Ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου και για τους μάρτυρες – δολοφονημένους από το αστικό κράτος της Τουρκίας: Helin Bölek, İbrahim Gökçek και Mustafa Koçak:

Σήμερα (2/6), στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση αλληλεγγύης για τους συντρόφους, απεργούς πείνας μέχρι θανάτου και για τους μάρτυρες μας Helin Bölek, İbrahim Gökçek και Mustafa Koçak.

Στη διαδήλωση προς την Τούρκικη Πρεσβεία συμμετείχαν πάνω από 1000 αλληλέγγυοι και ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή όλων. Καθώς η διεθνιστική αλληλεγγύη πέραν ότι  δίνει δύναμη στους απεργούς πείνας, ενδυναμώνει τη φωνή τους με στόχο την επίτευξη των αιτημάτων τους και αποτελεί πραγματικά το όπλο των λαών. Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δίχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (152η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (121η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (105η μέρα) και Özgür Karakaya (105η μέρα). Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.
-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.
-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.


ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

HELİN BÖLEK , MUSTAFA KOÇAK,  İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman, Özgür Karakaya

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πηγή: Περιοδικό ο Αγώνας