Παρακάτω αναδημοσιεύουμε κείμενο του αναρχικού Νίκου Μαζιώτη από τη φυλακή Δομοκού. Το αστικό κράτος ξεχνά τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ισονομία όταν πρόκειται για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

***

27/9/2023       

Δηλώσεις «σωφρονισμού» και μεταστροφής «χαρακτήρα» –οι ακριβείς εκφράσεις– μου ζήτησε σήμερα η πρόεδρος του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας στην ακρόαση μέσω skype για την υφ’ όρον αποφυλάκισή μου, στην 5η αίτησή μου, επικαλούμενη για μια ακόμα φορά προσχηματικά τα πειθαρχικά για τα οποία έχω τιμωρηθεί στο παρελθόν.

Δεν ήταν παρά μια ακόμα, έστω και έμμεσα, προσπάθεια εκμαίευσης δήλωσης μετάνοιας με πρόσχημα τα πειθαρχικά.

Απάντησα ρητώς ότι ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα αλλάξει (μεταστραφεί) ο χαρακτήρας μου, ούτε θα αλλάξουν οι ιδέες μου, ούτε θα ζητήσω –αν είναι αυτό που θέλουν– συγγνώμη για τα πειθαρχικά, ούτε θα αλλάξει η στάση μου για τις πράξεις για τις οποίες βρίσκομαι ήδη κατά λιγότερο από 11 χρόνια στη φυλακή. Προκατέλαβα μάλιστα ότι η στάση μου δεν θα αλλάξει ούτε στο επόμενο συμβούλιο σε μερικούς μήνες, εάν με απορρίψουν τώρα, ούτε καν σε 3 χρόνια και κάτι (μαζί με εργασία), όταν θα με αποφυλακίσουν αναγκαστικά με λήξη ποινής και όχι με αναστολή.

Νίκος Μαζιώτης καταδικασμένος για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα

Δ΄πτέρυγα Δομοκού