωσή τους. (Ο ένας από αυτούς που ζητήθηκε η έκδοση του δεν έχει δει ακόμα τους δικηγόρους του. Οι άλλοι που είναι σκορπισμένοι σε όλη την χωρά δεν έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας με τους δικηγόρους τους.)  Για τους δύο απ’ αυτούς ήδη ξεκίνησε διαδικασία έκδοσης στην Τουρκία και έλαβαν το φάκελο της δικογραφίας. Η ημερομηνία δίκης για την έκδοσή τους ορίστηκε στις 30 Γενάρη στο Εφετείο Αθηνών (5ος όροφος).

Ποιοι είναι οι αγωνιστές που απειλούνται με έκδοση στο καθεστώς του Erdoğan:

S.N OZPALAT

Ο σ. S.N OZPALAT είναι μέσα στον αγώνα από τα φοιτητικά του χρόνια. Την δεκαετία του ’90 εντάχθηκε στον αντιφασιστικό αγώνα και πέρασε τη μισή ζωή του στις τούρκικες φυλακές. Είναι γνωστός στο επαναστατικό κίνημα της Τουρκίας. Όταν έγιναν επιθέσεις σ’ όλες τις φυλακές, 19-22 Δεκέμβρη 2000, κατά την διάρκεια των οποίων 28 πολιτικοί κρατούμενοι δολοφονήθηκαν, ανάμεσά τους και 6 γυναίκες που κάηκαν ζωντανές, επιβίωσε μεν, αλλά τραυματίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του συνέχισε τον αγώνα του και ξαναπροφυλακίσθηκε. Εν συνεχεία πήγε στο εξωτερικό. Καταδικάσθηκε στη Γερμανία και φυλακίσθηκε επί έξι χρόνια, για δημοκρατικές και κοινωνικές δράσεις, όπως συμμετοχή σε πορείες, διανομή περιοδικών, προκηρύξεων κλπ. Άρα όλες οι πράξεις αυτές, όσο κι αν είναι νόμιμες, θεωρούνται στα πλαίσια του αντιτρομοκρατικού γερμανικού νόμου ότι αφορούν στήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και προπαγάνδα.

Mehmet Doğan

Ο σ. Mehmet Doğan πριν από τη χούντα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 εντάχθηκε στον αγώνα. Μετά την χούντα επί χρόνια ήταν στην φυλακή. Προφυλακίσθηκε την 10ετία του ’90. Συνέχισε τον αγώνα του έξω από τις φυλακές και προφυλακίσθηκε ξανά αντιμετωπίζοντας σκληρά βασανιστήρια. Αλλά ποτέ δεν έκανε πίσω στον αγώνα του και την μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία του. Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν στις φυλακές, 19-22 Δεκέμβρη του 2000, έχασε το ένα μάτι του. Όταν βγήκε στο εξωτερικό, πολύ σύντομα του δόθηκε πολιτικό άσυλο από τη Γαλλία. Είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας.

Όταν συνελήφθησαν οι εννιά αγωνιστές, τα Μ.Μ.Ε. χρησιμοποίησαν κοινή γραμμή εναντίον τους χαρακτηρίζοντάς τους ως τρομοκράτες διογκώνοντας με ψέμματα και κατασκευασμένα σενάρια τις συλλήψεις για δήθεν πρόθεση δολοφονίας του Erdoğan. Κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε που να στηρίζει τη σκευωρία.

Οι ίδιοι οι πολιτικοί πρόσφυγες δήλωσαν κατηγορηματικά για τη σκευωρία:

Η ελληνική αστυνομία δημιούργησε αυτή τη σκευωρία, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της τουρκικής. Χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, επειδή δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η σημερινή κυβέρνηση, με τη συνεργασία του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας έδειξε το εχθρικό της πρόσωπο απέναντι στους λαούς. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενους λαούς και στη διεθνή αλληλεγγύη.

Η “Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν” χαιρετίζει τους εκατοντάδες αγωνιστές που διαδήλωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απαιτώντας την απελευθέρωση των αγωνιστών. Μπροστά σε αυτές τις πολύ σοβαρές εξελίξεις και τις σκευωρίες κατά των Τούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων που απειλούνται και με έκδοση, καλούμε τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, σωματεία και κινήσεις της εργατικής τάξης αλλά και κάθε αγωνιστή να εντείνουν τον αγώνα τους και να εκφράσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους απαιτώντας να σταματήσει αμέσως η διαδικασία έκδοσης και να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι Τούρκοι αγωνιστές.

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους
στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Ακολουθεί κείμενο ενημέρωσης από τους 9 Αγωνιστές για τη βίαιη λήψη δείγματος DNA:

Προς τον Ελληνικό λαό

Εμείς, οι αγωνιστές απ’ την Τουρκία, προφυλακισμένοι κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας της ντόπιας  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την φασιστική εξουσία της Τουρκίας, προφυλακισθήκαμε εξ αιτίας της αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής ταυτότητάς μας. 

Την ώρα των συλλήψεών μας από την αντιτρομοκρατική υποστήκαμε βασανιστήρια τα οποία συνεχίστηκαν και στην ΓΑΔΑ. Τα ονόματα και οι φωτογραφίες μας δημοσιεύθηκαν και γίναμε στόχος του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, εμείς και οι οικογένειες μας στην Τουρκία.

Τώρα, στις διαφορετικές φυλακές που είμαστε  με το ζόρι, βασανίζοντάς μας, μας πήραν δείγμα DNA. Ο κάθε σύντροφος δέχθηκε επίθεση από 6 – 7 αστυνομικούς. Στην  επίθεση κατά της συντρόφισσας, που βρίσκεται στη φυλακή ανήλικων Θήβας, συμμετείχε και η  διευθύντρια των φυλακών.

Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι δεν μας βασανίζουν, αλλά βίαια παίρνουν δείγμα DNA, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. 6-7 άτομα επιτέθηκαν σε κάθε κρατούμενο κλωτσώντας τον, κρατώντας τον απ’ το λαιμό και τραβώντας του τα μαλλιά. Αυτά τα βασανιστήρια είναι αδικήματα στο όνομα της ανθρωπιάς.

Εμείς, σύμφωνα με τη συνείδηση των λαών δεν είμαστε ένοχοι. Είμαστε λαοί, είμαστε μαζί με τους λαούς, είμαστε τα παιδιά τους.

Αυτοί που μας βασανίζουν ή αυτοί που  δίνουν τις εντολές, κι αυτοί που συνεργάζονται με το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, ποιους υπερασπίζονται και για ποιων τα συμφέροντα ενεργούν;

Κανένας νόμος δεν επιτρέπει τις επιθέσεις και τα βασανιστήρια κατά των κρατουμένων.

Η ιστορία του ελληνικού λαού είναι μια ιστορία αγώνων κατά του φασισμού. Είναι προδοσία της ιστορίας  οι επιθέσεις και τα βασανιστήρια κατά των αγωνιστών και οι σκευωρίες εις βάρος τους.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε είδους επίθεση. Ούτε τα βασανιστήρια, ούτε οι φυλακές, ούτε οι πειθαρχικές ποινές δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας κατά του ιμπεριαλισμού – φασισμού.

Πηγή: Περιοδικό Ο Αγώνας