Το τελευταίο διάστημα, μέσα από τον τοπικό τύπο και τις ιστοσελίδες της Λευκάδας, βομβαρδιζόμαστε για τον «νέο γείτονα», ρώσο ολιγάρχη  Ριμπολόβλεφ, o οποίος έχει αναθέσει στους δημοσιολόγους της περιοχής να χτίσουν το προφίλ του και να τον παρουσιάσουν στο πόπολο του νησιού ως τον άνθρωπο που αγαπά την Λευκάδα και θα κάνει τα πάντα για αυτήν. Και όλα αυτά την ώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία η επένδυση των 165 εκατ. ευρώ στον Σκορπιό. Η πολιτεία έδωσε την άδεια για τον «νέο Σκορπιό».

Συγκεκριμένα, το κεντρικό ξενοδοχείο θα αποτελείται από μια μεγάλη βίλα τεσσάρων δωματίων, με ιδιωτική πισίνα, δύο σουίτες χωρητικότητας έως πέντε ατόμων, δύο σουίτες τεσσάρων ατόμων, αλλά και δύο βίλες στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε άτομα. Φυσικά, θα υπάρχουν ένα κτίριο με κοινόχρηστους χώρους, αλλά και χώροι για το προσωπικό. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστούν δύο ακόμη βίλες χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων. Εκείνο που θα ξεχωρίζει στο πολυτελές θέρετρο θα είναι η υπερυψωμένη πισίνα αλλά και το κέντρο ευεξίας για τους απαιτητικούς πελάτες.

Για τις νέες κατασκευές έχει προταθεί στους υπευθύνους η κατεδάφιση κάποιων κτιρίων και εγκαταστάσεων. Τα νέα κτίρια θα έχουν επιφάνεια 9.700 τ.μ. Στην ανατολική παραλία, εκεί όπου ήδη υπάρχουν κάποια μπανγκαλόου, θα δημιουργηθεί μια νέα πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Ακόμη, στα σχέδια για τον «νέο» Σκορπιό έχει υπολογιστεί η κατασκευή γηπέδων βόλεϊ και μίνι ποδοσφαίρου, αλλά και γήπεδο ιππασίας, συνολικής επιφάνειας 2.600 τ.μ., που θα κατασκευαστεί στα νοτιοδυτικά του νησιού και θα είναι διαστρωμένο με ειδικό μείγμα χώματος ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη επιφάνεια για τα άλογα. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια από την έναρξή του (Aroma Leukadas).

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, εν ονόματι Τσερνίτσιν δήλωσε στο «Θέμα»:

«Θα θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουμε στην πρωτοβουλία των Αρχών να αναπτύξουν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος στη Λευκάδα και το Μεγανήσι. Όπως άλλωστε έχουμε πει, ακόμη και στην ανάπτυξη του έργου στον Σκορπιό θα χρησιμοποιήσουμε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες».

Ενώ μάθαμε ότι ο ολιγάρχης που ρίχνει παραγάδι (!) στα νερά του νησιού, ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα για τα πλαστικά και τα σκουπίδια που κολυμπάνε στην θάλασσα που βρέχει το νησί του…

Με λίγα λόγια τι θέλησε να πει, ο κύριος Ολιγάρχης και ο κύκλος του;;;

«Κοιτάτε τα χάλια σας, κοιτάτε να μαζέψετε το ρωμαίικο, που είναι τρύπιο και μυρίζει… Και αφήστε τώρα τα γραφειοκρατικά με τις άδειες, τους περιβαλλοντικούς όρους και τις οικολογικές καταστροφές για το νησί μου, τον Σκορπιό… πρέπει να μου ζητάτε και ευχαριστώ, που επενδύω…».

Και πολλοί Λευκαδίτες φαντάζονται ανάπτυξη και ευχαριστούν για τις δωρεές του (έχουμε γράψει σχετικά ΕΔΩ). Το πολιτικό προσωπικό και οι τοπικοί άρχοντες του νησιού, ανεξαρτήτως του αστικού κόμματος που είναι ενταγμένοι, είναι πλήρως παραδομένοι στις ορέξεις του Ρώσου Ολιγάρχη, o οποίος όλο και συχνότερα εμφανίζεται να παρεμβαίνει στα του τόπου, για να προωθήσει τα συμφέροντα του. Οι κολαούζοι του έχουν ξεμασκαρευτεί πλέον και μένει στον λευκαδίτικο λαό να επιλέξει τον δρόμο ανάπτυξης που θέλει…

Τα ματωμένα χρήματα του ολιγάρχη, ας μην ξεχνάμε ότι προέρχονται από τον κλεμμένο πλούτο του σοβιετικού λαού, που με αγώνες, αίμα και θυσία έχτισε. Αυτοί οι ρώσοι καπιταλιστές πρέπει να αντιμετωπιστούν ως αρπακτικά και ως ληστές. Ως εκείνοι που πίνουν το αίμα των λαών. Ο Λευκαδίτικος λαός έχει μνήμη, ιστορία και τσαγανό. Στον τόπο έχει χυθεί πολλές φορές το αίμα των προγόνων μας για το δίκιο, την ισότητα και την κατάργηση των αφεντάδων.

ΥΓ. Η αδελφοποίηση του Οδυσσέα Νυδριού με τη Μονακό (ιδιοκτησίας Ριμπολόβλεφ) εξυπηρέτησε ακριβώς αυτή την «φιλική» πολιτική που ασκεί ο ρώσος καπιταλιστής προς την τοπική κοινωνία.