Την ώρα που το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο George Bush γυρνά στο Αιγαίο ως δολοφονικό υπερόπλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και χαίρεται γι’ αυτό η ντόπια αστική τάξη, όπως και για την παράδοση λιμανιών και υποδομών σε γαλλικά και Νατοϊκά πλοία (προσεχώς το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle) το Αιγαίο συνεχίζει να γίνεται τάφος προσφύγων.

Από τη μία οι ιμπεριαλιστές που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι των πολέμων και της καταστροφής, με τα όπλα τους και τα στρατεύματά τους και από την άλλη η διαρκής τραγωδία των λαών και των χωρών που διέλυσαν οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών…

Από τη μία τα αεροπλανοφόρα και οι πολεμικές μηχανές που ετοιμάζονται για νέο ματοκύλισμα και ξαναμοίρασμα -όπως συμβαίνει στην Ουκρανία με τον αντίπαλο ρώσικο ιμπεριαλισμό- και από την άλλη η ανθρωποθυσία των κατατρεγμένων από την κόλαση που αφήνουν και τις κατεστραμμένες χώρες.

Τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων πνίγηκαν σε ναυάγιο ανοικτά της Λέρου. Σαράντα ένα άτομα διασώθηκαν. Αυτή είναι η εικόνα του Αιγαίου. Ένας υγρός τάφος φτωχών και ξεριζωμένων προσφύγων και μια λίμνη αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων των ιμπεριαλιστών. Αυτό είναι το πέλαγος των αντιθέσεων και στη μέση μια ντόπια αστική τάξη με τα χέρια βαμμένα με αίμα να φωνάζει «welcome to Greece για να τη βρεις…», προωθώντας την τουριστική βιομηχανία και προσφέροντας ό, τι της ζητηθεί για να διασκεδάσει την πελατεία της μπανανίας!

Έξω οι Βάσεις και τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

Ζήτω η ειρήνη και η φιλία των λαών

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες