Τετάρτη 25/01, 11:00, Σκίπη & Αραπάκη 107

Με βάση όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια, με τελευταίο το «νόμο Χατζηδάκη», τα αφεντικά θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Οι απολύσεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων βρίσκονται συνεχώς στην ατζέντα των εργοδοτών.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι δύο απολύσεις από εργολάβο, έπειτα από εντολή του ΔΕΔΔΗΕ Καλλιθέας, εργαζομένων στο έργο της καταμέτρησης του ΔΕΔΔΗΕ. Η σαθρή αιτιολόγηση των απολύσεων δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι πρόκειται για εκδικητικές απολύσεις.

Οι δύο απολυμένοι είναι μέλη της Πρωτοβουλίας «εργολαβικών» εργαζομένων για την καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και μέλη τουΚλαδικού Σωματείου Ενέργειας, στο ΔΣ του οποίου, ο ένας απολυμένος είναι εκλεγμένος. Άνοιγαν συζητήσεις με συναδέλφους, απεργούσαν… Πάλευαν ενάντια στο σύστημα της «εργολαβοποίησης», αλλά και ενάντια σε ένα καθεστώς που ήθελε τους εργαζόμενους στην καταμέτρηση να δουλεύουν με πετσοκομμένα ένσημα, δουλειά με το «κομμάτι», απλήρωτα «δώρα» και επιδόματα…

Να παρθεί πίσω η «εντολή απομάκρυνσης» από τον ΔΕΔΔΗΕ και να επαναπροσληφθούν οι δύο απολυμένοι, στο ίδιο έργο, από τον εργολάβο.

Στεκόμαστε στο πλευρό των δύο εργαζομένων που απολύθηκαν και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Καμία απόλυση να μη μείνει αναπάντητη!

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Πρωτοβουλία «εργολαβικών» εργαζομένων για την καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ / Συνέλευση αλληλεγγύης

Διαβάστε ακόμα:

«…Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας μας γύρισε την πλάτη»

Για την περίπτωση των δύο απολυμένων από ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβους

Αφίσα που κολλιέται σε ΔΕΔΔΗΕ της Αττικής

Καλλιθέα: παρέμβαση στον ΔΕΔΔΗΕ