Ψηφίστηκε στη Βουλή από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η τροπολογία «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη. Μια τροπολογία που η όλη αγωνία για αυτήν είναι το εκλογικό μαγειρείο και η διοχέτευση ψήφων από τα βοθρολύματα του φασιστικού βάλτου στα σοβαρά αστικά δημοκρατικά κόμματα.

Οι ακροδεξιές και ναζιφασιστικές ιδεολογίες στην Ελλάδα, ειδικά μέσα στην καπιταλιστική κρίση και τη βίαιη αναδιάρθρωση, εκπροσωπούνται μόνιμα στην ελληνική Βουλή. Η φασιστική κίνηση στη χώρα, με την Χ.Α. ηγετική εγκληματική δύναμη, έπαιξε τον ιστορικό της ρόλο ως μαντρόσκυλο του ελληνικού καπιταλισμού. Ήταν η πιο επιθετική μορφή υπεράσπισης των καπιταλιστικών συμφερόντων τον καιρό που η εργατική τάξη και ο λαός μας πάλευε ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου. Αυτές οι υπηρεσίες της εγκληματικής ναζιφασιστικής Χ.Α. ως προς το σύστημα έχουν καταγραφεί ιστορικά στις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας, που στάθηκαν απέναντί της και αναμετρήθηκαν μαζί της στους δρόμους, στα εργοστάσια, στα σχολεία, σε χωριά και σε πόλεις.

Η δήθεν αντισυστημική Χ.Α. δεν ήταν τίποτε άλλο από ένας ακόμη πυλώνας του αστικού συστήματος και της καπιταλιστικής οικονομίας. Ήταν αυτή που τα χρόνια των μνημονίων και των ταξικών λαϊκών αγώνων, ως μαντρόσκυλο, χτυπούσε το μαχόμενο προλεταριάτο και την εργατική νεολαία. Αυτή η εγκληματική οργάνωση με τα μαχαίρια της και τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της μάτωναν τον ελληνικό λαό που πάλευε ενάντια στους ιμπεριαλιστές δανειστές και στην ντόπια αστική τάξη.

Οι επιθέσεις της και η τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων ανθρώπων (συνδικαλιστών/τριών, εργατών/τριών, αντικαπιταλιστών/τριών) απέδειξαν ότι είναι «συμμαχική δύναμη» (και στην ουσία της αντιπατριωτική) των ιμπεριαλιστών δανειστών και αναπόσπαστο πολιτικό τμήμα της ντόπιας αστικής τάξης… Η βοήθειά της στο σύστημα ανεκτίμητη. Οι «πάνω» νομοθετούσαν διαλύοντας ότι είχε κατακτηθεί με αίμα από την εργατική τάξη και το λαό μας και τα «παλικάρια» του κασιδιάρη εφάρμοζαν δρομίσια την τρομοκρατία της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Ερώτημα: για ποια τάξη και ποια συμφέροντα αγωνίστηκαν όλα τα αστικά κόμματα, ανεξαιρέτως πολιτικής απόχρωσης; Πάντως όχι για τα εργατικά –λαϊκά συμφέροντα θα πούμε εμείς, η ζωή είναι αυτή που το αποδεικνύει…

Για την τροπολογία και το δήθεν «μπλόκο» στον Κασιδιάρη θα πούμε: υποκριτές μαζί είστε, δικός σας είναι, του συστήματος σας στρατιώτης είναι, ένας υπάλληλος ακόμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής αφαίμαξης…

Ο ναζιφασισμός, ως άλλη μια αστική ιδεολογία, τσακίζεται στους δρόμους και όχι στις κάλπες και τις ψευτοαντιπαραθέσεις.

Το αντιφασιστικό κίνημα έχει καθήκον να σφυρηλατήσει την ενότητά του και να χτίζει καθημερινά την ενότητα αυτή πάνω σε λαϊκομετωπικές θέσεις.

Να μη ξεχνάμε και να θυμόμαστε τα λόγια του κομμουνιστή επαναστάτη Γκ. Ντιμιτρόφ:

«Μια από τις πιο αδύνατες πλευρές του αντιφασιστικού αγώνα των κομμάτων μας είναι, ότι δεν αντιδρούν αρκετά και έγκαιρα στη δημαγωγία του φασισμού και ότι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να υποτιμούν το ζήτημα της πάλης ενάντια στη φασιστική ιδεολογία. Πολλοί σύντροφοι δεν πίστευαν ότι ένα τόσο αντιδραστικό έκτρωμα της αστικής ιδεολογίας, όπως είναι η ιδεολογία του φασισμού, που συχνά στον παραλογισμό της φτάνει ως την τρέλα, είναι γενικά ικανή να αποκτήσει επιρροή πάνω στις μάζες.

Αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Η προχωρημένη σήψη του καπιταλισμού εισχωρεί στα κατάβαθα της ιδεολογίας του και του πολιτισμού του, ενώ η απελπιστική κατάσταση των πλατιών λαϊκών μαζών κάνει ορισμένα ευαίσθητα στρώματα να κολλάνε από τα ιδεολογικά απορρίματα της σήψης αυτής.

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποτιμάμε την αποτελεσματική ικανότητα της ιδεολογικής επιδημίας του φασισμού. Αντίθετα, εμείς πρέπει από την πλευρά μας να αναπτύξουμε μια πλατιά ιδεολογική πάλη, να χρησιμοποιούμε μια ξεκάθαρη, εκλαϊκευμένη επιχειρηματολογία, να πιάνουμε με κατανόηση την ιδιομορφία της εθνικής ψυχολογίας των λαϊκών μαζών.
Οι φασίστες κατακρεουργούν ολόκληρη την ιστορία του κάθε λαού, για να παρουσιαστούν σαν απόγονοι και συνεχιστές του κάθε τι ανώτερου και ηρωικού στο παρελθόν του και χρησιμοποιούν κάθε τι που ταπείνωνε και έθιγε τα εθνικά αισθήματα του λαού σαν όπλο ενάντια στους εχθρούς του φασισμού».