”Είμαστε μια τάξη ανθρώπων που εκπροσωπεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην συνεχιζόμενη κρίση […] Έξω από αυτή την αίθουσα, ακούω, πολύ καθαρά, την εκκωφαντική σιωπή των πολιτών […] Είναι η σιωπή ανθρώπων μπερδεμένων, φοβισμένων, εξουθενωμένων. Είναι η σιωπή της παραίτησης […] Δεν μιλάω γι’ αυτούς που έχουν κάνει την διαμαρτυρία εργολαβία και μονίμως διεκδικούν […] Πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε μια κάστα ανθρώπων που κοιτάει μόνο την δουλειά της ή μια ηγέτιδα τάξη ανοικτή σε όλους και στην υπηρεσία του συνόλου”.

Δημήτρης Δασκαλόπουλος – πρόεδρος ΣΕΒ στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ

Η κάστα των ανθρώπων που εκπροσωπούν τον ΣΕΒ είναι η κάστα που αντιπροσωπεύει την τάξη των καπιταλιστών.Είναι αυτοί που επιτίθενται στην εργατική τάξη όλο και πιο σκληρά. Αυτοί που για να συσσωρεύσουν όλο και περισσότερο πλούτο και για να διατηρήσουν τα συμφέροντα τους βασίζονται στην υπερεκμετάλλευση της εργασίας και ευθύνονται για δολοφονίες και βασανισμούς εκατομμυρίων προλετάριων στον παγκόσμιο κεφαλαιοκρατικό χάρτη, μέσα και έξω από τα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.

Ο λαϊκισμός στον αστικό λόγο τους για λύση στην κρίση δεν θα πείσει κανέναν από τους φτωχοδιάβολους που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την επίθεση του κεφαλαίου.Η πολιτική δουλειά για την οργάνωση και αλληλεγγύη του προλεταριάτου θα τσακίσει την ”σιωπή” που ο Δασκαλόπουλος αντιλαμβάνεται στην κοινωνία και οι κραυγές θα γίνουν πράξεις που θα ισοπεδώσουν την τάξη τους.

Οι μόνοι ”εργολάβοι στην διαμαρτυρία” είναι αποκλειστικά και μόνο οι εργατοπατέρες συνεργάτες τους, που στο ίδιο τραπέζι κλείνουν συμφωνίες εις βάρος της εργατικής τάξης, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανακόψουν την αυτόνομη προλεταριακή δράση.

Η κρίση, δημιούργημα και αποτέλεσμα του καπιταλισμού, στοχεύει στην εκμηδένιση των κεκτημένων από την ταξική πάλη των εκμεταλλευομένων.Είναι η τάξη τωνβιομηχάνων ενάντια στους προλετάριους.Χρέος της τάξης μας η προλεταριακή αυτοάμυνα και αντεπίθεση.

ΤΑΞΗ εναντίον ΤΑΞΗΣ