Όπως έχουν δείξει άπειρα δημοσιεύματα συναδέλφων σε εφημερίδες και καταγγελίες σε συνδικαλιστικούς φορείς η κατάσταση με τους απογραφείς έχει φτάσει στο απροχώρητο…

Τίποτε από όσα μας υποσχέθηκαν δεν έχει υλοποιηθεί. Μας εμπαίζουν με ένα σωρό εντολές δήθεν για να πιέσουμε όσους αρνούνται να απογραφούν για να «βγάλουν το έργο» ανάλογα το ταπεραμέντο του κάθε προϊσταμένου τμήματος.

Δεν έφτανε που μας έβγαλαν στην πανδημία πραγματικά αθωράκιστους και υπό πίεση να βγουν τα πλάνα με αποτέλεσμα να κολλήσουν συνάδελφοι/ισσες και να νοσήσουν. Δεν είχαμε καμία σαφή ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών και της θέσης μας σε αυτήν. Δεν υπήρχε ωράριο ενώ έδιναν στον κάθε πολίτη τα προσωπικά μας τηλέφωνα και μέηλ με αποτέλεσμα να έχουμε μετατραπεί σε ένα μόνιμο τηλεφωνικό κέντρο που με δικά μας έξοδα φυσικά πληρώναμε. Ενώ έχουν παρατείνει πλέον την διαδικασία «μαγειρέματος» απογραφής, κρατώντας μας ομήρους μέχρι σήμερα.

Βάλαμε τα λάπτοπ μας, βάλαμε τα κινητά μας, ξεποδαριαστήκαμε, περάσαμε αστυνομικούς ελέγχους ως «ύποπτοι», οι οδηγίες πάντα ήταν λειψές και «στο περίπου». Το κράτος δεν ενίσχυσε το έργο μας, όπως είχε υποσχεθεί, με αποτέλεσμα να έχουμε ακούσει μέχρι και για βιαιοπραγίες εναντίον συναδέλφων. Τέρμα με το μπάχαλο.

Να πληρωθούμε τώρα από την ΕΛΣΤΑΤ τα δεδουλευμέναμας. Να δώσει το κράτος έξτρα ενίσχυση για τα έξοδάμας σε όλους και όλες. Να σταματήσει η ομηρία και οι εκβιασμοί. Δεν δουλέψαμε τόσους μήνες για χόμπι. Συνάδελφοι -συναδέλφισσες να συσπειρωθούμε και να διεκδικήσουμε.

Η επόμενη συνέλευσή μας θα δημοσιευτεί σύντομα.

Συνέλευση απογραφέων από το 7ο Διαμέρισμα Αθήνας