Ακόμα ένα περιστατικό τρομοκρατίας και ασυδοσίας των αφεντικών καταγράφηκε, αυτή την φορά, στο νησί της Κω.

Εργαζόμενος σε αποθήκη εμπορίας κρεάτων έπειτα από αναγκαστική άδεια απολύθηκε χωρίς καμία ενημέρωση και εξήγηση από τον εργοδότη Νέσκε. Ο εργαζόμενος έπραξε το αυτονόητο, κατήγγειλε το γεγονός στο σωματείο του και απευθύνθηκε στο ΣΕΠΕ Κω (επιθεώρηση εργασίας). Όταν ο εργαζόμενος πήγε να παραδώσει στον εργοδότη την πρόσκληση για την τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί μετά την καταγγελία, ο τελευταίος επιτέθηκε και χειροδίκησε εναντίον του με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα  του εργοδότη Νέσκε στην Κω δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάμε τέτοιες τραμπούκικες τακτικές  και συμπεριφορές από αφεντικά και τσιράκια τους  που με τις ευλογίες κράτους και κεφαλαιοκρατίας καταφέρνουν να περνάνε στο απυρόβλητο. Θέλουν να δρουν ενάντια στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης ανενόχλητοι.

Ποντάρουν στην απομόνωση του κάθε εργαζόμενου/ης και στην οπισθοχώρηση της εργατικής τάξης.

Χρειάζεται ταξική επαγρύπνηση στους χώρους δουλειάς, συναδελφική αλληλεγγύη, ταξική συνείδηση, ώστε μικρά και μεγάλα αφεντικά να τρέμουν μπροστά στις απαντήσεις που θα έρχονται από την εργατιά. Η ταξική πάλη και η ζύμωση μεταξύ των εργαζομένων θα κόψει την φόρα των αφεντικών που για τα κέρδη τους σακατεύουν και τρομοκρατούν τον εργατόκοσμο.

Τάξη εναντίον τάξης!

Ακολουθεί το κείμενο – καταγγελία του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Κω:

Η Διοίκηση του Σωματείου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλο τον Κωακό λαό την ασυδοσία του εργοδότη Νέσκε που έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει σε συνάδελφο εργαζόμενο της επιχείρησης , ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Αυτό συνέβη όταν ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη την πρόσκληση για τριμερή συνάντηση εργατικής διαφοράς στο ΣΕΠΕ Κω, όπου κατέφυγε ο εργαζόμενος μετά από αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση που προχώρησε η εργοδοσία η οποία θεώρησε ότι αφού μπορεί να μην τηρεί τις ελάχιστες συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στον εργαζόμενο ,μπορεί και να ξυλοφορτώνει σαν να ναι δουλικά του!

Το θράσος της εργοδοσίας -μικρής ή μεγάλης -αντλείται από το οπλοστάσιο που λέγεται κυβερνητικό έργο ,οδηγίες ΕΕ- ΔΝΤ κι από άλλες συμμαχίες που με νόμους προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους λαούς. Να τους πείσουν να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν αμαχητί μια ζωή χωρίς δικαιώματα για να θησαυρίζουν αυτοί που κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, μια χούφτα δηλαδή κεφαλαιοκρατών .

Εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι. Βροντοφωνάζουμε πως «ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!»

Γιατί πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτό που βιώνουν συνάδελφοι μας που εργάζονται κάτω από τέτοιες συνθήκες, για ένα βδομαδιάτικο χαρτζιλίκι ίσα ίσα για να πηγαίνεις στη δουλειά και να γυρνάς σπίτι και τίποτα άλλο. ;

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν έχουμε άλλο δρόμο. Απαντάμε με ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ! Σε κάθε χώρο δουλείας, για να μην αφήνουμε σε κανένα το δικαίωμα να μας εκμεταλλεύεται. Μαθαίνουμε τα δικαιώματα μας και τα διεκδικούμε. Ξεσκεπάζουμε και αντιπαλεύουμε τον σάπιο εργοδοτικό συνδικαλισμό όπου τον συναντάμε .

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με γερά-ζωντανά-μαζικά σωματεία, οργανωτές της αντίστασης και αντεπίθεσης.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στην εταιρία Νέσκες Εμπόριο Κρεάτων,

Το Σωματείο στέκεται δίπλα σου για να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία.
Όσο ανέχεσαι τις απαιτήσεις του εργοδότη αυτές δεν έχουν τέλος. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Γράψου τώρα στο σωματείο. Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Πάλεψε μαζί μας για τα αιτήματα του κλάδου.

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!