Οι ρετσινάδες της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να παλεύουν και δεν το βάζουν κάτω παρά τις υποσχέσεις και την εκκωφαντική σιωπή πολλών φορέων της περιοχής για την ψευτοανασυγκρότηση που υπόσχονται οι κυβερνητικοί και οι Μπένοι…

Την Παρασκευή 3/6 το σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών- Δασεργατών ακύρωσε φιέστα που θα συμμετείχε και ο Κεδίκογλου, ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης. Οι παράγοντες της «ανάπτυξης» τα άκουσαν από τον οργισμένο κόσμο και ο κύριος Κεδίκογλου αποχώρησε, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Παρακάτω η ανακοίνωση του σωματείου, που έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Ευβοιωτών:

Κλείνουμε σχεδόν ένα χρόνο από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Σχεδόν ένα χρόνο βρισκόμαστε χωρίς δουλειά και με καμένες περιουσίες. Η ευθύνη για την ολική καταστροφή είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά θεωρώντας «κόστος» την πολιτική προστασία από φυσικές καταστροφές την έχουν αφήσει σμπαραλιασμένη.

Σήμερα κλείνουμε ταυτόχρονα, σχεδόν ένα χρόνο και από τις εξαγγελίες για απασχόληση των ρετσινάδων – δασεργατών σε πρόγραμμα αποκατάστασης του δάσους. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε δει είναι μια στοίβα χαρτούρα, που συμπληρώνουμε ξανά και ξανά για να πετάξουν έξω με διάφορα τερτίπια, πυρόπληκτους συναδέλφους!

Την ίδια στιγμή όλη η κυβέρνηση έχει σχεδόν μετακομίσει στην περιοχή μας για να γίνει η καταστροφή ευκαιρία για τις μπίζνες των ομίλων. Οργανώνουν ξανά και ξανά φιέστες με μεγαλοκαρχαρίες για το μεγάλο φαγοπότι, όπως αυτή που τους χαλάσαμε στα Λουτρά Αιδηψού με διοργανωτή τον κ. Μπένο. Όλοι τους πολύ θα θέλανε το ηρωικό μας σωματείο να συμμετέχει στα πανηγυράκια τους. Να ξεπλένει με την παρουσία του τα σχέδιά τους, που δεν λογαριάζουν τις ζωές του πυρόπληκτου λαού. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποίησαν το όνομα του σωματείου μας στο πρόγραμμα της συνάντησής τους λαθραία και χωρίς έγκριση! Λίγη τσίπα δεν θα έβλαπτε!

Δε θα σας κάνουμε τη χάρη!

Οι μαζικοί και διεκδικητικοί μας αγώνες, η ενότητα του κλάδου μας, η αλληλεγγύη που τη δεχόμαστε από τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, αλλά και την προσφέρουμε, αυτή είναι η συνταγή μας για ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα!

Ζητάμε εδώ και τώρα:

Να ξεκινήσει το πρόγραμμα για την απασχόληση ρετσινάδων και δασεργατών, για τουλάχιστον 15 χρόνια, χωρίς αποκλεισμούς!

Δεν κάνουμε πίσω, γιατί πίσω από αυτό υπάρχει δυστυχία και ξεριζωμός!

Δεν κάνουμε πίσω, γιατί το χρωστάμε στις οικογένειες μας και στους συναδέλφους μας, στους συγχωριανούς μας και σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνάνε, εμείς έχουμε μπέσα!