Μετά την Κάρυστο (21.330 στρ.) και το Αλιβέρι (2.820 στρ.) κάηκαν άλλα 7.000 στρέμματα στα Ψαχνά. Δασικές εκτάσεις, υποδομές, μελίσσια, κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή καταστράφηκαν, κάνοντας την Εύβοια ακόμα περισσότερο να θυμίζει καμένη γη. Ο ευβοιώτικος λαός συνεχίζει να χτυπιέται από την πολιτική των αστών που δίχως κεντρικό σχέδιο (αυτά θυμίζουν σοβιετικές εποχές για τους «αρίστους») αφήνουν τον τόπο και τη χώρα έρμαιο σε καταστροφές, την ίδια ώρα που παιανίζουν πατριωτικές κορόνες και εθνικιστικές αρλούμπες.

Το νησί της Εύβοιας είναι χωρίς καμία ουσιαστική προστασία και μήνες ολόκληρους η υποστελέχωση των δασεργατών και της πυροσβεστικής «φωνάζει» παρά το ολοκαύτωμα της  Βόρειας Εύβοιας. Το ζήτημα μπαίνει και ξαναμπαίνει με ταξικό πρίσμα και πέρα από τα εμπόδια που βάζουν οι «από πάνω» και ο μηχανισμός προπαγάνδας, για να δικαιολογηθεί η καταστροφή που βιώνει η Εύβοια αλλά και όλη η χώρα, δεν κρύβεται…

Τι Εύβοια θέλουμε; Τι χώρα θέλουμε; Ο προσανατολισμός όλης της πολιτικής τους είναι η εξασφάλιση των κερδών της αστικής τάξης. Ό, τι δεν δίνει κέρδη αφήνεται στο έλεος. Η ανίκανη πολιτική των αστών και της κυβέρνησής τους βιώνεται πλέον ως ένα βασανιστήριο διαρκείας για όλους. Ο λαός μας δε μπορεί να σταθεί, η φύση λεηλατείται, η ζωή μας, τα μέρη μας και το βιός μας είναι για άλλη μια φορά στα χέρια μιας αντιδραστικής κάστας φιλελεύθερων υπερασπιστών της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Οι λαϊκές ανάγκες και η εξυπηρέτησή τους, το δικαίωμά μας να ζούμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια είναι μέρα με τη μέρα στη δική μας θέληση να κάνουμε το βήμα και να διεκδικήσουμε ένα άλλο μοντέλο ζωής και κοινωνικής οργάνωσης.Ο δρόμος που πρέπει να προτάξουμε είναι Ενότητα- Αντίσταση, Λαϊκό Μέτωπο για να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.

Διαβάστε ακόμα:

Β. Εύβοια: μπαλώματα, υποσχέσεις και αγιασμοί…

Β. Εύβοια: Τάφος εργατών ο Ρετσινόλακκος

Βόρεια Εύβοια: να μην παραδοθούμε στους «φιλεύσπλαχνους»

Β. Εύβοια: Η καταστροφή συνεχίζεται… (2)

Η Βόρεια Εύβοια συνθλίβεται και από τις τιμές των οικοδομικών υλικών

Βόρεια Εύβοια: αλληλεγγύη στις διεκδικήσεις των αγροτών

Βόρεια Εύβοια: Συνεχίζεται το «χραπ-χρουπ»

Β. Εύβοια: η καταστροφή συνεχίζεται…

Για το συλλαλητήριο στη Χαλκίδα

Κυκλοφόρησε η 1η ανακοίνωση της Συνέλευσης Αγώνα Βόρειας Εύβοιας

Για το συλλαλητήριο στη Στροφυλιά…

Εύβοια: να μη ξεχάσουμε τους δέκα νεκρούς

Στους φίλους από Αχλάδι Ευβοίας

“Πατρίδα μου είναι η παιδική μου ηλικία”, και δεν υπάρχει πια

Με τα ίδια ματοβαμμένα χέρια…

Λίγες σκέψεις στην κόλαση του Δάντη ή αλλιώς το ελληνικό δεκαήμερο του Βοκάκιου

Ο λαός μας παλεύει για τον τόπο. Άλλος κανείς

Κρύβουν τις ευθύνες τους πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Β. Εύβοια: Δε μας αξίζει τέτοια ζωή…

Β. Εύβοια: στο έλεος άλλης μιας θεομηνίας